Autodesk Revit® taipuu moneen

18.8.2023

Autodeskin Revit® -ohjelmaa on alun perin lähdetty kehittämään lähinnä arkkitehtisuunnitteluun. Sittemmin se on laajentunut kattamaan oikeastaan koko rakennusalan suunnitteluprosessin tarpeita. Ohjelmaan löytyy hyvin familyobjekteja lukuisista eri kirjastoista. Siihen on myös saatavilla lisäosaa lvis-suunnitteluun, ja rakennesuunnittelun Structure-puoli on kehittynyt versio versiolta.  

2022-versiosta alkaen moni asia on kääntynyt enemmän ja enemmän pilvipalveluiden puolelle. Toki ne ovat olleet käytössä jo vuosikausia. Mutta nykyisin Autodeskin tarjoamat familyobjektit ovat pilvikirjastossa. Sinne pitää kirjautua omilla tunnuksillaan. Tästä ikään kuin puolipakollisesta kirjautumisesta seuraa toki paljon hyvää. Kirjautuneena voit myös käyttää suoraan Autodeskin pilvipalveluna tarjoamaa renderöintiä. Tämä ”Render in Cloud” onkin tosi näppärä pikarenderöinti. Siinä on yleensä automaattisesti hyvät perusasetukset, ja mallista saa nopeasti hyvännäköisen kuvan. 

Varsinkin asiakastyössä on visuaalisilla kuvilla koko ajan suurempi merkitys. Koko ajan useampien on oltava valmiita tekemään visuaalisesti hyvännäköisiä suunnitelmia, koska kilpailijatkin tekevät. Monen suunnittelijan ”raaka työ” on edelleen suurelta osin 2D-piirtämistä tai 3D-mallin rakentamista ilman visuaalista vaatimusta. Mutta kun tulee eteen tarve tehdäkin nätimpi 3D-malli, on hyvä osata tehdä jonkinlainen versio pikaisesti.  

Kaiken pohjana on tietysti ohjelman perusosaaminen. Tästä syystä Suomen Yrittäjäopiston Revit-verkkokoulutuksissa opetellaan ensin ohjelman käyttö mallintamalla ihan tavallisia rakennuksia arkkitehtisuunnittelumielessä. Peruskurssin jälkeen osaat rakentaa tyypillisen omakotitalon 3D-mallin ja tehdä siitä rakennuslupaan tarvittavia piirustuksia.  

Rakennusalan työllisyys on tyypillisesti kausiluonteista. Toki se näkyy eniten nimenomaan työmaalla, mutta erityisesti rakentamisen hiipuminen näkyy aina ensin suunnittelupuolella. Suomen Yrittäjäopiston verkko-opiskelu sopii hyvin sinulle, jos olet suunnittelija ja nyt on vähän hiljaisempaa tai olet työmaalla ja haluaisit lähteä suuntautumaan suunnitteluun.

Mikäli kiinnostuit, kannattaa ehdottomasti kysyä koulutusmahdollisuuksista lisää tai katsoa nettisivuiltamme.   

#autodeskrevit #revit #syoteknologiablogi 

Markus Elo.

Markus Elo

teknologiakouluttaja

markus.elo(a)syo.fi