Tänä keväänä haluamme avata ovet Teuvan yksikössä sepposen selälleen kaikelle kansalle. Haluamme paljon vieraita, joille kertoa meidän mahtavista kädentaitojen alojen koulutuksistamme.

Pelkkä tilojen esittely tuntui tylsältä. Jotain säpinää tarvittaisiin! Päätimme tarjota jo valmistuneille ja nykyisille opiskelijoillemme ilmaista myyntipaikkaa tapahtumaan. Osa opiskelijoistamme on valinnut yrittäjyyden. Näin voisimme tukea heidän yritystoimintaansa vielä valmistumisen jälkeenkin.

Muutama opiskelija tarttui ilomielin tarjoukseemme avoimien ovien myyntipaikasta. Täyttämättä jääneet paikat halusimme tarjota muille kädentaitoalan yrittäjille. Olemmekin saaneet kerättyä mukaan kiinnostavan kattauksen puu-, sisustus- ja remontointi sekä pehmeiden käsityöalojen yrityksiä.

Ristimme tapahtuman nimeksi “Taitoa on!” ja ympyröimme pysyvän musteen kuulakärkikynällä almanakasta päivämäärän 18.5. Tuolloin puoleltapäivin polkaisemme markkinahumun täyteen vauhtiin Teuvalla.

Ristimme tapahtuman nimeksi ”Taitoa on!” ja ympyröimme pysyvän musteen kuulakärkikynällä almanakasta päivämäärän 18.5.

Kädentaitojen staroja paikalla

Tapahtuman staraksi saimme Emma Wilsonin. Hän on toinen supersuositun Sinisukat-kirjoneulekirjan kirjoittajista. Hän on myös Hand Finnished -yrityksen takana. Hand Finnished on käsityöyrittäjien luoma ainutlaatuinen taidon ja kysynnän kohtaamispaikka netissä. Emma on luvannut olla tavattavissa koko päivän ja lisäksi haastattelemme häntä livenä sekä somekanavissamme.

Toinen tapahtuman puhujavieraista on K-Rauta Kauhajoen yrittäjä Arttu Heikkilä. Arttu lupautui mukaan kertomaan sisustusremontoinnin uusista tuulista. Häneltä saa varmasti uudet ideat ja näppärät vinkit joka kodin ja kesämökin remppahommiin.

Olemme järjestäneet tapahtumaan vielä työnäytöksiä. Esillä on muun muassa moottorisahaveistoa ja CNC-puuntyöstöä ompelua unohtamatta. Pehmisautokin on tulossa!

Toivottavasti kohtaamme Teuvalla. Taitoa on!


Pirita Nurmi.

Pirita Nurmi
kädentaitoalan kouluttaja
pirita.nurmi(a)syo.fi


Arkistot