Kirsi Kumpulainen – Sote-alan johtaja, johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto

Kirsi Kumpulainen.

Esihenkilötyöhön vahvistusta ja varmuutta koulutuksesta

Keski-Suomen hyvinvointialueella johtavana sosiaalityöntekijänä työskentelevä Kirsi Kumpulainen lähti Sote-johtajan koulutukseen hakemaan tukea omaan työhönsä. Koulutus on pian suoritettu ja taskussa johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto. 

– Lähdin johtamiskoulutukseen oman työnkuvani vuoksi. Halusin lisävahvistusta ja varmuutta työkenttääni, koska minulla on alaisia ja heillä monia eri ammattinimikkeitä eri ammattialoilta. Siinä johtaminen vaatii paljon osaamista, kertoo Kumpulainen.

Halusin lisävahvistusta ja varmuutta työkenttääni, koska minulla on alaisia ja heillä monia eri ammattinimikkeitä eri ammattialoilta.

Kirsi Kumpulainen

Laaja Kumpulaisen työalue onkin – lastensuojelun avohuollossa alueena on Äänekoski, Viitasaari, Pihtipudas Kinnula sekä lapsiperheiden palvelussa Viitasaari, Pihtipudas ja Kinnula. Lisäksi hänellä on omia asiakkuuksia sekä sijaishuoltoon että lastensuojelun avohuoltoon.

Kumpulainen kokee, että esihenkilönä on tärkeää kouluttautua. Näin myös osoittaa sen, että esihenkilötyöskentely kiinnostaa ja on halua panostaa siihen.

– Löysin tämän koulutuksen ihan Googlesta hakemalla. Sieltä ei ponnahtanut esille mitään, mikä olisi alkanut sopivasti. Tämä oli ihan sattuman kauppaa, naurahtaa Kumpulainen.

Kirsi Kumpulainen kertoo opiskelusta Suomen Yrittäjäopistossa.

Verkkokoulutus on helpotus hektisen työn oheen

Kumpulainen osallistui täysin verkossa järjestettävään koulutukseen. Hän koki koulutustavan itselleen sopivaksi, koska se ei ollut aikaan sidottua. Vain yksi isompi yhteinen Teams-tapaaminen kuului yhteen opintojaksoista.

Oma työ on niin hektistä ja aikatauluihin sidottua. Siksi minusta oli tosi hyvä, että pystyy itse säätelemään aikataulua. Voi opiskella, milloin itselle parhaiten passaa. Koin, että se oli helpotus.

Kirsi Kumpulainen

Haasteita opinnoissa Kumpulainen ei juuri kohdannut – muuten kuin aloittamisen tuskan. Ohjauksesta sai kuitenkin vastauksia.

– Ohjaajan kanssa keskustelin, ja kävimme yhdessä läpi, mitä opintoja pitää suorittaa, että pääsee etenemään.

Moni kokee, että heidät on ajettu nurkkaan. Mutta jos kaikesta kiristetään, niin se kyllä vaikuttaa työn viihtyvyyteen negatiivisesti.

Talouden tasapainotus aiheuttaa työhyvinvoinnin haasteita  – koulutus tarjosi tukea kysymyksiin

Alalla sen sijaan on enemmänkin haasteita koko Suomen osalta. Kumpulainen huomauttaa, että talouden tasapainottaminen on tällä hetkellä jokaisella hyvinvointialueella iso asia, ja se vaikuttaa työntekijöihin negatiivisesti. Budjetti tehdään muualla, joten siihen ei voi juuri vaikuttaa.

– Moni kokee, että heidät on ajettu nurkkaan. Asiakkaiden pitäisi saada palvelua ja heillä pitäisi olla tukitoimia. Mutta jos kaikesta kiristetään, niin se kyllä vaikuttaa työn viihtyvyyteen negatiivisesti.

Omaan työkuvaansa Kumpulainen sai tukea erityisesti juuri työhyvinvoinnin, työntekijäoikeuksien, velvollisuuksien ja sopimusasioiden teemoista. 

– Työhyvinvointiasiat ovat tässä koko ajan pinnalla, kun on paljon työtä. Tekijöitä on vähän – että miten tukea työntekijöitä ja samalla muistaa itsekin, että pitää itsekin jaksaa.

Kumpulainen on tyytyväinen käymäänsä koulutukseen.

– Olen suositellut koulutusta eteenpäin, ja yksi kollega jo hakeutui koulutukseen mukaan, summaa Kumpulainen.

Sotealan ammattilainen työssään.

Haluaisitko sinä kehittyä johtajana tai esihenkilönä?

Tutustu Suomen Yrittäjäopiston Sotealan johtajan koulutukseen.

Opiskella voit joko täysin verkossa tai osallistua lähipäiväkoulutukseen.

Verkko-opintoihin voit hakeutua ympäri vuoden milloin vain!