Mittatilausompelijat yrittäjinä

Mittatilausompelijat Suomen Yrittäjäopiston opiskelijatarinassa.

Tekevä ei tieltä eksy

Tekevälle ja luovalle ihmiselle käsityöt ovat intohimo ja elämäntapa. Suomen Yrittäjäopiston Mittatilausompelijan koulutuksessa Turussa on opiskellut joukko todellisia kädentaitajia.

Kun on tehnyt käsitöitä miltei kauemmin kuin mihin muisti ulottuu, etsii luovuuden toteuttaminen jatkuvasti uusia väyliä. Oma urakin on voinut tulla siihen pisteeseen, että se suorastaan vaatii muutosta tai kehittymistä.

Yrittäjällä on vapaus ja valta

Mittatilausompelua opiskelleista moni on perustanut oman yrityksen. Yrittäjyys tuo mukanaan muun muassa vapautta tekemiseen ja vallan määritellä itse omat työaikansa.

Muutoksen tuulia työuralle

Muutosta työuralleen kaipasivat Erja Mäntysalo Aakoisten Ompelusta (Facebook-sivu) Sauvosta, Katri Ruokonen KaRuasta (Facebook-sivu) Honkilahdelta ja Jenni Nurminen Jennin ompelimosta (Facebook-sivu) Marttilasta. Erilaisia käsitöitä kaikki ovat tehneet siitä asti, kun ovat osanneet.

Osallistuminen Mittatilausompelijan ammattitutkintokoulutukseen toi ammatillista varmuutta ja uskallusta oman ompelimon perustamiseen.

Oman yrityksen perustamiseen liittyy monenlaista – myös arkea helpottavia asioita. Kun esimerkiksi on pienet lapset, helpottaa työhuone kotona arjen sujumista. Toisaalta yrittäjänä on mahdollisuus säädellä työaikaansa omien voimavarojensa mukaiseksi, jos on vaikkapa terveydellisiä haasteita.

Aakoisten ompelu Sauvon keskustassa.

Erja Mäntysalo Aakoisten Ompelusta tekee korjausompelua ja vaatteiden mittatilausompelua Sauvon keskustassa

Jennin Ompelimo toimii Marttilassa.

Jenni Nurmisen Jennin Ompelimo toimii Marttilassa ja tekee mittatilausvaatteita ja korjausompelua.

KaRua yrityksen logo.

KaRua toimii Honkilahdella.

Luonnollinen jatkumo

Turkulaiselle Anu Toivoselle sen sijaan yrittäjyys oli tuttua ennestään jo tanssikoulun ja aputoiminimi Raqset Amar -ompelimon kautta.

Toivosen tanssitausta ja kokemus esiintymisasuista olivat luonnollinen lähtökohta ompelimolle, jossa tehdään erilaisia esiintymisasuja ja muita mittatilausasuja.

Ompelimo suunnittelee ja valmistaa yksilöllisiä asuja asiakkaiden toiveiden mukaan.

Raqset Amar valmistaa muun muassa tanssiasuja. Kuva: Jarno Urmas.

Raqset Amar. Kuva Jarno Urmas.
ElinaWee pitää Korppoon saarella ompelimoa.

Varmuutta tekemiseen

Korppoon saarella ompelimoa ElinaWee pitävä Elina Wikström puolestaan lähti hakemaan koulutuksesta varmuutta tekemiseensä – ja sai sitä. Uskallusta kertyi siinä määrin, että Wikström uskaltautui tilaamaan siirrettävän mökin, jossa hän voi myydä omia tuotteitaan erilaisissa tapahtumissa.

Elina Wikströmin yhden naisen ompelimo ElinaWee tekee vaatteita pääasiallisesti tilauksesta.

Mittatilausompelijat Suomen Yrittäjäopiston opiskelijatarinassa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Tutustu mittatilausompelijan koulutuksiin.