Suomen suurin yleisötapahtuma järjestetään lauantaina – Mukana yli 600 kylätapahtumaa

7.6.2023

Lapsi viljapellossa auringonkukan kanssa.

Avoimet Kylät -päivä järjestetään tulevana lauantaina 10. kesäkuuta 2023. Avoimet Kylät on Suomen suurin yleisötapahtuma, sillä mukana on valtakunnallisesti yli 600 tapahtumaa. Avoimet Kylät -päivän yhteistyökumppanina toimii Suomen Yrittäjäopiston toteuttama valtakunnallinen Kyläkauppa 2.0 -hanke

Avoimet kylät -tapahtumapäivänä voi lähteä lähimatkailemaan kylille ja osallistua monipuolisiin tapahtumiin! Kylillä on luvassa muun muassa kylätalojen avoimia ovia, saunan avajaisia, melontaa, taidenäyttelyitä, musiikkiesityksiä, lähiruokaa, kirpputoreja, pomppulinnoja, teatteriesityksiä, poniratsastusta ja lettukestejä.

Kesäfiilis löytyy kotimaiselta maaseudulta. Meidän kylät ovat lähteneet jälleen upeasti järjestämään erilaisia tapahtumia. Kävijäarvio on yli 100 000 vierailijaa eri kylätapahtumissa ja paikallisissa kyläkaupoissa yhden päivän aikana. Avoimet Kylät on merkittävä päivä suomalaisille kylille. Tervetuloa kylille, kutsuu Suomen Kylät ry toiminnanjohtaja Aleksi Koivisto.

– Tapahtumakartta näyttää erittäin hyvältä ja kylillä järjestetään mielenkiintoisia tapahtumia aina Letkunheiton MM-kisoista saunaralliin polkujuoksutapahtumaan. Viikonlopun sää näyttää myös hyvältä, joten tästä saadaan varmasti jälleen onnistunut tapahtumapäivä aikaiseksi, kertoo tapahtuman valtakunnallinen koordinaattori Marianne Liitelä Suomen Kylät ry:stä.

Kaikki päivään osallistuvat tapahtumat löydät uusituilta www.avoimetkylat.fi -verkkosivuilta.

Sivustolle on nyt julkaistu kartta, josta pääsee tutustumaan kaikkiin päivässä mukana oleviin tapahtumiin ja kyliin.

Päivä näkyy myös sosiaalisen median kanavissa ja julkaisut löydät aihetunnisteella #AvoimetKylät ja #TeeSeKylillä.

Avoimet Kylät -päivä järjestetään valtakunnallisesti jo yhdeksättä kertaa.

Avoimet Kylät -päivä järjestetään valtakunnallisesti jo yhdeksättä kertaa. Päivän tavoitteena on lisätä kylämatkailua, antaa kaupunkilaisille kipinää maallemuuttoon ja nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa. Erilaisissa tapahtumissa esitellään kyliä matkailijoille, kohdataan kyläläisiä ja kosiskellaan samalla uusia asukkaita.

Avoimet Kylät -päivän yhteistyökumppanina toimii Suomen Yrittäjäopiston toteuttama valtakunnallinen Kyläkauppa 2.0 -hanke, jota rahoittaa EU:n maaseuturahasto. Suomen maaseutualueilla toimii edelleen 190 paikallista kyläkauppaa. Kyläkauppa on kylän sydän ja vahvasti mukana asukkaidensa arjessa. Satunnaisille ohikulkijoille ja matkailijoille asiointi kyläkaupassa voi olla ihan omanlainen elämys!

www.avoimetkylat.fi verkkosivuilta löytyy kartalta Suomen 190 idyllistä kyläkauppaa.

Tiedotteen kuvituskuva. Kuvaaja Anssi Ketonen.

Lisätiedot

Vesa Hildén
asiakkuuspäällikkö
Suomen Yrittäjäopisto
040 542 2136
vesa.hilden@syo.fi

Tapahtumakoordinaattori

Marianne Liitelä, järjestökoordinaattori Suomen Kylät ry
045 887 1511
marianne.liitela@suomenkylat.fi

Valtakunnallinen viestintä

Anssi Ketonen, viestintäpäällikkö Suomen Kylät ry
045 249 1162
anssi.ketonen@suomenkylat.fi