SYOblogi, RekryKoulutus tähtää suoraan työhön, koulutusohjaaja Minna Mattila, Suomen Yrittäjäopisto.

RekryKoulutus tähtää suoraan työhön!

Työlle tekijä nopealla aikataululla

Brändilähettiläs, palkanlaskija, apuvälinemekaanikko, kunnossapidon asentaja, IV-ammattilainen, välinehuoltaja, logistiikkatyöntekijä, maatalouskoneasentaja, 3D-suunnittelija, CNC-koneistaja, vanhustyöntekijä, maastosuunnittelija, bitumieristäjä, eläintenhoitaja, kaihdintyöntekijä…

Näihin työtehtäviin olemme kouluttaneet yhden tai useamman henkilön noin viiden kuukauden kestoisella RekryKoulutuksella.

Yritys on etsinyt ensin valmista osaajaa, mutta sellaista ei ole ollut tarjolla. Niinpä räätälöity RekryKoulutus on tuottanut nopealla aikataululla työlle tekijän.

Kenelle RekryKoulutusta?

Yrityksellä on työntekijätarve, mutta osaajaa ei löydy. Näin ollen yritys on valmis etsimään ja täsmäkouluttamaan sopivan henkilön itselleen.

Yritys suunnittelee yhdessä TE-palvelujen ja kouluttajan kanssa koulutuspaketin, joka räätälöidään juuri sopivaksi lähtien yrityksen tarpeesta ja koulutukseen valittavan henkilön osaamisesta. Mitään tarpeetonta ei näin ollen tarvitse opiskella, joten koulutus etenee nopeasti sisältäen sekä tietopuolisia opintoja että työssäoppimista.

Tähtäimessä on aina työpaikka

RekryKoulutukseen voi hakeutua työtön tai työttömyysuhan alainen henkilö. Yritys on määritellyt etukäteen kriteereitä koulutettavan henkilön suhteen, mutta useimmiten haettavana on yritykseen sopiva persoona ja ”hyvä tyyppi”.

Haussa olevat RekryKoulutukset ovat nähtävissä TE-palveluiden haussa olevissa koulutuksissa. Sivuilla olevaan sanahaku-kenttään kannattaa kirjoittaa ”rekrykoulutus” ja maantieteellistä sijaintia voi halutessaan rajata.

RekryKoulutuksella haetaan täsmäosaajaa

Tästä yhtenä esimerkkinä eläinklinikka, joka haki itselleen eläintenhoitajaa:

Pitkähkön etsinnän jälkeen heille löytyi sopiva henkilö, joka esittäytyi heti eläinrakkaaksi ja erityisesti innokkaaksi koiraharrastajaksi. Hän hakeutui TE-toimiston kautta eläintenhoitajan RekryKoulutukseen ja tuli valituksi lähes saman tien.

Hänelle räätälöitiin varsin nopeasti koulutuspaketti, johon sisältyi asiakaspalvelua ja myyntiä, yleiset turvakorttikoulutukset ja muun muuassa koiran anatomiaa, rakennetta ja trimmausta sekä koirarotujen tuntemusta.

Koulutuksen kestosta noin kolmannes oli tietopuolisten opintojen suorittamista itsenäisesti verkko- ja etäopintoina ja loput työssäoppimista eläinklinikan monipuolisissa tehtävissä nimetyn työpaikkaohjaajan valvonnassa.

Opiskelija oli rakentanut yllättäen harrastuksestaan mielenkiintoisen työn itselleen. Osapuolet olivat varsin tyytyväisiä.

Näin opiskelija oli rakentanut yllättäen harrastuksestaan mielenkiintoisen työn itselleen. Osapuolet olivat varsin tyytyväisiä.

Turvallinen rekrytointitapa

RekryKoulutus tarjoaa yritykselle mahdollisuuden löytää ja kouluttaa täsmäosaaja itselleen. Koulutus muotoutuu aina yrityksen tarpeeseen.

Yritys on mukana prosessissa alusta loppuun ja koulutus räätälöidään työtehtävien mukaan. Liikkeelle pääsee ottamalla yhteyttä lähimpään TE-toimistoon tai ELY-keskukseen, josta saa myös tarvittavaa lisäinformaatiota.

Väylä uuteen työhön

RekryKoulutus tähtää aina työpaikkaan. Se antaa pätevyyden tiettyyn tehtävään tai ammattiin hyvin käytännönläheisesti.

Tietopuolisten aineiden osuus koulutuksessa on noin 30 prosenttia kokonaiskestosta, joten valtaosa koulutusajasta on työssäoppimista käytännön työtehtävissä. Koko koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta ja koulutusajan vakuutuksista vastaa kouluttaja.

Kun mielenkiintoinen RekryKoulutus-ilmoitus tulee seuraavan kerran eteen, kannattaa ehdottomasti selvittää mahdollisuudet kouluttautua juuri kyseisen yrityksen etsimäksi ”hyväksi tyypiksi”!

RekryKoulutus tähtää aina työpaikkaan. Se antaa pätevyyden tiettyyn tehtävään tai ammattiin hyvin käytännönläheisesti.

Lue lisääMinna Mattila
koulutusohjaaja
minna.mattila(a)syo.fi

Minna Mattila, Suomen Yrittäjäopisto.

Arkistot