SYOBlogi: Onnekasta ja yritteliästä yhteistyövuotta 2021! Sanna Möller-Aaltonen, koulutuspäällikkö.

Onnekasta ja yritteliästä yhteistyövuotta 2021!

Vuosi 2020 on onnellisesti purkissa ja mahdollisuuksien vuosi 2021 käsillä. On aika kääriä hihat ja virittäytyä työmoodiin joulunajan tauon jälkeen. Ihan mukavalta tuntuu lähteä toteuttamaan syksyn aikana laadittuja suunnitelmia ja polkaista käyntiin mielenkiintoisia uusia projekteja. Ammattitaitoinen tiimi, sparraavat kollegat ja innokas asiantuntija- ja yhteistyöverkosto ympärillä niin mikäs tässä on töitä tehdessä tänäkin vuonna.

Vuonna 2021 tarvitsemme toisiamme

Luin Suomen Yrittäjien Yrittäjä -lehden aamunavaukseksi ja se herätti monenlaisia ajatuksia. Päätoimittaja komppaa elinkeinoministeriä ajatuksessa, että vuonna 2021 tarvitsemme toisiamme. On helppo olla samaa mieltä. Taistelu kiukkuista virusta vastaan yhdisti maailmanlaajuisesti eri alojen ammattilaiset yhteistyöhön ja miettimään miten jatkossa olisi viisasta toimia – yksilöinä, yrityksinä ja oppilaitoksina. Päätetään, että voitamme taistelun ja hyödynnämme jatkossakin kriisin aikana opittuja ja kehitettyjä toimintamalleja ja tuetaan toisiamme!

Meille on tärkeää, että suomalaiset yrittäjät ja yritykset pärjäävät ja kehittyvät haasteellisinakin aikoina. Yksin ei tarvitse asioita ratkoa. Kannattaa lähteä rohkeasti mukaan koulutuksiin ja hankkeisiin. Ideoitasi ja ajatuksiasi voit esittää yritystoiminnan kouluttajalle, jonka yksi keskeinen työtehtävä on henkilökohtainen ohjaus. Oman työmme koemme erityisen merkitykselliseksi tilanteissa, joissa saamme suoran palautteen yrittäjältä – ”Kiitos, että autoit ja kuuntelit”. Tätä on ollut ilmassa erityisesti vuonna 2020. Ja henkilökohtaista ohjausta on tarjolla yrittäjäopiskelijoillemme myös vuonna 2021.

Monipuolinen yhteistyö yrittäjäjärjestöjen kanssa jatkuu

On entistä aktiivisemman yhteistyön aika. Ihan tyhjältä pöydältä ei tarvitse lähteä sillä yhteistyö yrittäjien ja yrittäjäjärjestöjen kanssa on meillä Suomen Yrittäjäopistolla arkea. Yrittäjähenkisenä ja ketteränä toimijana meille on luontaista reagoida, ”mielellään jo eilen” -tyylillä, meille heitettyihin koulutus- tai hankeideoihin ja laittaa toimeksi pikimmiten. Joskus onnistutaan hyvin ja joskus jopa oikein hyvin! Joskus maltetaan harkita hetki. Jostain syystä usein on kuitenkin sellainen tunne, että kannattaa kokeilla. Ehkä se kertoo myös meistä toimijana, joka haluaa nähdä ympäristössä enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia.

Yrittäjäjärjestöyhteistyö on palkitsevaa ja innostavaa. Vuonna 2020 olimme mm. mukana Suomen Yrittäjien viestintähankkeessa, toteuttamassa Yrittäjyysakatemiaa maahan muuttaneille yrittäjille ja käynnistimme kaksi Yksinyrittäjäakatemia -toteutusta. Ideoimme Yrittäjäsparraus verkossa -koulutuksen, jossa kannustetaan hyödyntämään Suomen Yrittäjien koulutustarjontaa. Loppukirinä E-P yrittäjien kanssa sorvasimme Eväitä hallitustyöskentelyyn -johtamiskoulutuksen paikallisyhdistysten luottamushenkilöille.

Vuosi 2021 jatkuu samassa yhteistyöhengessä. Mielenkiintoisia asioita tulossa, kannattaa olla kuulolla!

Sanna Möller-Aaltonen
koulutuspäällikkö
sanna.moller-aaltonen@syo.fi

Yrittäjähenkisenä ja ketteränä toimijana meille on luontaista reagoida, ”mielellään jo eilen” -tyylillä, meille heitettyihin koulutus- tai hankeideoihin ja laittaa toimeksi pikimmiten.

Arkistot