Tietoa opiskelusta
nuoli-alas-ylos-80-sininen

Kiinnostaako aikuisopiskelu?

Suomen Yrittäjäopistossa voit opiskella yksilöllisesti ohjattuna, joustavasti ja sinulle parhaiten sopivalla tavalla. Haluamme tarjota koulutusalan parasta palvelua.

Suora ja jatkuva haku

Suomen Yrittäjäopiston koulutuksiin on suora ja jatkuva haku, koulutuksiin hakeutuminen tapahtuu useimmiten sähköisesti. Tarkemmat hakuohjeet näet koulutusten omilta sivulta. Työvoimakoulutukseen hakeudut aina TE-palvelujen kautta. Jos oppisopimuksella opiskelu kiinnostaa, saat asiasta lisätietoa koulutuksen yhteyshenkilöltä tai alueesi oppisopimustoimijalta. Apua saat myös online-chat-palvelustamme.

Räätälöityä opiskelua

Opiskelusi voi olla päätoimista, osa-aikaista, tutkintoon valmistavaa tai teemaan liittyvää – riippuen siitä, mitkä ovat tavoitteesi ja työ- ja elämäntilanteesi. Koulutuksen toteuttamismuodot, opetusmenetelmät ja -ympäristöt on suunniteltu huomioiden erilaiset oppijat ja tilanteet. Lyhytkestoiset koulutukset ja avoin verkko-opiskelu tarjoavat joustavasti päivitystä osaamiseen.

Oma ohjaaja auttaa

Suomen Yrittäjäopistossa saat ohjausta omalta vastuukouluttajaltasi tai ohjaajaltasi opiskeluun ja mahdollisen tutkinnon suorittamiseen liittyvissä asioissa tarpeen mukaan. Ohjauksesta sovitaan opintojen alussa. Se voi tapahtua henkilökohtaisissa tapaamisissa tai erilaisen sähköisten viestintävälineiden avulla.

Aina aitoa ohjausta

 

Tutkinnon suorittaminen

Jos tavoitteenasi on suorittaa ammatillinen tutkinto tai sen osa tai osia, oma vastuukouluttajasi tai ohjaajasi laatii kanssasi henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS). Siinä otetaan huomion aiemmin hankkimasi osaaminen. HOKS sisältää myös tulevan urasuunnitelman.

Osaamisen osoittaminen ammatillisissa tutkinnoissa ja niiden osissa tapahtuu näytöin, henkilökohtaisen suunnitelmasi pohjalta aidoissa työelämän tilanteissa joko omalla työpaikalla, harjoittelupaikalla tai omaa yritystoimintaa suunnittelemalla tai kehittämällä. Näytöissä osoittamaasi osaamista arvioivat sekä oppilaitoksen että työelämän edustaja. Tutkintotodistus tai todistus tutkinnon osan tai osien suorittamisesta myönnetään, kun kaikki henkilökohtaisessa suunnitelmassasi sovitut näytöt on hyväksytysti suoritettu.

 

Suoraan tutkintoon

Tutkinto tai sen osa on mahdollista suorittaa tietyin edellytyksin myös ilman lisäkouluttautumista, jos sinulla on jo riittävästi aiemmin hankittua osaamista tutkinnon tai sen osan alueelta. Mikäli sinulla on jo tutkinnossa vaadittava ammattitaito hallussa, voit suorittaa tutkinnon vaikka kokonaan ilman koulutusta.

Teemme kanssasi henkilökohtaisen osaamisen tutkinnon kehittämissuunnitelman (HOKS) tutkinnon suoritamiseen työssäsi kyseisen tutkinnon osaamisvaatimusten mukaisesti. Tutkintosuorituksen arvioinnissa mukana ovat oppilaitoksen edustajan lisäksi aina myös edustajat työelämästä.

Jos haluat suorittaa tutkinnon ilman lisäkouluttautumista, ota yhteyttä kyseisen tutkinnon yhteyshenkilöön. Hänen kanssaan sovitte, miten tutkinnon suorittaminen kohdallasi etenee.

lman valmistavaa koulutusta tapahtuvan tutkinnon suorittamisen omavastuu on ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa 200 euroa. Perustutkinnon suorittaminen on maksuton.

Lue lisää asiasta Opetushallituksen sivuilta.

Opiskelijatarinoita

Tutustu opiskelijatarinoihimme, niin näet miten meillä opiskelijat ovat tutkintoja suorittaneet, mitä he ovat niistä hyötyneet ja miten he esimerkiksi ovat saaneet sijoitettua opiskelut muuhun elämäänsä.

”Sain soviteltua opinnot joustavasti työn ja muun elämän oheen. Kaikki hoitui verkon välityksellä hakeutumisesta näyttöjen suorittamiseen.”

Johanna Pukari / HR-asiantuntija

Tärkeitä linkkejä

Työllisyysrahasto

Työllisyysrahastosta voit hakea ammattitutkintostipendiä, kun olet suorittanut ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon ja ollut tutkinnon suorittamispäivään mennessä työ- tai virkasuhteessa vähintään viisi vuotta.

Opetushallitus

Opetushallitus / ammatillinen koulutus

TE-palvelut

Opintopolku

Oppisopimus

Jäikö jokin askarruttamaan?

Ota yhteyttä ja kysy lisää:

opintotoimisto(a)syo.fi

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden opiskella yksilöllisesti ohjattuna, joustavasti ja sinulle parhaiten sopivalla tavalla.