SYOblogi: Verkostoituminen - arjen käytännönläheisiä vinkkejä. Tarja Ranto, yritystoiminnan kouluttaja.

Verkostoituminen -arjen käytännönläheisiä vinkkejä

Verkostoituminen on tätä päivää. Teemme sitä joko tiedostaen tai tiedostamatta. Sosiaalinen media on rakentanut ympärillemme aivan uuden verkoston, johon kuulumme enemmän tai vähemmän aktiivisesti.

Ihmisten välinen vuorovaikutus rakentaa verkostot. Yrittäjyys ilman vuorovaikutusta ei synnytä tuloksia. On saatava liikevaihtoa, tavoiteltava voitollista tulosta, rakennettava lisää asiakaskuntaa, verkostoiduttava ja innostuttava uusista kehittämisideoista. Onneksi tätä kaikkea ei tarvitse tehdä yksin – vaikka yksityisyrittäjä olisitkin. Verkostoissa mahdollistat ajatustenvaihtoa ja uusien ideoiden testausta.

 Lue tästä seitsemän vinkkiä verkostoitumiseen:

 

  1. Laita someprofiilit kuntoon. Keskity ainakin Facebook-sivuihin ja LinkedIniin. Tee facesivu myös yrityksellesi.
  2. Ole esillä. Osallistu, ota kantaa, kerro mielipiteesi ja hae kommentteja mielipiteihisi.
  3. Jaa ajatuksiasi. Ala kirjoittamaan blogeja, kolumneja tai tarinaa itsestäsi. Älä epäröi, tämä on hauskaa!
  4. Unohda mukavuusalueesi. Testaa itsesi erilaisilla epämukavuusalueilla, esimerkiksi osallistumalla tilaisuuksiin, joissa et ole aiemmin ollut mukana – huomaat, että löydät uusia ulottuvuuksia niin itsellesi kuin verkostoillesikin.
  5. Älä unohda vanhoja verkostojasi. Kirjaa ylös vanhat työkaverit, opiskelutoverit, sukulaiset, ystävät, harrastuskaverit jne. Näistä saat jo ison, valmiin joukon omaan verkostoosi.
  6. Testaa, mitä nimelläsi löytyy Googlesta, saat sieltä arvokasta tietoa itsestäsi.
  7. Järjestä aikaa. Ajasta tämä ei voi olla kiinni: Tauno Matomäen lausetta siteeraten: ”Liiketoiminnan johtamisessa ja kehittämisessä tarvitaan vain kahta asiaa: aikaa ja järkeä ja minusta on kohtuutonta, että enemmistö ihmisistä valittaa vain ajan puutetta – etenkin, kun aikaa on annettu tasapuolisesti kaikille.”

 

Voisi luulla, että verkostoituminen on vain ekstroverttien maailmaa. Introvertit kuitenkin pääsevät verkostoitumaan juuri kotisohvalla istuen, kohtaamatta tai läsnä olematta. Joten verkostoituminen sopii kaikille!

 

Tarja Ranto

Tarja Ranto
yritystoiminnan kouluttaja
tarja.ranto(a)syo.fi

Ihmisten välinen vuorovaikutus rakentaa verkostot

Arkistot