Maarit Yli-Hukka.

Maarit Yli-Hukka – Sisustus- ja remontointiala, taideteollisuusalan perustutkinto

Kiinnostus remppahommiin verenperintönä

Sisustus- ja remontointialaa opiskeleva Maarit Yli-Hukka on saapunut Teuvalle artesaaniopiskelijoiden lähijaksolle Lohtajalta saakka. Suuren työsalin koneet ovat hänelle tuttuja.

Maaritilla on jo ennestään kokemusta remppahommista. Reipas nainen on saanut jo lähes valmiiksi omakotitalonsa pintaremontin. Seuraavaksi kotona vuoroaan odottaisi lattian vaihto. Maarit pohtiikin kouluttaja Soile Moision kanssa, saisiko lattiaoperaatiosta yhden näytön opintoihin.

Aiemmin Maarit on työskennellyt kirpputoriyrittäjänä Himangalla. Työkokemusta on karttunut myös SPR:n kirpputorilta työvalmentajana työskentelemisestä. Kiinnostuksen remppahommiin hän on saanut verenperintönä.

Maarit Yli-Hukka: Parasta remppatöissä on se, kun näkee heti kättensä jäljen.

– Isäni on kirvesmies, ja häneltä olen oppinut paljon. Olen tehnyt pienestä pitäen töitä isän mukana. Olemme yhdessä vaihtaneet muun muassa kaikki ikkunat yhteen omakotitaloon, Maarit kertoo.

Pätevöityminen tuo lisää asiakkaita

Opintojen pariin ajoi halu pätevöityä. Maarit tekee jo pienimuotoisesti yritystoimintaa sisustus- ja remontointihommissa ja uskoo pätevyyden tuovan lisää asiakkaita. Tilauksia osaavalle naiselle onkin jo tullut mukavasti.

– Olen sellainen tyyppi, että jos en osaa, otan selvää ja teen, Maarit nauraa iloisesti.

Maarit on ollut tyytyväinen opiskeluun. Lähijaksolla parasta ovat olleet kunnon koneet ja laitteet. Verkko-opetus on myös maistunut. Maarit naurahtaa opiskelun olevan niin mielenkiintoista, että netin syövereissä voi vierähtää tunti jos toinenkin. Enemmän hän on kuitenkin käytännön tekijä.

– Parasta remppatöissä tai missä tahansa käsillä tekemisessä on se, kun näkee heti kättensä jäljen, Maarit kiteyttää.

Opintojen pariin ajoi halu pätevöityä.
”Olen sellainen tyyppi, että jos en osaa, otan selvää ja teen.”

Maarit Yli-Hukka

Tutustu Sisustaja-remontoijan opintoihin

Arkistot