Timpurin tie remppaopeksi Suomen Yrittäjäopistolle

13.11.2023

Sisustaja-remontoijat laatoittavat seinää.

Haluan jakaa tietoja ja taitoja

Aloitin uutena sisustusremontoinnin kouluttajana Suomen Yrittäjäopistolla syksyllä 2023. Lähdin kouluttajaksi mielelläni. Haluan jakaa tietoja ja taitoja remontoinnista kiinnostuneille, ja aina uudet haasteet ovat kiinnostaneet. Mutta miten itse päädyin rakennusalalle?

Noin parikymmentä vuotta sitten rakennusalalle siirryttyäni mielessäni oli kysymyksiä: Mistä taidoista olisi itselle eniten hyötyä? Mitkä ovat suurimmat hankinnat elämän aikana tai kalleimmat teetettävät työt? Myös konkreettinen näkyvä aikaansaaminen oli ajatuksissani tärkeä osa jokapäiväistä työtä tehdessä.

Omia kokemuksia remppahommista

Monenlaisissa perinne- ja korjausrakennuskohteissa työskennellessä tieto, taito ja kokemus lisääntyivät, ja alkoi olla aika asettua ja etsiä sopiva remonttikohde, jota remontoida kodiksi. Monia vaihtoehtoja läpikäytyämme 2007 päädyimme tekemään ostotarjouksen Teuvan rautatieasemasta, joka ei ollut edes myynnissä.

Monivaiheisen ja puolivuotisen soittelun, viestittelyn ja lainanhakuprosessien jälkeen saimme kuin saimmekin kauppakirjat käsiimme allekirjoitettaviksi. Sitten alkoi remontointi!

Tämä oli tuttua työtä, ja tiedossa oli, että aikaa kuluu tuhansia tunteja.

Ison projektin opetus

Tärkeimpiä asioita isoissa projekteissa on:

  • suunnitella ja tuumailla vaihtoehtoja huolella
  •  itse rakennustyötä tehdessä keskittyä muutamaan asiaan kerrallaan, silloin remontti etenee eivätkä paineet kasaudu liian suureksi.
  • Ja pitää muistaa keskittyä siihen, mitä teen seuraavaksi eikä niinkään siihen, mitä kaikkea on vielä tekemättä.

Remppaa tehtiin illat, viikonloput ja lomat noin neljän vuoden ajan, jonka jälkeen pääsimme muuttamaan ja suurin osa oli valmista. Samaan aikaan päivätöissä valmistui paljon hienoja remppakohteita – pieniä ja suuria.

Rempasta Aseman Timpurin leipiin ja opeksi Yrkkärille

Vuonna 2019 perustin oman yrityksen nimeltä Aseman Timpuri Oy. Toimin yksin ja teen kaikenlaiset rakennustyöt, niin pienet ja suuretkin – vaikka pienen korjaustyön tai koko talon läpikäynnin.

Monipuolinen kokemus rakentamisen eri osa-alueista tekee työstä monipuolista ja kiinnostavaa. Saa tehdä kylpyhuoneita, tapetointia, maalausta, peltikattoja, lankkulattioita, hirsikorjauksia, keittiöitä, saunoja jne. Myös yrittäjänä ajattelen, että asiakkaalle on selkeämpää ja edullisempaa, kun yksi tekijä pystyy tekemään remontin alusta loppuun.

Näillä mennään tällä hetkellä! Remontointia yrittäjänä ja mukavaa, rentoa ja monipuolista kouluttamista Suomen Yrittäjäopistolla Teuvan toimipisteellä!

Tervetuloa koulutuksiin ja remppaoppiin!

Kirjoittaja