Koulutukset
nuoli-alas-ylos-80-sininen

Esimiestyön osaajaksi - kuljetusalan työnjohtaja

Hanki lisää työnjohtajan taitoja

Kun suoritat kuljetusalan ammattitutkinnon kuljetusalan työnjohdon osaamisalalta hankit samalla kuljetusalan työnjohdollisissa tehtävissä edellytettävän ammattitaidon. Voit toimia kuljetusalan organisaatiossa tai yrityksessä työntekijänä, toimihenkilönä, yrittäjänä tai itsenäisenä ammatinharjoittajana.

Tutkinnon suoritettuasi osaat toimia työnjohtajana itsenäisesti huomioiden työssäsi kuljetusalaa säätelevät lait, asetukset ja määräykset. Koulutuksessa opit  hyvän esimiestyön ja johtamisen periaatteita sekä suunnittelu- ja organisointitaitoja. Niiden avulla kuljetustoimintojen ja resurssien ohjaaminen sujuu entistä laadukkaammin ja kustannustehokkaammin.

Katso, miten opiskelijamme Mikko Ek kuvaa opiskelua.

Kenelle koulutus sopii

nuoli-oikea-80

Voit toimia kuljetusalan organisaatiossa tai yrityksessä työntekijänä, toimihenkilönä, yrittäjänä tai itsenäisenä ammatinharjoittajana.

Käytännönläheistä opiskelua

Käytännönläheinen kuljetusalan työnjohtajakoulutuksemme tukee ammatillista kasvuasi ja kehittymistä esimiehenä, antaa osaamista ihmisten johtamiseen ja motivoimiseen. Koulutuksesta saat valmiuksia toimia työelämässä työnantajan edustajana.

Koulutuksessa keskityt opiskelemaan kuljetus- ja logistiikka-alan tärkeimpiin säädöksiä, perehdyt turvallisiin työskentelymenetelmiin ja -välineisiin, tutustut nykyaikaiseen terminaali- ja varastoteknologiaan. Samalla opit sisäistä ja ulkoista asiakaspalvelua sekä yrittäjämäistä ajattelutapaa.

Mikäli sinulla on jo riittävästi vaadittua osaamista, voit suorittaa tutkinnon myös ilman valmistavaa koulutusta.

Tutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta

 • Kuljetusalan työnjohtajana toimiminen
 • Kuljetustoimintojen suunnittelu ja organisointi
 • Varasto- ja terminaalitoimintojen suunnittelu
 • Kehitystehtävän suunnittelu
 • Tutkinnon osa toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta

Tutkinnon suorittanut voi toimia myös erilaisissa kuljetusalan asiantuntija-, suunnittelu- ja kehitystehtävissä.

Suomen Yrittäjäopisto

Kuljetusalan ammattitutkinto

Jo ennen opintojen alkamista laadit vastuukouluttajan ohjaamana henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) ja valitset tarvitsemasi opintokokonaisuudet kehittääksesi ammattitaitoasi vastaamaan tutkintovaatimuksia.

Tutkintokoulutuksessa on 12 lähiopiskelupäivää noin 1-1,5 vuoden aikana riippuen siitä, mikä on aiempi osaamisesi. Lähiopiskelua on 1-2 kertaa kuukaudessa. Valtaosa oppimisesta tapahtuu työelämässä ja käytännön tehtävissä.

Tutkinnon suorittaneena ammattinimikkeesi voi olla työnjohtaja, kuljetussuunnittelija, liikenne-esimies, kuljetusesimies, ajojärjestelijä, vuorovalvoja tai tiiminvetäjä. Tutkinnon suorittanut voi toimia myös erilaisissa kuljetusalan asiantuntija-, suunnittelu- ja kehitystehtävissä.

Tutustu tarkemmin tutkinnon perusteisiin.

Mitä maksaa?

Kuljetusalan ammattitutkintokoulutus voidaan toteuttaa myös oppisopimuskoulutuksena. Kysy oppisopimusmahdollisuutta oman alueesi oppisopimustoimistolta!

Omaehtoisena ammatillisena lisäkoulutuksena osallistumismaksu on 400 €

Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan!

Marja-Leena Oravamäki
koulutussuunnittelija
050 3429 283
marja-leena.oravamaki(a)syo.fi

  Oletko kiinnostunut koulutuksesta?
  Ota yhteyttä!

  Haluan liittyä uutiskirjeen tilaajaksi
  Lue tarkemmin tietojesi käsittelystä tietosuojaselosteestamme.