Taija Purola.

Taija Purola – Rakkaus musiikkiin sai sairaanhoitajan hyppäämään yrittäjyyteen

Taija Purola perusti miehensä Antin kanssa Poutafiilis-musiikkiyrityksen

Musiikki on kulkenut seinäjokelaisen Taija Purolan mukana aina. Nyt siitä on tullut elinkeino. Hän perusti muusikkomiehensä Antin kanssa ohjelmapalveluyritys Poutafiiliksen.

Musiikki vei yrittäjyyteen

Yrittäjyyskipinä on kytenyt Taija Purolan mielessä muutaman vuoden. Purola oli puhunut asiasta ääneenkin, mutta silloin ei ollut vielä tietoa, mitä hän alkaisi tehdä tai miten asia etenisi. Te-toimiston Yrittäjän päivän infossa mukaan tarttui Nuorten yrittäjyyspajan esite. Innostus syttyi, ja Taija Purola haki mukaan yrittäjyyspajaan, vaikka oli silloin hoitovapaalla sairaanhoitajan työstä.

Taija Purola.

Yrittäjyyspajan opista tie on johtanut nyt Poutafiiliksen perustamiseen.

– Antilla on pitkään olleet toiminimen paperit lähdössä, mutta se ei ole edennyt. Nyt yhteisessä yrityksessä saamme molemmat toteuttaa omaa osaamistamme yhteistyössä, Taija Purola kertoo.

Pariskunnan tuore yritys tarjoaa ohjelma- ja musiikkipalveluja yrityksille ja yksityisille, soiton opetusta, sävellys- ja sanoituspalveluja, yhteislauluiltoja ja musiikillisia elämyslahjoja. Musiikkitarjontaa on jokaisen musiikkimakuun, iskelmästä ja popista kansanmusiikkiin ja jazziin.

Yrittäjyyskurssi kypsytti idean

Nuorten yrittäjyyspajasta Taija Purola kokee saaneensa paljon irti ja sparrausta yrittäjyyteen. Pajan aikana syntyi liiketoimintasuunnitelma, laskelmat tulivat kuntoon ja oma idea kypsyi tuotteeksi.

– Kahdella tuulen ja inspiraation mukana menevällä taiteilijalla on pakko olla hyvin tuotteistettua omaa osaamista, jotta sitä on helppo myydä ja asiakkaan ostaa, Taija Purola sanoo.

Hän kertoo idean elämysmusiikista omana juttuna nousseen pintaan yrittäjyyspaja-aikana. Yrityksen päätuote onkin pariskunnan oma duo, mutta asiakkaan toiveiden mukaan se muuntuu lisämaksusta vaikkapa tanssiorkesteriksi.

Verkostoja yrityksellä on runsaasti, ja lisää syntyi Nuorten yrittäjyyspajan kautta. Muusikkorintamalla Antti Purola vaikuttaa tällä hetkellä useammassa kokoonpanossa – tanssiorkesteri Yötaivaassa, Hot Club Lakeudessa, keskipohjalaisessa tango- ja viihdeorkesteri Guardia Nuevassa. Antti Purolan erityisosaamista on jazz ja improvisointi, jolla varmasti jää yleisön mieleen.

Ideoista toteutukseen

Nyt Puroloilla on omassa yrityksessään edessä aikatauluttaminen ja ajankäytön miettiminen. Ideoita ja suunnitelmia on paljon, ja nyt on aika toteuttaa niitä.

Pariskunnan tehtävät yrityksessä jakautuvat sopivasti molempien vahvuuksien mukaan. Muusikkona Antti Purola hoitaa taiteellisen puolen ja kokoonpanot, Taija Purola keskittyy laulamisen lisäksi asiakkaiden ja markkinoinnin hoitamiseen – ja toimii yrityksen pomona.

Yrittäjyyttä miettiviä Taija Purola kehottaa ottamaan asioista selvää ja kyselemään muilta. Kun perusasiat ovat kunnossa, on pohja yrittäjyyteen vahvempi. Hänen mukaansa yhteistyö ja verkostot ovat myös ehdottomia, mikäli aikoo yrittäjänä onnistua.

Hyvien verkostojen ja yhteistyön avulla on mahdollista vastata asiakkaan toiveisiin ja soittaa tilauksesta kullekin sopivaa musiikkia,

– Artistina ei voi yksin ollakaan. Hyvien verkostojen ja yhteistyön avulla on mahdollista vastata asiakkaan toiveisiin ja soittaa tilauksesta kullekin sopivaa musiikkia, sanoo Taija Purola.

Katso Taijan tarina videolta.

Huomaathan, että videossa ei ole tekstitystä.

Arkistot