Joni Pitkänen

Virtuaalikahvit opiskelijan kanssa

Tämä blogi kertoo Pitkäsen Jonin tarinaa maitotilan yritystoiminnan hieman erilaisesta kehittämisestä. Jonin tapauksessa koulutuksen tuomien ajatusvirtojen yhdistely oman maatilan ja sen toimintaympäristön mahdollisuuksiin on luonut kokonaan uudenlaista liiketoimintaa käytännön arkeen.  

Kuulokkeiden kuvake.

Voit kuunnella blogin myös podcastina, klikkaa kuulokkeiden kuvaa.

Opiskelu innosti yritystoiminnan kehittämiseen

Joni on nuori yrittäjä ja intohimoinen kehittäjä. Joni kertoi siitä, että ei ollut aikaisemmin kovin kiinnostunut opiskelusta, mutta opiskelun alkaessa hänen kiinnostuksensa yritystoiminnan kehittämiseen tuli päivä päivältä yhä enemmän esille. Tänä päivänä Joni on kovan luokan yrittäjä, joka johtaa kolmea eri yritystä menestyksekkäästi.  

Jonilla on lypsykarjatila ja alkutalvesta 2022 hän otti käyttöön uuden robottipihaton. Tilan lehmien maitoa jalostetaan omissa yrityksissä jogurteiksi, juustokeitoksi ja uunijuustoksi Koivulan tuotemerkillä. Uutena yritystoimintana on nyt myös jäätelön valmistus, jossa hyödynnetään oman tilan maitoa sekä yhdistetään naapuritilan marjoja saaden lopputuloksena laadukkaita jäätelöitä Kajo -tuotemerkillä. 

Pitkän aikavälin suunnitelmat vaativat aikaa ja työtä

Joni kertoo, että on vaatinut lujasti aikaa istua alas ja miettiä pitkän aikavälin suunnitelmia. Mitä tehdään, milloin ja miten? Yritystoiminnan alkuvaiheessa yrittäjän oma työpanos oli kova sekä suunnittelussa että operatiivisessa työssä. Yritystoiminnan kehittämisen ja kasvun kautta on voitu palkata työntekijä ja sen myötä saatu aikaa lisää sekä kehittämiseen että omaan vapaa-aikaan.  

Joni on kokenut hyvänä myös oman ns. henkisen mentorin, joka on haastanut häntä. Välillä Joni on sisuuntunut keskustelujemme pohjalta ja halunnut näyttää, että kyllä täällä osataan oman tilan ja yritysten talous sekä niiden kehittäminen.   

Hyvät verkostot mahdollistavat kasvun

Opiskelun kautta Joni sai talouteen ja johtamiseen uusia työkaluja. Lisäksi hän on oma-aloitteinen ja aktiivinen tiedon hankkija ja hyvä verkostoituja. Hyvien verkostojen merkitys on hänelle yksi kulmakivi, jotta voi olla itseään isompi. Verkostokumppaneiden kesken täytyy olla luja luottamus, jotta homma toimii. Joni sanoo, että epämukavuusalueella on pitänyt olla oikeastaan jatkuvasti. Tämä osoittaa, että hän haluaa kehittyä ja kehittää.  

Kiitos Joni keskustelustamme ja ajatustesi jakamisesta! 

Mikko Väntänen.

Mikko Väntänen
yritystoiminnan kouluttaja
mikko.vantanen(a)syo.fi

Arkistot