Maatalousyrityksen talouspäällikkö 2.0

8.3.2024

Meillä täällä Suomen Yrittäjäopistolla on käynnistymässä koulutushanke nimeltään Maatilayrityksen Talouspäällikkö 2.0 tämä koulutus on räätälöity vastaamaan sitä tarvetta, mitä maatilayrittäjät ja maatalouden parissa työskentelevät talouden asiantuntijat tarvitsevat päivittäisessä työssään, suunnitellessaan ja toteuttaessaan taloudellista vakautta yrityksissä.

Kuulokkeiden kuvake.
Kuuntele blogi äänitteenä

Koulutukseen on sisällytetty erilaisia koulutuspolkuja, joilla pystytään vastaamaan kunkin koulutettavan tarpeisiin tarkemmin ja täsmällisemmin. Koulutuspolkuja on räätälöity maatilayrittäjille kaksi ja maatalouden asiantuntijoille kaksi vaihtoehtoa, koulutuksen sisällöt vaihtelevat koulutuspolun mukaan. Maatilayrittäjien koulutuspolut mukailevat yritysmuotoa ja sen mukanaan tuomia edellytyksiä, siitä lähtökohdasta oletko toiminimiyrittäjä vai maatilaosakeyhtiön omistaja. Maatalouden asiantuntijoiden koulutuspolut on suunniteltu vastaamaan sen mukaisesti, oletko vasta suunnittelemassa tai vasta-aloittamassa asiantuntijatyötä vai oletko toiminut jo alalla pidempään, mutta haluaisit vielä syventää asiantuntijuuttasi.

Koulutuspolku valinnan mukaan lähtökohta on se, että opitaan arkipäivän talouden hallintaa kirjanpidon tulosteista verotukseen ja verotuksen suunnitteluun. Maksuvalmiuden johtamista budjetointia hyödyntäen ja pitkänaikavälin strategista taloudensuunnittelua sekä tietovarantojen hyödyntämistä vertailutiedon avulla. Tarkan talouden suunnittelun, realistisen arvioinnin ja joustavuuden avulla yrittäjät voivat optimoida tulot, minimoida menot ja varmistaa pitkäaikaisen taloudellisen vakauden ja suunnitelmallisuuden. Tämä auttaa yrittäjää reagoimaan nopeasti ja joustavasti muuttuviin olosuhteisiin. Yrityksen talouden johtamisen kuuluu pohjautua vahvasti suunnitelmallisuuteen ei pelkästään reagointiin.

Koulutus starttaa maaliskuun aikana, mutta tarvittaessa ehdit vielä hypätä mukaan myös myöhemmin. Kolutukseen sisältyy käytännön harjoitteita kutakin teemaa mukaillen. Käytännön harjoitteet syventävät osaamistasi käytännössä, jota sovellat myöhemmin oman tai asiakkaasi yrityksen talouden johtamisessa.

Lisätietoa ja ilmoittautumisen hankkeesta löydät täältä:

Sari Kentta.

Sari Kentta                                  

Yritystoiminnan kouluttaja

sari.kentta(a)syo.fi

Tutustu Agrin koulutuksiin