Miksi juuri sinun tulisi opiskella ompelualaa?

4.6.2021

Saija Vilhula.

Suomen Yrittäjäopiston koulutuksissa pääset heti kiinni kädentaitojen maailmaan, valmistat ihmisille istuvia ja tyylikkäitä vaatteita tai sisustat kauniita koteja ommellen sisustustekstiilejä!

Päästä luovuutesi valloilleen!

Valittavana on Mittatilausompelijan koulutus ja Sisustustekstiilien valmistajan/stailaajan koulutus, jotka kestävät noin 1,5 vuotta. Näitä koulutuksia on järjestetty Tampereen Nekalassa jo kahdeksan vuotta.

Kummassakin koulutuksessa voit päästää luovuutesi valloilleen! Saat käyttää värisilmääsi, opit hahmottamaan kolmiulotteisia pintoja, kehität lisää ompelutaitojasi, lisäät tietämystäsi kangasmateriaaleista ja tutustut tietysti myös koneisiin ja laitteisiin.

Mittatilausompelijaksi!

Mittatilausompelijan koulutuksessa opit mitoituksen salat ja osaat suunnitella ja toteuttaa mittojen mukaan tehtyjä vaatteita. Samalla opit myös oikeaoppisia ompelumenetelmiä.

Sisustustekstiilien valmistajaksi ja stailaajaksi!

Sisustustekstiilien valmistajan/stailaajan koulutuksessa opit, kuinka ommellaan kodin kaunistukseksi erilaisia verhoja, vuodetekstiilejä tai irtopäällisiä. Lisäksi tutustut sisustussuunnittelun ja stailauksen mielenkiintoiseen maailmaan.

Opit hyödyksi yritystoiminnassa tai omalla uralla

Näitä oppeja voit käyttää hyödyksi omassa yrityksessäsi laajentamalla ammattitaitoasi. Koulutuksen myötä voit palvella suurempaa asiakaskuntaa.

Meiltä valmistuneita opiskelijoita on sijoittunut alan yrityksiin esimerkiksi ompelijoiksi, asiakaspalvelijoiksi ja visualisteiksi.

Osa on perustanut oman yrityksen tai kehittänyt omaa yritystoimintaansa Suomen Yrittäjäopiston tarjoamassa yrittäjyyskoulutuksessa. Tutkinnon suorittaminen mahdollistaa myös jatko-opinnot.

Meiltä valmistuneita opiskelijoita on sijoittunut alan yrityksiin esimerkiksi ompelijoiksi, asiakaspalvelijoiksi ja visualisteiksi. Osa on perustanut oman yrityksen.

Saija Vilhula,
sisustusalan kouluttaja

Tervetuloa tutustumaan ompelun inspiroivaan maailmaan Suomen Yrittäjäopiston koulutuksissa!


Saija Vilhula
saija.vilhula(a)syo.fi
Kirjoittaja toimii sisustusalan kouluttajana Suomen Yrittäjäopistolla.

Saija Vilhula ompelukoneen äärellä.

Kysy lisää Jarilta

Jari Viitasalo
050 394 8826
jari.viitasalo(a)syo.fi

Jari Viitasalo.