Jorma Kukkeenmäki.

Vastuullinen Suomen Yrittäjäopisto

Ammattiosaamisella tulevaisuuteen – on ammatillisen koulutuksen yhteisesti luotu visio.

Ammatillisen koulutuksen tehtävänä on luoda kestäviä ratkaisuja yhteiskunnallisiin haasteisiin. Suomen Yrittäjäopistolla vastuullisuus on osa kaikkea toimintaa ja vastuullisuustavoitteet sisältyvät strategisiin tavoitteisiimme.

Vastuullinen kädenjälki näkyy siis vahvasti koulutustoiminnassamme. Tavoitteenamme on rakentaa vastuullista yritystoimintaa ja työelämää Suomessa.

Suomen Yrittäjäopiston arvot ovat käytännön toimintatapoja

Suomen Yrittäjäopiston arvot on puettu käytännön toimintatavaksi yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Vastuullinen toimintatapamme näkyy toiminnassamme niin asiakastyössä kuin työyhteisössämmekin. 

Teemme yhdessä vastuullisesti tarkoittaa Suomen Yrittäjäopistossa arvostavaa toistemme kohtaamista arjessa.  Huolehdimme yhdessä, että vastuullinen kädenjälkemme näkyy kaikessa toiminnassamme. Yksilöllisen asiakaskokemuksen kehittäminen on edelleen oman strategiamme keskeinen tavoite.

Olemme mukana asiakkaan arjessa kuuntelemalla ja etsimällä ratkaisut asiakkaan tarpeeseen aidolla palveluasenteella. Arvostamme asiakkaitamme ja kumppaneitamme tavoitellen kestäviä asiakkuuksia. Verkko-opetuksen jatkuva kehittäminen ja siihen liittyvä henkilöstön osaaminen on keskeinen koulutustoiminnan kehittämislinja. 

Toimimme yrittäjämäisellä asenteella innostuen haasteista ja niiden voittamisesta. Uskallamme kokeilla uusia ratkaisuja onnistumisia tavoitellen mutta virheitä pelkäämättä.

Teemme yhdessä vastuullisesti

Vastuullisuustyötä kehitetään yhteistyössä

Suomen Yrittäjäopisto on mukana Opetushallituksen rahoittamassa VASKI – Vastuullinen ja kestävä ammatillinen koulutus -hankkeessa.

Hanke yhdistää 61 ammatillisen koulutuksen järjestäjää ja hankkeen aikana kumppanit luovat yhdessä ammatilliselle koulutukselle tulevaisuuden tiekartan, joka vahvistaa kestävää kehitystä ja vihreää siirtymää. On hienoa kehittää yhdessä toisten oppilaitosten kanssa vastuullista ja kestävää ammatillista koulutusta.


Toivottavasti pääsemme rokotusten myötä siirtymään koronaepidemian hallitumpaan vaiheeseen ja vähitellen kohti normaalimpaa työelämää. Pyritään löytämään oikeat keinot järjestää aitoja arjen kohtaamisia vastuullisesti.

Hyvää uutta vuotta kaikille!

Jorma Kukkeenmäki
rehtori, toimitusjohtaja
jorma.kukkeenmaki (a) syo.fi

Jorma Kukkeenmäki

Arkistot