Saavutettavuusseloste
nuoli-alas-ylos-80-sininen

Syo.fi:n saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee www.syo.fi-verkkosivustoa ja on laadittu / päivitetty 27.10.2020. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Ei täytä kriittisiä saavutettavuusvaatimuksia.

Sivustomme uudistetaan kokonaan vuoden 2021 alkupuolella. Olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden jatkuvaan parantamiseen. Verkkosivuston saavutettavuustyö ja sivuston uudistus ovat parhaillaan käynnissä.

Ei-saavutettava sisältö

1. Ei kuulu lainsäädännön piiriin

 • video- tai äänitallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020

 

2. Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen

Korjattavaa sisällön havaittavuudessa

Osasta kuvia puuttuu alt-teksti. Osasta videoita puuttuu tekstimuotoinen vastine. Sivustolla on myös ennen 23.9.2020 julkaistuja videoita, joissa ei ole tekstitystä. Sivuston otsikoiden tasojen merkitsemisessä ja hierarkiassa osassa sivuja puutteita. Osa verkkosivuston käyttämiseen tarkoitetuista ohjeista sisältää puutteita ja vaatii joko näkemistä tai kuulemista. Tekstilinkkien, tekstien ja tekstiä esittävien kuvien sekä painikkeiden värikontrastit eivät paikoitellen ole riittäviä. Muutamassa tapauksessa teksti on esitetty vain kuvamuodossa.

Korjattavaa sivuston hallittavuudessa näppäimistöllä

Hyppylinkkejä verkkopalvelun toistuvien rakenteiden ohittamiseen puuttuu. Otsikkorakenne ei ole kaikilla sivuilla johdonmukainen ja otsikkotasoja jää väliin. Kun sivustolla liikutaan näppäimistöllä, kaikissa tapauksissa ei ole nähtävissä, missä linkkitekstissä tai -elementissä näppäimistön fokus on.

Korjattavaa sisällön kielen määrittelyssä ja lomakekentissä

Sivustolla on yksittäisiä sivuja, joilta puuttuu sivun elementin kielen määrittely (muu kuin suomen kieli). Täytettävistä lomakekentistä puuttuu nimilappuja ja ohjeita lomakkeen täyttäjälle. Osasta lomakekenttien syötevirheilmoituksista puuttuu korjausehdotuksia.

Korjattavaa HMTL-koodin jäsennyksessä

HTML-koodin jäsennystavoissa on paikoitellen virheitä ja puutteita kuvien alt-teksteissä.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille, niin teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Anna palautetta sähköpostilla

info@syo.fi

Anna palautetta lomakkeella

  Haluan liittyä uutiskirjeen tilaajaksi
  Lue tarkemmin tietojesi käsittelystä tietosuojaselosteestamme.

  Valvontaviranomainen

  Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

  Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon (Avautuu uuteen ikkunaan). Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

  Valvontaviranomaisen yhteystiedot

  Etelä-Suomen aluehallintovirasto
  Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
  www.saavutettavuusvaatimukset.fi
  saavutettavuus(at)avi.fi
  puhelinnumero vaihde 0295 016 000

  Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi

  Olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden jatkuvaan parantamiseen. Verkkopalvelun saavutettavuustyö ja sivuston kokonaisvaltainen uudistus ovat parhaillaan käynnissä. Verkkosivustomme uudistetaan kokonaan vuoden 2021 alkupuolella.

  Tämä verkkosivusto on julkaistu

  Verkkosivusto www.syo.fi on julkaistu 07.01.2019.