SYOagrin hankkeet muokkaavat maatalouden tulevaisuutta

20.12.2023

Suomen Yrittäjäopistolla on pitkät perinteet maatalousyrittäjien liiketoiminnan koulutuksesta. Maatalous on vahva toimiala tänään ja se on myös varteenotettava investointikohde tulevaisuudessa. Koulutusohjelmamme kehittyvät jatkuvasti vastatakseen maatalouden toimintaympäristön uusiin haasteisiin ja vaatimuksiin, jotka asettavat yrittäjille jatkuvasti uusia näkökulmia ja tehtäviä.

Tulevana vuonna jatkamme koulutusohjelmiemme systemaattista ja suunnitelmallista kehittämistä erilaisten hankkeiden avulla. Haluamme osallistaa maatalousyrittäjät sekä maatalouden parissa työskentelevät sidosryhmät aktiivisesti kehittämistoimintaamme. Hankkeemme kattavat monipuolisesti maatalouden eri näkökulmia. Hankkeissa päästään kokeilemaan uudenlaisia asioita, toimintamalleja ja työkaluja. Hankkeiden tuloksena syntyy uusia koulutusohjelmia.

Kuulokkeiden kuvake.
Kuuntele blogi äänitteenä

Miksi osallistua kehittämishankkeeseen?

  • Hankekoulutukset tarjoavat räätälöityjä koulutusohjelmia, jotka vastaavat nykyhetken tarpeisiin ja valmistavat sinua tulevaisuuden haasteisiin.
  • Mahdollisuuden vaikuttaa toimialan kehittämisfoorumeihin. Osallistumalla hankkeisiimme saat äänesi kuuluviin maatalouden kehittämisfoorumeilla, kuten AgriHubi-verkostossa. Tässä on tilaisuutesi vaikuttaa alasi tulevaisuuteen.
  • Hankkeissamme pääset jakamaan kokemuksia muiden maatilayrittäjien kanssa, oppimaan uutta ja luomaan vahvoja verkostoja. Yhdessä voimme kasvaa ja menestyä paremmin ja voimakkaammin.
  • Hankkeemme tarjoavat mahdollisuuden kokeilla ja pilotoida uusimpia työkaluja, kuten laskentataulukoita, jotka voivat tehostaa maatilasi toimintaa ja tuoda uusia näkökulmia liiketoimintaasi.

Lähde kehittämisen matkalle kanssamme! Koulutamme tulevaisuuden maatalousyrittäjiä ja tarjoamme mahdollisuuden vaikuttaa alan kehitykseen. Lue lisää hankkeistamme ja ilmoittaudu mukaan. Pääset mukaan joukkoon, joka muokkaa maatalouden tulevaisuutta. Juuri sinulla on mahdollisuus vaikuttaa tulevaisuuteen!

Kahdesta ensiksi starttaavasta hankkeesta lisätietoja tässä:

1. Sukupolvet Maatilan kehittämisen ketjussa – Onnistuneet omistajanvaihdokset

Sukupolvet Maatilan Kehittämisen Ketjussa -hankkeessa panostetaan sujuvaan, hallittuun ja suunnitelmalliseen sukupolvenvaihdokseen maatilayrittäjille. Suomen Yrittäjäopiston toteuttama koulutuskokonaisuus kattaa liiketoiminnan suunnittelun eri näkökohdat sekä luopujien ja jatkajien tavoitteet. Koulutuksen avulla varmistetaan, että sukupolvenvaihdos on suunniteltu huolellisesti, hyödyntäen molempien sukupolvien osaamista.

Lue lisää täältä: Sukupolvenvaihdoksen mestarikurssi

2. Maatalousyrityksen Talouspäällikkö – Talouden hallinta, seuranta ja suunnittelu

Maatalousyrityksen Talouspäällikkö -hankkeessa keskitytään monipuolisesti maatalousyrityksen talouden hallintaan ja suunnitteluun. Webinaarisarja ja käytännön harjoittelu tarjoavat maatalousyrittäjille ja maatilan talouden kumppaneille mahdollisuuden rakentaa kestävää ja vastuullista talouden hallintaa, parantaen maatalousyrityksen taloudellista kilpailukykyä pitkällä aikavälillä.

Lue lisää: Maatalouden talousjohtaminen 2.0

Lue lisää tulevista hankkeistamme: päivitämme uusia alkavia hankkeitamme tänne

Päivi Mäkinen

Päivi Mäkinen

koulutuspäällikkö

paivi.makinen(a)syo.fi

Tutustu Agrin koulutuksiin