Menesty sinäkin työelämän muutoksessa!

4.10.2023

Työelämän muutosten vauhti huimaa päätä

Voi tätä työelämän vauhdin hurmaa! Tai eihän se välttämättä mitään hurmaa ole, jos omat taidot ovat aikansa eläneet ja tiedotkin ovat jo historiaa.

Nopeat muutokset luovat stressiä ja epävarmuutta. Työelämässä vaadittava osaaminen muuttuu lähes valonnopeudella. Enää ei riitä, että sinulla on alasi vahva perusosaaminen.

Teknologia, työn tekemisen uudet tavat ja koko maapallomme muutokset synnyttävät tarpeita uudenlaisen tietämyksen ja osaamisen hallitsemiselle.

Miten selvitä muutoksesta, kun aika on kortilla?

Arjen monitoimihenkilöllä eli yksinyrittäjällä ei ole useinkaan aikaa ruveta itse hakemaan ajankohtaisinta tietoa, joka juuri hänelle olisi tarpeellisinta.

Esimerkiksi kädentaitoalojen yrittäjillä on yleensä valtava intohimo omaa työtään kohtaan, ja tuote valmistetaan taidokkaasti. Tullakseen taloudellisesti toimeen tarvitaan kuitenkin muutakin.

Varmista, että sinä ja yrityksesi olette kuumaa kamaa

Suomen Yrittäjäopiston Menesty muutoksessa -valmennus tarjoaa sinulle mahdollisuuden vahvistaa tärkeitä taitoja, jotta onnistut ja varmistat niin yrityksen kuin omankin kilpailukykysi nykypäivän muutoksissa.

Valmennus kehittää osaamistasi, vahvistaa asemaasi työmarkkinoilla ja avaa uusia mahdollisuuksia jatkokouluttautumiseen. Nyt tällaista on tarjolla yrittäjälle, kevytyrittäjälle ja itsensä työllistäjälle – ja vieläpä ilmaiseksi!

Menesty muutoksessa -valmennuksen tavoitteena on

  • mahdollistaa yrityksen liiketoiminnan kehitys
  • parantaa yrittäjän valmiuksia reagoida vaadittaviin muutoksiin
  • lisätä yrittäjän osaamista, jotta hän pystyy laajentamaan liiketoimintaansa tai siirtymään eri toimialalle
  • vahvistaa yrityselämässä tarvittavaa uudenlaista osaamista
  • antaa välineitä toiminnan kehittämiseen
  • luoda yrittäjänä toimivalle uusia työllistymismahdollisuuksia

Nappaa kultajyvät itsellesi käyttöön

On kyllä mahtavaa, että ammattilaiset ovat perehtyneet ja valinneet valmiiksi juuri sopivat aiheet, joihin kannattaa tarttua käsiksi!

Yksi erittäin tärkeä teema on oman osaamisen tunnistaminen ja kehittäminen. Siinä saadaan voimaa verkostoista ja opitaan ajankäytön mestariksi.

Sarjakuvassa koira etsii repusta osaamista

Myynti, markkinointi, talous ja verkkokauppa

Myynti- ja markkinointiosaamista on pakko päivittää koko ajan, jotta osaa myydä eri somekanavissa ja menestyä erottuvalla brändillä.

Talousosaaminen on iäisyysaihe, ja siinä sukelletaan hinnoittelun saloihin ja parempaan kannattavuuteen. Varsinkin käsityöläisille on usein vaikeaa hinnoitella oman työn osuus, joten tämä hinnoitteluoppi menee varmasti heti käytäntöön.

Myös verkkokaupan suunnitteluun ja markkinointiin saa tärkeää osaamista.

Vastuullisuudesta liiketoimintamahdollisuuksia

Vastuullisuuden huomioiminen yritystoiminnassa ei ole enää kilpaituetu vaan jo pakon sanelema. Vastuullisuutta vaativat niin asiakkaat kuin yhteistyökumppanitkin.

Vastuullisuus on laaja aihe, ja se luokin uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Myös kiertotalouteen tutustuminen avaa varmasti silmiä ja virittää tuoreita ajatuksia.

Valmennuksesta varmuutta ja rohkeutta

Näihin aiheisiin perehtymällä saat varmuutta ja rohkeutta itsellesi. Valmennuksen aikana saat tsemppausta ja haluamasi määrän henkilökohtaista ohjausta.

Kerää itsellesi nämä tarpeelliset osaamiset ja anna muutosvauhdin tempaista sinut mukanaan korkeuksiin!

Kuvassa Piritta Yliaho

Pirita Yliaho
koulutuspäällikkö
pirita.yliaho(a)syo.fi