Niina Mikkola.

Niina Mikkola – Sote-alan johtaja, johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto

Sote-alan johtamiskoulutus kehitti johtamistaitoja ja antoi konkreettista hyötyä hoitokodin toimintaan

Halu kehittää omia johtamistaitoja ajoi Niina Mikkolan hakeutumaan sote-alalle tarkoitettuun johtamiskoulutukseen. Mikkola työskentelee Mouhijärven Hoitokoti Vanha-Pappila Oy:ssä vastaavana ohjaajana ja lähiesihenkilönä.

– Ajattelin, että koulutus voisi antaa minulle uusia näkökulmia työyhteisön johtamiseen.

Mikkola vertaili eri koulutuksia ja päätyi lopulta Suomen Yrittäjäopisto Sote-johtajan koulutukseen ja siinä suoritettavaan johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoon.

Valintaan Mikkolalla vaikutti sekin, että koulutuksessa tuli osaamista myös yrityspuoleen. Hoitokoti Vanha-Pappila Oy on yrittäjävetoinen eikä taustalla ole mitään isoa organisaatiota. Hyöty tulee Mikkolan mukaan sitä kautta myös yrityksen käyttöön.

Verkossa opiskelu onnistuu työn ohessa

Suomen Yrittäjäopistolla sote-painotteisiin koulutuksiin voi osallistua joko monimuotokoulutuksessa tai täysin verkossa. Mikkola suoritti oman tutkintonsa verkko-opintoina. 

– Verkko-opintoja pystyy opiskelemaan silloin, kun on itsellä hetki, että pystyy keskittymään asiaan, kiittelee Mikkola.

Uusia ajatuksia ja konkreettisia työkaluja

Mikkola näkee saaneensa paljon hyötyä koulutuksesta, ja konkreettisia työkalujakin on otettu yrityksessä käyttöön koulutuksen seurauksena.

– Tuli paljon asioita, joita ei edes arjessa tule ajatelleeksi, ennen kuin niihin taas opiskelujen myötä pysähtyy. Lisäksi sai käytännön materiaalia, esimerkiksi excel-taulukoita budjetointiin. Vuosikello on ollut tuttu juttu, mutta se ei ole ollut meilä käytössä. Otimme sen nyt käyttöön opintojen myötä, kertoo Mikkola.

Tuli paljon asioita, joita ei edes arjessa tule ajatelleeksi, ennen kuin niihin taas opiskelujen myötä pysähtyy.

Niina Mikkola

Kehuja Mikkolalta saa kouluttajan tuki ja ohjaus.

– Opettaja oli erittäin hyvä. Tainalta sai aina tarvittaessa tukea ja apua. Ja hän täydensi, jos ei ihan kaikki auennut heti.

Sote-johtajan koulutusta Mikkola voisi suositella sote-alan yritysjohtajille ja esihenkilöille.

– Jos vaikka miettii yrityksen aloittamista tai esihenkilönä toimimista, niin voisin kyllä suositella, päättää Mikkola.

Haluaisitko sinä kehittyä johtajana tai esihenkilönä?

Arkistot