Toiminta tarvitsee tavoitteen

4.3.2024

Suomen Yrittäjäopiston Agriblogi. Toiminta tarvitsee tavoitteen.

Maanviljely on haastava laji, jossa yrittäjät menestyvä kovin vaihtelevin tuloksin. Viljelijän arkeen vaikuttavat monet seikat, joihin ei itse pysty vaikuttamaan, kuten sää, maatilan sijainti ja yleinen toimintaympäristö. Menestyvät maatilat erottuvat kuitenkin muista erityisesti hyvän johtamisen vuoksi. Maatilan johtamisessa mielestäni tärkeintä on tavoite, eli mihin suuntaan toimintaa kehitetään. Ilman selvää suuntaa, arki saattaa olla vain seuraavaan päivään selviytymistä ja tilanteisiin reagoimista.

Kuulokkeiden kuvake.
kuuntele blogi äänitteenä

Tavoitteen asettaminen on monesti haastavaa ja välttämättä ei osata ottaa huomioon kaikkia elämän osa-alueita. Pääasia on, että ajatus suunnasta on yrittäjän omista lähtökohdista mietitty ja omien arvojen mukainen. Tässä kokonaisuudessa tulee ottaa huomioon taloudellisen tavoitteen lisäksi myös elämän laatu kokonaisuudessaan, sekä tietysti perheen etu. Lopulta elämässä kuitenkin on tärkeintä terveys niin fyysisesti kuin henkisestikin, sekä hyvinvointia tukevat ihmissuhteet. Riittävän vakaa taloudellinen tilanne näyttelee tärkeää osaa näiden toteutumisessa. Entä oma tavoitteesi, onko se varmasti jo olemassa? Onhan se myös selkeä ja mitattavissa?

Entä oma tavoitteesi, onko se varmasti jo olemassa? Onhan se myös selkeä ja mitattavissa?

Suomen Yrittäjäopiston koulutushankkeessa etsitään tasapainoa talouden, yrittäjän hyvinvoinnin ja perheen kesken. Aluksi määritellään tavoite ja koulutuksen edetessä hankitaan osaamista ja työkaluja siihen pääsemiseksi. Koulutus sopii kaikille viljelijöille, mutta erityisesti muutoksen tarpeessa oleville.

Kiinnostuitko? Tervetuloa mukaan!

Marja Alastalo

yritystoiminnan kouluttaja

marja.alastalo(a)syo.fi

Tutustu Agrin koulutuksiin