Jari Ventola, Esimieskoulutus. Kuvassa teksti: Ehdottomasti suosittelen Esimieskoulutusta.

Jari Ventola – Lähiesimiestyön ammattitutkinto

Esimieskoulutus avasi tien esimiestehtäviin

Jari Ventolalla oli käynyt mielessä ajatus,  olisiko hänestä esimiestehtäviin. Varmistusta ajatuksilleen hän lähti hakemaan Esimieskoulutuksesta verkossa – ja vastaus löytyi. Samalla aukeni tie esimiehen töihin.

– Kun kävin koulutusta, en ollut vielä esimiesasemassa. Koulutuksesta sain todistuksen ja sen jälkeen pystyin hakemaan esimiestehtäviä. Sainkin sitten melkein heti esimiestyötä.

Työssään Kuntien Tieralla Ventola hoitaa hybridituotannon tiimiä. Tavallinen työpäivä kuluu  tiimin juoksevien asioiden ja HR-asioiden hoitamisen sekä kehityspuolen parissa.

Koin verkko-opinnot todella helpoiksi ja vaivattomiksi.

Jari Ventola

– Toimimme ympäri Suomea, ja etätyöskentely tietysti asettaa haasteita. Tiimin kanssa olemme yhteyksissä paljon puhelimitse ja Teamsin välityksellä. Meillähän on sellainen työkulttuuri, että töitä voi tehdä mistä tahansa, kun netti on käytössä.

Painava syy Ventolalla Suomen Yrittäjäopiston koulutuksen valitsemiseen oli se, että sen pystyy tekemään kätevästi työn ohessa, täysin etänä verkossa.

– Itse henkilökohtaisesti koin verkko-opinnot todella helpoiksi ja vaivattomiksi. Kaikki toimi tosi hienosti. Apuakin sai aina, kun sitä tarvitsi. Riitti, kun vain varasi ajan kouluttajan kalenterista.

Koulutuksesta sai välineitä tiimin vuorovaikutuksen ja haastavien tilanteiden käsittelemiseen.

Koulutuksen opeista on Ventolalle ollut hyötyä käytännön työssä. Hän sai välineitä tiimin vuorovaikutuksen ja haastavien tilanteiden käsittelemiseen.

Vielä enemmän tietoa hän olisi kaivannut siitä, mitä laki määrittää esimiehen tehtävistä ja toiminnasta. Asia on kuitenkin tullut käytännön kautta tutuksi omassa työssä.

– Ehdottomasti suosittelen tätä koulutusta – varsinkin, jos on haasteita löytää esimiestyötä. Ainakin omalla kohdallani koulutus auttoi löytämään sen.

Esimieskoulutus auttaa saamaan varmuuden, pystyykö esimiestehtäviin.

Ventola korostaa, että koulutus ylipäätään auttaa saamaan varmuuden, pystyykö esimiestehtäviin. Hän kehottaa lähtemään rohkeasti mukaan, sillä koulutuksen avulla voi itselleen selvittää asian kätevällä tavalla.

– Itse olen nyt tykästynyt tähän hommaan. Syksyllä alkaa johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon suorittaminen. Jatko-opinnot onnistuvat sopivasti työpaikan kautta oppisopimuksella, kiittelee Ventola.


Arkistot