Asunto-osakeyhtiön taloushallinnon erityispiirteitä

Verkkokoulutus

140,00  (112,90  alv. 0%)

Osta koulutus

140,00  (112,90  alv. 0%)

Kurssi päivitetty 2.2.2023

Tavoitteet

Kurssin suoritettuasi ovat sinulle tuttuja taloyhtiön eri tavat rahoittaa menojaan, sekä kiinteistön juoksevat hoitomenot että pitkävaikutteiset hankkeet. Ymmärrät osakkaiden vastuut taloyhtiön rahoituksesta ja miten se jakaantuu osakkaiden kesken. Tiedät missä puitteissa osakas voi valitan ajankohdan osuutensa maksamiselle. Sinulle tulee sekä teorian että harjoitusten avulla tutuiksi talousarvioiden ja lainaosuuslaskelmien laadinta. Pääset tutustumaan vastikereskontran käyttöön saapuvien maksujen seurannassa.

Pääset oppimaan mitä laskelmia taloyhtiön tulee esittää tilinpäätöksessään, jotta osakkaat niistä näkevät miten heidän maksamansa varat on käytetty niihin tarkoituksiin joita varten ne on kerätty. Sinulle tulee tutuksi myös asunto-osakeyhtiön mahdollisuus nk. rahoitusmenettelyllä vaikuttaa osakkaiden maksamien varojen veronalaisuuteen.

Kenelle

Kurssi on tarkoitettu kaikille asunto-osakeyhtiön taloushallinnosta kiinnostuneille: isännöintitoimiston taloushallintotehtäviin aikoville, jäsenenä asunto-osakeyhtiön hallituksessa toimiville ja osakkaana taloyhtiön tilinpäätöksestä informaatiota tarvitseville.

Kurssin suorittaminen edellyttää

Kurssin suorittaminen ei edellytä aikaisempaa osaamista aiheesta.

Sisältö ja toteutus

Verkko-opinnot voi suorittaa omaan tahtiin, kurssi ei sisällä esim. tiettyyn aikaan toteutettavia verkkoluentoja. Suositeltava opiskeluaika työn ohella n. 2–3 viikkoa. Opintojen laajuus on 70 h.

Keskeinen sisältö:

  • Hoitotalouden kulut, vastiketuotot ja talousarvio
  • Pääomatalouden kulut, vastiketuotot ja talousarvio sekä suurempien hankkeiden eri rahoitusmahdollisuudet
  • Lainaosuuslaskelma: huoneistokohtainen ja tilinpäätöksessä esitettävä
  • Vastikelaskelmat tilinpäätöksessä
  • Rahastointimenettely yhtenä tapana vaikuttaa taloyhtiön verotettavan tulon määrään.

Kurssi käytettävissä 6kk ostohetkestä.

Kysy lisää