Nyt jos koskaan yritysneuvonnalle on tarvetta!

16.12.2021

Maija Peuhkurinen.

Olemme eläneet merkityksellisiä aikoja jo toista vuotta. Nämä ajat koronan keskellä jäävät varmasti niin yksilöiden kuin yritysten mieleen.

Yritysneuvonnan iso rooli vaikeiden päätösten keskellä

Aika on voinut osalle yrityksistä olla hyvinkin suotuisa ja tuoda jopa kasvua liiketoimintaan. Toisaalta iso osa yrityksistä on ollut kestämättömässä tilanteessa rajoitustoimista tai kysynnän hiipumisesta johtuen. Yritystoimintaa on jouduttu sopeuttamaan tai sen suuntaa muuttamaan.

Pienet yritykset ja varsinkin yksinyrittäjät ovat toiminnan suunnittelussa varsin yksin, ja tähän kohtaan yrittäjät kaipaisivat tukea ja ohjausta usein vaikeiden päätösten kanssa. Yritysneuvonnalla on tässä iso rooli.

Pienet yritykset ja varsinkin yksinyrittäjät ovat toiminnan suunnittelussa yksin. Tähän kohtaan yrittäjät kaipaisivat tukea ja ohjausta. Yritysneuvonnalla on tässä iso rooli.

Yrittäjien neuvontatyössä ollaan mielenkiintoisten ja vaikeiden asioiden äärellä

Neuvontatyö on vuorovaikutustaitoja ja taitoa kohdata yrittäjä niin kriisin kuin onnistumisien hetkellä. Se on myös taitoa auttaa yrittäjää kehittämään toimintaa mahdollisuudet huomioiden sekä tulevaisuuteen katsoen.

Neuvontatyön osaamiseen kuuluu myös se, että voidaan auttaa yrittäjää joskus jopa luopumaan kannattamattomasta toiminnasta.

Yrittäjien neuvontatyössä ollaan mielenkiintoisten ja vaikeiden asioiden äärellä. Työ vaatii taitoa kuunnella sekä toimia hyvässä vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa.

Juuri näihin taitoihin ja niiden kehittämiseen olemme halunneet panostaa yritysneuvojakoulutuksessamme, koska näissä taidoissa jokainen voi aina kehittyä eteenpäin ja oppia lisää.

Neuvontatyö on vuorovaikutustaitoja sekä taitoa kohdata yrittäjä niin kriisin kuin onnistumistenkin keskellä

Omien vahvuuksien tunnistaminen ja kehittäminen on neuvontatyössä avainasemassa

Oma substanssiosaaminen sekä neuvontakokemuksesta karttunut tietotaito on yritysneuvojan voimavara. Erilaisissa tilanteissa olevien yrittäjien kohtaaminen saattaa olla kuitenkin haaste.

Kuinka kohdata esimerkiksi kriisiytynyt yrittäjä, kun yrittäjän omat voimavarat ovat vähissä? Tällaiset tilanteet ovat neuvontatyössä haaste, jossa kehittyminen on mahdollista.

Omien vahvuuksien ja kehittämiskohteiden tunnistaminen on avainasemassa, kun haluaa lähteä kehittämään omaa neuvontaosaamista. Tämän myötä oppii paljon itsestä ja muista lisää. Neuvontaosaamistaan voi aina kehittää lisää!

Neuvonta-osaamistaan voi aina kehittää lisää!

Tule kehittämään yritysneuvontataitojasi kanssamme!

Lue lisää


Kirjoittaja