Henkilö työskentelee puuntyöstökoneella.

Työntekijöitä teollisuuteen ja rakennusalalle

Yksilöllinen RekryKoulutus on työnantajan tarpeista lähtevää

Ammattitaitoisia työntekijöitä yritykseen ei aina löydy työmarkkinoilta tai yritys voi kohdata muutostilanteita äkillisestikin. Tulee tarve saada uusia tekijä esimerkiksi eläköitymisen tai toiminnan laajentumisen vuoksi, mutta osaavia tekijöitä ei suoraan ole tarjolla avoimeen tehtävään.

– Yksilöllinen RekryKoulutus on tällöin hyvä vaihtoehto. Sen avulla yritys voi kustannustehokkaasti kouluttaa yhden tai useamman työntekijän yrityksen tarpeisiin, sanoo Suomen Yrittäjäopiston koulutusohjaaja Ulvi Urbel-Suvanto.

Tavoitteena on, että koulutettava työllistyy koulutuksen jälkeen yritykseen.

Koulutusta teollisuuteen ja rakennusalalle

Etelä-Pohjanmaalla käynnissä oleva yksilöllinen Osaajia yrityksiin -RekryKoulutus sopii hyvin eri alojen yrityksille, jotka tarvitsevat osaavaa työvoimaa. Juuri nyt Suomen Yrittäjäopisto tarjoaa sen kautta koulutusmahdollisuuksia teollisuuteen ja rakennusalalle.

Kouluttaa voi esimerkiksi tehtäviin, joissa tarvitaan robotiikka- ja automaatio-osaamista, tieto- ja viestintätekniikan osaamista, CNC-koneen käyttötaitoa tai osaamista 2D-piirtämisestä ja 3D-suunnittelusta alan ohjelmistoilla.

– Koulutukseen voi yrityksen tarpeiden mukaan sisällyttää myös muita tehtävässä tarvittavia koulutusosioita. Koulutus suunnitellaan ja räätälöidään aina yrityksen tarpeista lähtien, kertoo Urbel-Suvanto.

Yritys valitsee itse henkilön, jonka tehtävään haluaa kouluttaa. Haku voidaan toteuttaa joko avoimena hakuna tai kouluttaa jo yrityksellä valmiina mielessä oleva sopiva henkilö. Koulutukseen valittu henkilö saa pätevyyden tiettyyn tehtävään yrityksessä.

Puusepän koulutus, Suomen Yrittäjäopisto.

RekryKoulutus lähtee aina yrityksen tarpeista.

Heti mukaan yrityksen käytännön töihin

Koulutus sisältää tietopuolista opetusta 30 prosenttia ja työpaikalla tapahtuvaa käytännön tehtävissä oppimista 70 prosenttia ajasta. Perehtyminen tehtävään alkaa heti ja koulutettava pääsee näin alusta alkaen kiinni yrityksen käytännön töihin.

Koulutuksessa opiskellaan juuri sitä, mitä yrityksen tehtävässä tarvitaan. Koulutusaika käytetään tehokkaasti määritellyn osaamisen hankkimiseen.

Koulutuksen kesto määräytyy yksilöllisesti yrityksen tarpeiden mukaan. Räätälöidyksi koulutukseksi RekryKoulutus on varsin edullinen yritykselle.

Koulutuksen kokonaiskustannuksista 70 prosenttia kustantaa ELY-keskus ja yrityksen maksuosuus on vain 30 prosenttia. Päivähinnat vaihtelevat hieman alakohtaisesti ja tarkempia tietoja saa TE-toimistosta.

Yrityksen näkökulmasta kätevä koulutusmalli

Yritykselle koulutuksen prosessi on melko suoraviivainen. Paljon paperityötäkään ei tarvita, ja koulutustarpeistakin voi keskustella jo etukäteen kouluttajatahon kanssa.

– Osaavaa työntekijää etsivä yritys voi ottaa yhteyttä suoraan minuun. Voimme yhdessä keskustella olemassa olevista koulutustarpeista ja etsiä yritystä parhaiten palveleva ratkaisu, kehottaa Urbel-Suvanto

Varsinaisesti RekryKoulutuksen prosessi käynnistyy yhteydenotosta TE-toimistoon, kun yritys tekee esityksen yhteishankintakoulutuksesta. Koulutuksen voi aloittaa sopimuksen mukaan.

Lisätietoja

Lue lisää
Yksilöllinen RekryKoulutus Osaajia yrityksiin

Yrityksen kokemuksia RekryKoulutuksesta
E. Paloniemi Oy sai osaavan työntekijän erikoisalalle

Kysy lisää
Ulvi Urbel-Suvannolta, 050 3948766, ulvi.urbel-suvanto(a)syo.fi


Arkistot