Riikka Vuorenpää – Taideteollisuusalan perustutkinto

Kuvassa Riikka Vuorenpää Suomen Yrittäjäopiston opiskelija.

Sisustusremon­toijan haaveena paremmat oppimisympäristöt lapsille

Riikka Vuorenpää on aloittanut elokuussa 2022 opiskelun Suomen Yrittäjäopistossa taideteollisuusalan perustutkinnon parissa. Hän valmistuu aikanaan sisustusalan artesaaniksi.

Riikka on kotoisin Jyväskylästä. Perheeseen kuuluvat 5- ja 2-vuotiaat pojat sekä puoliso. Aiemmin Riikka on opiskellut Jyväskylän yliopistossa kasvatustieteitä. Hän on toiminut projektikoordinaattorina lapsia lukemaan kannustavassa hankkeessa sekä opettajana varhaiskasvatuksessa.

Riikka harrastaa uuden kotinsa sisustamista, liikuntaa sekä viettää monipuolisesti vapaa-aikaa perheen ja ystävien kanssa.

Riikka Vuorenpäätä kiinnostaa parempien tilojen suunnitteleminen erityisesti lapsille ja nuorille. Kuva: Riikka Vuorenpää.

Uusi koti innosti opintoihin

Sisustusalan artesaanin opintojen pariin Riikan innosti hiljattain perheelle rakennutettu koti. Hän oli mukana rakennusprojektissa alusta alkaen aina pohjan suunnittelusta, materiaali- ja kiintokalustevalintoihin asti.

Taitavat timpurit suorittivat erilaisia työvaiheita, joita Riikka pääsi seuraamaan. Hän halusi oppia lisää ja päätyi suorittamaan kokonaista tutkintoa.

Riikan tavoitteena on uuden koulutuksen avulla laajentaa ja monipuolistaa työmahdollisuuksiaan. Häntä kiinnostavat erityisesti lasten käytössä olevat sisä- ja ulkotilat.

Riikka toivookin pääsevänsä suunnittelemaan tiloja varhaiskasvatus- tai kouluympäristöön tukemaan lasten oppimis- ja leikkiympäristöjä. Myös projektityöt näiden teemojen parissa kiinnostavat.

Lähiopintojaksot ovat olleet antoisaa vastapainoa verkko-opiskelulle.

Riikka Vuorenpää
Riikka Vuorenpäätä kiinnostaa parempien tilojen suunnitteleminen erityisesti lapsille ja nuorille. Kuva: Riikka Vuorenpää.

Verkko-opiskelu sopii pikkulapsiarkeen

Opintojen alussa Riikka suunnitteli ohjaajansa Jatta Sillan kanssa sopivan opintokokonaisuuden, jossa huomioitiin Riikan aiemmat opinnot. He ovat säännöllisesti yhteydessä. Riikka kehuu saavansa ohjaajaltaan nopeasti apua ja vastauksia kysymyksiin.

Opintojen suorittaminen netissä oli Riikalle tuttua jo ennestään. Monimuoto- ja verkko-opiskelu sopivat mainiosti pikkulapsiarkeen. Se on myös mahdollistanut sen, ettei lasten tarvitse olla koko viikkoa tai pitkiä päiviä.

Ehdottomasti suurinta antia lähiopinnoissa on ollut tutustuminen mahtaviin opiskelukavereihin, joiden kanssa päivät vierähtävät nopeasti uutta opetellessa

Parempia tiloja lapsille ja nuorille

Tulevaisuudessa Riikka toivoo pääsevänsä suunnittelemaan lapsille ja nuorille viihtyisiä ja toimivia ympäristöjä sekä lapsiystävällisiä tiloja. Hän pitää asiakaspalvelutyöstä.

Hän voisi nähdä itsensä erilaisten sisustusprojektien, sisustuskonsultaatioiden ja projektinhallinnan parissa, esimerkiksi remontointi- ja uudisrakentamisen parissa.

Kuvassa Riikka Vuorenpää Suomen Yrittäjäopiston opiskelija.

Tutustu sisustusalan artesaanin koulutukseen!