SYOblogi, Työllistä taidolla - Hangosta Petsamoon! Pekka Käyhkö.

Työllistä taidolla – Hangosta Petsamoon!

Maksuton palvelu mikro- ja yksinyrittäjille

Suomen Yrittäjäopisto on toteuttanut valtakunnallista ja asiakkaille maksutonta Työllistä taidolla -palvelua mikro- ja yksinyrittäjille pian lähes kaksi vuotta. Tätä palvelua edelsi Yrittäjästä työnantajaksi -palvelun toteutus Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla.

Työllistä taidolla -palvelu auttaa yrittäjiä rekrytointiasioissa

Työllistä taidolla -palvelussa autetaan yrittäjiä uuden työntekijän löytämisessä, rekrytointikanavien valinnassa ja käytössä sekä pohditaan yhdessä faktoihin ja yrityksen tilanteeseen pohjautuen sopiva tapa ostaa työtä.

Suomen Yrittäjäopiston satojen eri puolilta Suomea olevien Työllistä taidolla -asiakkaiden kanssa on taitettu huikea matka ja matka jatkuu. Neuvontapalvelu ei ole yksipuolista palvelun toteuttajan ”luennointia”, vaan kokemusten jakamista molemmin puolin. Yhdessä ratkotaan yrittäjien haasteita työllistämisasioissa ja muissakin asioissa.

Aihepiirin substanssiasiantuntija on palvelun toteuttaja Suomen Yrittäjäopistossa. Asiakas saa aina myös kirjallisen dokumentin käsitellyistä asioista ja etenemissuunnitelman mahdollisen työn ostamiseksi. Vaihtoehdot työsuhdetyövoiman vuokraustyön ostaminen kevytyrittäjältä tai toiselta yrittäjältä punnitaan ja vertaillaan. Tämän vertailun perusteella tehdään juuri asiakkaan tilanteeseen parhaiten sopiva etenemissuunnitelma.

Työsuhde ei siis ole ainoa vaihtoehto, vaan lisätyöpanosta voi hankkia muillakin keinoin. Eri vaihtoehtojen kannattavuus on myös keskeinen aihe tapaamisissa.

Työsuhde ei siis ole ainoa vaihtoehto, vaan lisätyöpanosta voi hankkia muillakin keinoin. Eri vaihtoehtojen kannattavuus on myös keskeinen aihe tapaamisissa.

Palvelu ei pääty yhteen tapaamiskertaan, vaan asiakas voi 6 kk:n ajan saada lisää palvelua maksutta tarpeen mukaan.

Lisäksi palvelun aikana käydään läpi erilaiset TE-toimiston tukimahdollisuudet. Näitä kannattaa yrittäjän hyödyntää, kun rekrytointitarve on.

Hengästyttäviä kokemuksia aiemmista rekrytoinneista

Voi että, millaisia hienoja ja myös karuja kokemuksia yrittäjät tapaamisissa kertovat aiemmista rekrytointikokemuksistaan! Huh. On upeaa kuulla jo toimivilta työnantajayrittäjiltä kertomuksia nuorista ja ”nälkäisistä” työntekijöistä, joita ovat onnistuneet rekrytoimaan.

Kun ensimmäistä työntekijää palkataan ja jos muuten yrittäjällä ei ole kokemusta työnantajuudesta, palvelun tuottajan kokemukset omasta yrittäjätoiminnastaan ja työnantajana toimimisesta ovat tässäkin mielessä hyödyllisiä. Asiakkaat ovat antaneet palvelusta erinomaista palautetta.

Vielä ehdit mukaan työllistämään taidolla!

Noin vuosi sitten korona muutti kaiken. Aiemmin toteutetut lähitapaamiset vaihtuivat Teams- tai puhelinpalavereihin. Lisäksi alettiin keskustelemaan myös myynnistä ja markkinoinnista, yhteiskunnan koronatuista yms. Tarve palvelulle ei ole hävinnyt mihinkään ja nyt voikin olla oikea aika varautua tulevaan.

Työllistä taidolla -palvelu jatkuu kesään 2021 saakka. Vielä ehtii ilmoittautua tähän maksuttomaan palveluun mukaan (linkki alla).  Ilmoittautuminen tapahtuu Webropol -lomakkeen kautta suoraan TE-palveluihin. Valitse palveluntuottajaksi Suomen Yrittäjäopisto, niin pääset mukaan matkaan kanssamme! Yhteydenotto palvelun toteuttajalta tulee heti ja sovitaan tapaaminen joko kasvokkain tai etänä.

Ollaan yhteyksissä!


Pekka Käyhkö
KTM, NTM, yrittäjä
Yritystoiminnan kouluttaja, Suomen Yrittäjäopisto
Työllistä taidolla -palveluvastaava

Pekka Käyhkö

Arkistot