Nauravat nuoret naiset ulkona.

Palvelualoilta moniosaajaksi

Ota askel urallasi eteenpäin! Valitse markkinointi, esihenkilötyö tai yrittäjyys.

Laajenna osaamistasi ja edistä urakehitystäsi Palvelualoilta moniosaajaksi -kokonaisuuden Askel-koulutusten kautta.

Koulutuksen kautta voit ottaa askeleen kohti markkinointitehtäviä, esihenkilötyötä tai yrittäjyyttä. Sinulla on siis kolme erilaista vaihtoehtoa kehittää omaa osaamistasi askeleen eteenpäin.

Opinnot suoritetaan työn ohessa verkko-opintoina. Koulutus on maksuton.

Ota askel eteenpäin – hae nyt!

Hakeudu koulutukseen

Askel esihenkilöksi – Palvelualoilta moniosaajaksi - Verkko-opinnot - Jatkuva haku

 • Täydennyskoulutus
 • Verkkokoulutus

Suvi Peltokangas | suvi.peltokangas(a)syo.fi | +358503429346

Askel markkinointiosaajaksi – Palvelualoilta moniosaajaksi - Verkko-opinnot - Jatkuva haku

 • Täydennyskoulutus
 • Verkkokoulutus

Susanna Mäkinen | susanna.makinen(a)syo.fi | +358406318151

Askel yrittäjäksi – Palvelualoilta moniosaajaksi - Verkko-opinnot - Jatkuva haku

 • Täydennyskoulutus
 • Verkkokoulutus

Milja Pohjamo | milja.pohjamo(a)syo.fi | +358406432829

Ota askel palvelualalla moniosaajaksi!

Haluatko laajentaa osaamistasi ja edistää urakehitystäsi opiskelemalla uusia taitoja? Etsitkö mahdollisuutta löytää uusia ja monipuolisempia työtehtäviä? Oletko valmis ottamaan askeleen eteenpäin?

Palvelualoilta moniosaajaksi -kokonaisuus on suunnattu sinulle, joka haluat oppia uutta ja parantaa näin asemaasi jatkuvasti kehittyvillä työmarkkinoilla.

Kenelle koulutus on tarkoitettu

Palvelualoilta moniosaajaksi- Askel-koulutukset on tarkoitettu palvelualoilla

1. epätyypillisissä työsuhteissa työskenteleville henkilöille, joilla on vain perusasteen koulutus tai yleissivistävä koulutus ja joiden tavoitteena on täysiaikainen työllistyminen

2. epätyypillisissä työsuhteissa työskenteleville maahanmuuttajille tai muuta kuin äidinkielenään suomea tai ruotsia puhuville, joilta puuttuu suomalainen tutkinto ja joiden tavoitteena on täysiaikainen työllistyminen

3. eläkeläisille, eläkemuodosta riippumatta, joiden tavoitteena olisi jatkaa työelämässä.

Epätyypillisiä työsuhteita ovat muun muassa vuokratyöt, osa-aikatyöt, kevytyrittäjyys, freelancer-toiminta, lyhyet tai epäsäännölliset määräaikaisuudet ja nollatuntisopimukset.

Erityisen hyvin koulutus sopii kaupan alalla, matkailualalla, puhtauspalvelualalla tai markkinointialalla toimiville henkilöille. 

Opinnot työn ohessa verkossa

Palvelualoita moniosaajaksi -koulutus koostuu verkkokursseista, joita voit suorittaa omaan tahtiisi ajasta ja paikasta riippumatta. Koulutus soveltuu oman työsi ohessa suoritettavaksi. Sinulla on koko koulutuksen ajan käytössäsi kokeneiden kouluttajiemme tuki. Lisäksi saat uraohjausta opintojen ajan.

Palvelualoita moniosaajaksi -kokonaisuudessa sinulla on kolme eri Askel-vaihtoehtoa urallasi eteenpäin. Näissä Askel-koulutuksissa voit ottaa askelen joko markkinointiosaajaksi, esihenkilöksi tai yrittäjäksi.

Kuvassa kolme eri askelta palvelualoilta moniosaajaksi. Eri askel-vaihtoehdoissa tekstit Askel kohti markkinointia, askel kohti yrittäjyyttä ja askel kohti esihenkilötyötä.

Valitse vaihtoehdoista itseäsi eniten kiinnostava Askel-koulutus osaamisesi kehittämiseen. Lue lisää koulutusten sisällöstä.

Lähde mukaan kehittämään omaa osaamistasi ilmaisissa Askel-koulutuksissa. Hakeudu mukaan koulutukseen!

Koulutuksen toteutus ja sisältö

Koulutus on monimuotokoulutusta. Se koostuu itsenäisestä, ohjatusta verkko-opiskelusta ja uraohjauksesta. Uraohjaus yhdistettynä joustavaan verkkokoulutukseen tukee opiskelijaa opintojen aikana ja antaa mahdollisuuden oman osaamisen laajentamiseen ja työmarkkina-aseman parantamiseen.  

Koulutuksen kokonaiskesto on 4-6 kuukautta. Tarkka kesto määräytyy yksilöllisten tarpeidesi mukaisesti. Verkko-opintojesi sisällön valitset koulutuksen alussa yhdessä kouluttajan kanssa. 

Valitse oma askeleesi uralla eteenpäin

Palvelualoilta moniosaajaksi -koulutuksessa tarjoamme sinulle kolme erilaista askelvaihtoehtoa. Näitä ovat Askel markkinointiosaajaksi, Askel yrittäjäksi ja Askel esihenkilöksi.

1. Askel markkinointiosaajaksi


Kiinnostaisiko sinua työskennellä markkinoinnin parissa? Haluaisitko oppia digimarkkinoinnin perusteet ja lisätä asiakasymmärrystä? Hanki perustiedot ja -taidot nykyaikaisen markkinoinnin ja myynnin keinoista – ilmoittaudu koulutukseen!

Sisältö:

 • Digimarkkinoinnin perusteet
 • Asiakasymmärrys
 • Digimarkkinoinnin kanavat
 • Sisällöntuotannon perusteet
 • Verkkosivujen kehittämisen perusteet
 • Digimarkkinoinnin tuloksellisuus ja mittaaminen

Tavoite:

Tavoitteena on ymmärtää digimarkkinoinnin perusteet ja tutustua keskeisiin työkaluihin. Opit tuottamaan asiakaslähtöistä sisältöä yleisimpiin sosiaalisen median kanaviin. Koulutuksen jälkeen ymmärrät perusasiat digimarkkinoinnin tuloksellisuudesta.

2. Askel yrittäjäksi


Toimitko kevytyrittäjänä tai kiinnostaako yrittäjyys sinua yhtenä uravaihtoehtona? Haluaisitko oppia yrittäjyyden kiemurat ja ottaa yrittäjyyden perusasiat haltuun? Tässä koulutuksessa saat tietoa oman liikeideasi kehittämisestä lähtien aina yrityksen perustamiseen ja toiminnan kehittämiseen saakka. Koulutuksessa sinulle selviävät kannattavan yrittäjyyden perusperiaatteet. Tule mukaan ja innostu yrittäjyydestä!

Sisältö:

 • Yrittäjän toimintaympäristö
 • Yritysmuodot
 • Liikeidean kehittäminen
 • Asiakkuudet
 • Myynti & markkinointi
 • Tuotekehitys
 • Vastuullinen liiketoiminta

Tavoite:

Tavoitteena on arvioida ja kehittää omaa liikeideaa. Opit analysoimaan toimintaympäristöäsi ja suunnittelet yritystoiminnan eri osa-alueita. Koulutuksen jälkeen tunnistat omat asiakkaasi ja hallitset markkinoinnin ja myynnin perusteet. Osaat selvittää eri yritysmuotojen mahdollisuudet ja riskit sekä asettaa tavoitteita oman yrittäjyytesi kehittämiseksi. Opit perusteet tuotekehityksestä tai palvelujen tuotteistamisesta ja osaat hinnoitella ne kannattavasti. Koulutuksen jälkeen ymmärrät vastuullisen yritystoiminnan merkityksen.

Askeleet kohti yrittäjyyttä

3. Askel esihenkilöksi


Olisiko seuraava askel työurallasi esihenkilönä toimiminen? Haluatko oppia esihenkilötyön perusteet ja kasvattaa näin omaa osaamisestasi ja löytää uutta suuntaa työurallasi? Esihenkilötyö on viestintä- ja vuorovaikutustaitoja, työhyvinvoinnista ja käytännön prosesseista huolehtimista. Tule mukaan ja kehity esihenkilöksi!

Sisältö:

 • Rekrytointi
 • Työntekijöiden perehdytys
 • Työlainsäädännön perusteet
 • Osaaminen johtaminen
 • Esihenkilönä toimiminen

Tavoite:

Tavoitteena on oppia esihenkilötyön keskeisiä työtehtäviä. Koulutuksen jälkeen osaat johtaa työryhmää ja sen työskentelyä. Opit ohjaamaan ja perehdyttämään työtehtäviin ja kykenet arvioimaan omaa sekä työryhmäsi toimintaa

Kuvassa askeleet kohti esihenkilötyötä

Koulutuksen aikataulu ja hakeutuminen

Koulutukseen on jatkuva haku, ja opinnot voit aloittaa joustavasti oman aikataulusi mukaan. Ensimmäiset aloitukset ovat marraskuussa 2023. Haettuasi koulutukseen olemme sinuun yhteydessä.

Lisätiedot ja hinta

Koulutus on osallistujalle maksutonta.

Koulutus on rahoitettu Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineellä (RRF), joka on EU:n elpymisvälineen (Next Generation EU) suurin ohjelma. Rahoituksen on myöntänyt Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Lue lisää Palvelukeskuksen avustuksesta.

EU:n lippulogo, jonka yhteydessä teksti Euroopan unionin rahoittama - NextGenerationEU.
Koulutuksen rahoittajan eli Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen logo.

Kysy lisää

Milja Pohjamo.

Pohjamo Milja

yritystoiminnan kouluttaja
Puhelin: 040 643 2829
Sähköposti: milja.pohjamo(a)syo.fi

Kiinnostaako? Ota yhteyttä!

 • Kiinnostaako? Ota yhteyttä!

  Lue tarkemmin tietojesi käsittelystä tietosuojaselosteestamme.

Saatat olla kiinnostunut myös

Harmaatukkainen, silmälasipäinen nainen istuu ikkunan ääressä läppärin kanssa ja suunnittelee yritystoimintaa.

Eläkkeeltä yrittäjäksi

Onko sinulla jokin taito, jota haluaisit jakaa muille?...
Vaaleanpunaiseen kukikkaaseen mekkoon pukeutunut yrittäjänainen kirjoittaa fläppitaululle, jossa lukee jo sanat yrittäjyys ja liiketoimintasuunnitelma.

Menesty muutoksessa

Kilpailuetua omalla osaamisella Menesty muutoksessa -valmennuksessa pääset vahvistamaan...
Avoin läppäri, jonka näppäimistöllä toimistotyöntekijä tekee töitä.

Toimistotyön digitaitaja

Osaamisella tehoa toimistotyöhön! Toimistotyön digitaitaja -koulutuksessa pääset kehittämään...