Yhdistyksen taloushallinnon erityispiirteet

Verkkokoulutus

140,00  (112,90  alv. 0%)

Osta koulutus

140,00  (112,90  alv. 0%)

Kurssi päivitetty 2.2.2023

Tavoitteet

Kurssin suoritettuasi tunnet yhdistyksen tuloslaskelmakaavan rakenteen ja miten se kuvaa aatteellisen yhdistystoiminnan toimintamallia. Taloushallintoa hoitaessasi osaat huomioida yhdistyksen säännöt. Osan tuloistaan voi yhdistys saada avustusten ja lahjoitusten muodossa. Kurssilla opit, miten avustukset ja lahjoituksista muodostetut kirjanpidolliset rahastot esitetään tuloslaskelmassa ja/tai taseessa. Tuloverotuksessa osaat huomioida mahdollisen yleishyödyllisyyden vaikutukset. Hahmotat myös mitä erityispiirteitä on yhdistyksen tilinpäätöksessä.

Sisältö ja toteutus

Verkko-opinnot voi suorittaa omaan tahtiin, kurssi ei sisällä esim. tiettyyn aikaan toteutettavia verkkoluentoja. Suositeltava opiskeluaika työn ohella n. 2–3 viikkoa. Opintojen laajuus on 70 h.

Keskeinen sisältö:

  • Yhdistyksen taloudellinen toimintamalli
  • Yhdistyksen sääntöjen vaikutukset taloushallintoon
  • Avustukset yhdistyksen kirjanpidossa
  • Rahastojen esittäminen yhdistyksen tilinpäätöksessä
  • Yhdistyksen tuloverotus (yleishyödyllisen ja muun kuin yleishyödyllisen tuloverot)
  • Yhdistyksen tilinpäätöksen erityispiirteitä

Kenelle

Kurssi on tarkoitettu kaikille yhdistyksen taloushallinnosta kiinnostuneille, esim.  yhdistyksen taloushallintoa hoitava jäsen, yhdistyksen hallituksen jäsen, tilitoimiston kirjanpitäjä tai siksi pyrkivä.

Kurssin suorittaminen edellyttää

Kurssin suorittaminen ei edellytä aikaisempaa osaamista yhdistyksen taloushallinnosta. Muu kirjanpidon ja tilinpäätöksen osaaminen helpottaa kurssin aiheiden sisäistämisen.

Kurssi käytettävissä 6kk ostohetkestä.

Kysy lisää