Artesaaniksi monimuoto­koulutuksella

13.12.2021

Artesaaneja koulutuksessa Suomen Yrittäjäopistolla.

Suomen Yrittäjäopisto kouluttaa kädentaitoihin

Suomen Yrittäjäopistolla on jo tovin puhaltaneet uudet tuulet.

Yrittäjäopisto tunnetaan laadukkaasta, työelämälähtöisestä opetuksesta jo viidenkymmen vuoden ajalta. Uusimpana tulokkaana laajaan opintovalikoimaan on lisätty kädentaitojen opetus. Teak Oy, eli Teuvan Aikuiskoulutuskeskus, sulautui Suomen Yrittäjäopistoon vuoden 2019 alussa.

Nyt Yrittäjäopistolla voi suorittaa monimuoto-opintoina taideteollisuusalan perustutkinnon eli artesaanin opinnot puu-, sisustus- ja remontointi tai kädentaitojen ohjauksen alalle. Tarjolla ovat myös tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto tai yrittäjyyden ammattitutkinto kädentaitoalalle suuntautuen.

Lähijaksot ovat Teuvalla, paitsi tekstiili- ja muotialan ammattitutkinnon lähijaksot ovat joko Tampereella tai Turussa.

Monimuotona

Kädentaitoalan koulutuspäällikkönä on syksyn aikana aloittanut seinäjokinen Pirita Yliaho. 

– Monimuotokoulutus voi olla vieras termi. Se tarkoittaa opiskelua internetissä verkkokursseja suorittaen sekä koulussa ja työssäoppimispaikassa käytännönläheisesti, tekemällä oppien. Monimuotokoulutus sopii hyvin esimerkiksi oman työn ohessa suoritettavaksi, Yliaho kertoo.

Opintojen pariin voi hakeutua omatoimisesti kuka vain tai mikäli olet työtön työnhakija, kannattaa tiedustella TE-toimiston tarjoamia mahdollisuuksia. Useimpiin opintoihin on jatkuva haku eli voit klikata itsesi mukaan koska vain. 

Osaamisperusteinen koulutus

Opiskelijan opinnot henkilökohtaistetaan. Opintoihin on siten mahdollista saada aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustamista. Koko opintopolun ajan vierellä kulkee oma ohjaaja, jolta saa apua ongelmakohdissa. Opintojen edetessä oma ammattitaito ja osaaminen osoitetaan näytöissä.

– Ensisijaisesti näyttö suoritetaan opiskelijan itse hankkimassa paikassa. Sen voi tehdä esimerkiksi opiskelijan omalla työpaikalla. Näytön voi suorittaa oppilaitoksessa Teuvallakin, jos muuta sopivaa paikkaa ei löydy. Näyttöjä ei tarvitse jännittää! Kun osaa, on näyttökin helppo tehdä, Yliaho kannustaa.

Suomen Yrittäjäopisto tarjoaa pitkän kokemuksen turvin myös työnantajille mahdollisuuksia rekry- ja täydennyskoulutuksiin.

Juttu on julkaistu Ykköset-lehdessä torstaina 9.12.2021.

Tutustu kädentaitojen koulutuksiin