Työ ja Taito -palkinnon kunniamaininta Suomen Yrittäjäopistolle

18.4.2024

Työ ja taito -palkintoa juhlivia ihmisiä.

Suomen Yrittäjät, Mestarikiltaneuvosto ry ja Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry myöntävät vuosittain Työ & Taito -palkinnon. Palkinnon keskeisinä kriteereinä ovat aktiivisuus ja innovatiivisuus työelämäyhteistyössä, yrittäjyyden tukemisessa sekä ammattitaidon hankkimisessa. Vuonna 2024 palkinnon erityiskriteereinä olivat muun muassa maahanmuuttajien osaamisen kehittäminen, oppisopimuskoulutuksen edistäminen sekä työssä olevien täsmäosaamisen varmistaminen.

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymälle valtakunnallinen Työ & Taito -palkinto

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä LHKK:lle myönnettiin Työ & Taito -palkinto AMKE-päivien yhteydessä 17.4.

– LHKK:n tekee vahvaa ja strategista yritysyhteistyötä. LHKKlla ja alueen yrittäjäyhdistyksillä on kumppanuussopimus. Yhdessä Nuorten yrittäjyys ja talous NYT ry:n kanssa on madallettu kynnystä yrittäjyyden kokeilemiseen. Lisäksi kuntayhtymä on keskeisessä roolissa TyöHäme-työllisyyspalvelualueen kehittämistoiminnassa, toteaa Suomen Yrittäjien verkostopäällikkö Kristiina Nyholm.

Työ ja Taito -palkinnon kunniamaininta Suomen Yrittäjäopistolle


Työ ja Taito -palkinnon kunniamaininnan Suomen Yrittäjäopisto sai seuraavin perustein:

Suomen Yrittäjäopisto ei ole vain eteläpohjalainen toimija, vaan toimii vahvan verkkokoulutusosaamisensa myötä valtakunnallisesti. Tätä tukee sosiaalisen median osaaminen markkinoinnissa sekä yhteistyö muiden ammatillisen koulutuksen järjestäjien kanssa. Yrittäjäopisto on myös merkittävä maahanmuuttajakouluttaja. Erinomaisia tuloksia on saatu aikaan koulutuksen hyödyntämisessä työperäisessä maahanmuutossa sekä ukrainalaisten kotouttamisessa.

– Suomen Yrittäjäopisto on toimintatapojensa ja osaamisensa ansiosta selvästi kokoaan suurempi ammatillisen koulutuksen järjestäjä, painottaa AMKE ry:n toimitusjohtaja Veli-Matti Lamppu.

– Olemme oikein ylpeitä juuri tästä yrittäjyyden edistämiseen ja työelämäyhteistyöhön liittyvästä kunniamaininnasta, kertoo rehtori, toimitusjohtaja Jorma Kukkeenmäki. Olemme ketteränä toimijana pyrkineet vastaamaan työelämän nopeasti muuttuviin tarpeisiin ja täydennämme hyvin alueellista koulutustarjontaa. On hienoa, että meidät erikoistuneena ja valtakunnallisena toimijana huomioidaan.

Kuvassa juhlitaan Työ ja taito-palkintoa.
Suomen Yrittäjäopistosta kunniamaininnan vastaanottivat (vas.) vararehtori Tiina Luoma ja toimitusjohtaja Jorma Kukkeenmäki.

Lue lisää Ammatillisen kehittämisyhdistyksen AMKE ry:n uutisesta