Maatilan asiantuntijapalvelut

Maatilojen asiantuntijapalvelut sekä maatilojen neuvontajärjestelmän neuvontapalvelut myös Suomen Yrittäjäopistosta!

Tilaa maatilan asiantuntijapalvelu
Neuvontapalvelu.

Maatilojen neuvontajärjestelmän neuvontapalvelut myös Suomen Yrittäjäopistosta!

Ratkaisuja tilan talouden hallintaan maatilan asiantuntijapalveluilla sekä Neuvo-palvelun avulla

Maatilojen asiantuntijapalvelut sekä neuvontapalvelut ovat käytettävissä Suomen Yrittäjäopistosta.

Ota meidät kumppaniksesi maatilasi kehittämiseen ja muutoskestävyyteen.

Asiantuntijapalveluita on mahdollista käyttää maatilasi kaikissa elinkaaren eri vaiheissa. Palvelun sisältö määräytyy aina asiakkaan oman tarpeen mukaan.

Asiantuntijapalvelumme sisältää

Tulevaisuuden vaihtoehtojen suunnittelua ja toteutusta neuvonnan keinoin

Olemme tukenasi sekä asiantuntijoina että neuvonnan keinoin maatilanyritystoiminnan eri kehitysvaiheissa. Taloudellisen nykytilanteen kartoitus, eri vaihtoehtojen haarukointi, investointien suunnittelu, maatilan sukupolvenvaihdokset.

Tarjoamme Maatilojen asiantuntijapalveluita koko Suomessa sekä livenä että etäyhteydellä.

Palvelumme sisältö räätälöidään asiakkaan tarpeet huomioiden ja saat meiltä aina hinta-arvion etukäteen. Kysy tarjousta!

Maatilojen asiantuntijapalveluihin voit hyödyntää myös Ruokaviraston rahoittamaa tukea. Tällöin maksat neuvonnasta vain arvonlisäveron osuuden.

Esimerkkejä asiantuntijapalveluistamme

Maatilan nykytilanteen kartoittaminen

Oletko kiinnostunut optimoimaan maatilasi talouden ja suunnittelun? Tarjoamme ainutlaatuisen palvelupaketin, joka tuo selkeyttä ja varmuutta maatilasi tulevaisuuteen.

 • Miten meillä menee – selvitys itselle tai pankille: Saat kattavan kuvan maatilasi nykytilanteesta, joka auttaa päätöksenteossa ja suunnittelussa.
 • Maksuvalmiuden arviointi: Selvitämme, riittävätkö rahat laskujen maksuun ja lainojen hoitamiseen. Varmista taloudellinen vakaus ja tee fiksuja päätöksiä
 • Tuotannon nykytilanteen selvittäminen: Tarkkaile tuotantosi tilaa tunnuslukujen ja raporttien avulla. Määritä vahvuudet ja löydä mahdolliset kehittämiskohteet.
 • Tuotannon nykytilanteen selvittäminen: Tarkkaile tuotantosi tilaa tunnuslukujen ja raporttien avulla. Määritä vahvuudet ja löydä mahdolliset kehittämiskohteet.
 • Kehittämiskeinot ja suunnitelmat: Tarjoamme konkreettisia kehittämiskeinoja ja autamme laatimaan suunnitelmia, jotka vievät maatilasi seuraavalle tasolle.
Tehosta maatilasi taloutta

Haluatko optimoida maatilasi taloutta ja minimoida riskit? Tarjoamme kattavan palvelupaketin, joka valaisee yrityksesi talouden näkökulmaa ja auttaa sinua tekemään oikeita päätöksiä.

 • Maksuvalmiuden arviointi: Ymmärrä yrityksesi maksuvalmius ja sen käytännön vaikutukset arjessa. Varmaa liikkumavaraa tuo varmuus päivittäiseen toimintaan.
 • Budjetointi: Opastamme sinut budjetin laatimisen alkuun ja tarjoamme jatkuvaa tukea päivitysten tekemiseen. Hallitse talouttasi suunnitelmallisesti.
 • Riskienhallinta: Kartoitamme maatalouden riskit ja opastamme, miten voit varautua niihin. Vähennä epävarmuutta ja tee tietoisia päätöksiä.
 • Nykytilanteen kartoitus: Laskelmien avulla hahmotamme yrityksesi nykytilanteen ja tuotannon vaikutuksen maksuvalmiuteesi.
 • Investoinnit ja kehittäminen: Tutkimme investointien vaikutuksen maksuvalmiuteesi sekä tarjoamme kehittämiskeinoja ja suunnitelmia tulevaisuuden varalle.
Maatilayrityksen kehityksen keinot

Haluatko viedä maatilayrityksesi seuraavalle tasolle? Tarjoamme ainutlaatuisen palvelupaketin, joka auttaa sinua kehittämään strategiaasi, hallitsemaan muutoksia ja löytämään uusia mahdollisuuksia.

 • Tuotannon hallittu alasajo: Tarjoamme suunnitelmat ja vaihtoehdot hallittuun tuotannon tai tilan alasajoon, kun se on ajankohtaista.
 • Uuden yritystoiminnan pohdinta: Harkitsetko aivan uuden yritystoiminnan aloittamista maatilallasi? Autamme sinua kartoittamaan mahdollisuudet ja haasteet.
 • Muutosten hallinta: Näe, miten yritystoiminnan muutos vaikuttaa tulevaisuuteesi. Hallitse muutoksia tehokkaasti ja varmista sujuva siirtyminen uuteen vaiheeseen
 • Strategiasuunnitelma voimassa: Kartoita yrityksesi tehtävänkuvat, mitä teet, miten teet ja kenelle. Päivitä strategiasi ja visiosi uudelle tasolle.
 • Voimakkaat kehitysmuutokset: Selvitä, miten voimakkaat kehitysmuutokset vaikuttavat juuri sinun maatilallasi. Löydä optimaaliset toimenpiteet menestyksen varmistamiseksi.
Liiketoimintasuunnitelman ohjattu laatiminen

Haluatko varmistaa, että liiketoimintasi suunnitelma on kattava, realistinen ja tukee kasvua? Tarjoamme ohjatun liiketoimintasuunnitelman laatimispaketin, joka kuvaa yrityksesi nykytilan ja mahdollisten investointien vaikutukset koko toimintaasi.

 • Ohjattu liiketoimintasuunnitelman laatiminen: Ohjaamme sinua askel askeleelta liiketoimintasuunnitelmasi laatimisessa. Varmista, että suunnitelmasi on vahva ja käytännönläheinen.
 • Laskentapalvelut: Liiketoimintasuunnitelman liitteenä tarjoamme erilaisia laskelmia, jotka tukevat suunnitelmasi toteutumista. Voit laatia laskelmia itsenäisesti tai hyödyntää tarjoamaamme laskentapalvelua.
 • Strateginen konsultointi: Investoinnit ja kehittämistoimet voivat vaatia strategisia muutoksia. Pohdimme yhdessä, miten nämä vaikuttavat liiketoimintasuunnitelmaasi ja strategiaasi.
 • Laskelmien laadinta: Huolehdimme liiketoimintasuunnitelmaan vaadittavien laskelmien laadinnasta, jotta suunnitelmasi perustuu vankkaan taloudelliseen pohjaan.
 • Liitteiden kokoaminen: Opastamme, mitä liitteitä liiketoimintasuunnitelma vaatii ja annamme tarvittaessa ohjeita niiden kokoamisessa.
Sukupolvenvaihdoksen  suunnitelma

Sukupolvenvaihdos on merkittävä askel maatilalla, ja se tehdään vain kerran sukupolvessa. Tarjoamme kattavan suunnittelupalvelun, joka varmistaa sujuvan siirtymisen ja vahvistaa tilan kestävää kasvua.

 • Alustava kauppahinnan määrittely: Autamme määrittelemään alustavan kauppahinnan, joka helpottaa hintaneuvotteluja jatkavan ja luopuvan osapuolen välillä.
 • Ohjaus liiketoimintasuunnitelman laadinnassa: Jatkajana sinun on mietittävä maatilan tulevia kehitystoimia ja investointeja. Ohjaamme sinua liiketoimintasuunnitelman laatimisessa.
 • Laskelmat taloudellisesta tulevaisuudesta: Eri laskelmilla näet kauppahinnan vaikutuksen maatilan taloudelliseen tulevaisuuteen. Varaudu muutoksiin ja tee tietoon perustuvia päätöksiä. Anna tulevaisuuden suunnitelmien vaikuttaa kauppahinnan määrään.
 • Webinaari sukupolvenvaihdosprosessista: Saat ohjausta ja tietoa sukupolvenvaihdosprosessista webinaarimme kautta. Olemme rinnallasi koko matkan ajan.
Maatilasta osakeyhtiö?

Onko mielessäsi osakeyhtiömuodon mahdollisuus maatilallasi, mutta kaipaat selkeyttä ja asiantuntijaneuvontaa päätöksentekoon?

Tarjoamme sinulle kattavaa neuvontapalvelua, joka avaa sinulle osakeyhtiömuodon toimintaa ja auttaa sinua tekemään harkitun ja tietoon perustuvan päätöksen.

Mitä osakeyhtiömuotoinen toiminta tarkoittaa

Alustavat laskelmat Oy yritysmuotona

 • Mitä laskelmista pitäisi ymmärtää ja mitkä toimet puoltavat tai estävät oy muotoisen yritysmuodon
 • Alustavat laskelmat oman päätöksenteon tueksi mietittäessä osakeyhtiömuotoista maatilaa
 • Miltä laskelmat näyttävät, jos yritys toimii osakeyhtiönä
 • Tunnuslukujen tulkintaa
 • Mitä talousjohtaminen tarkoittaa osakeyhtiössä
Osakeyhtiömaatilan taloushallinta

Maatilaosakeyhtiö vaatii vahvaa talousjohtamisen osaamista, onhan yhtiön tavoite tuottaa voittoa. Tässä paketissa voimme auttaa sinua talouden hallinnassa, seurannassa ja suunnittelussa.

Budjetti on OY-muotoisen maatilan yritystoiminnan sisäisen laskennan ehdoton työkalu

 • Strateginen budjetti
 • Rullaava budjetointi

Mitä tuloslaskelma ja tase kertovat osakeyhtiön tilasta

Tulkinta-apua oman yrityksen laskelmiin

Erilaiset laskelmat pitkän aikavälin talousjohtamisen tukena

Olemme tukenasi neuvonnan keinoin maatilanyritystoiminnan eri kehitysvaiheissa. Taloudellisen nykytilanteen kartoitus, eri vaihtoehtojen haarukointi, investointien suunnittelu, maatilan sukupolvenvaihdokset.

Tilaa maatilan asiantuntijapalvelut tai neuvontapalvelu

Täältä pääset tilaamaan Maatilan asiantuntija- ja neuvontapalvelun juuri sinun yksilöllisiin tarpeisiisi.

Kysy tarjous Suomen Yrittäjäopiston maatilojen asiantuntijapalveluista tai hyödynnä Ruokaviraston rahoittamaa Maatilojen neuvonta -tukea.


Maatilojen asiantuntijamme, joilla myös Neuvo-oikeudet