Anu Lehtimäki

Vastuullisuutta pyöräillen

Vastuullisuuden merkitys yrityselämässä on noussut entistä tärkeämmäksi. Useat asiakkaat ovat kiinnostuneita vastuullisuudesta ja tekevät ostopäätöksiä sen perusteella. Vastuullisuuteen kuuluu ekologisen vastuun lisäksi sosiaalinen ja yhteiskunnallinen vastuu. Yritysten odotetaan tekevän hyvää ja pitävän huolta paitsi työntekijöistään myös yhteisönsä heikommista.

Vastuullisuus Suomen Yrittäjäopistossa

Suomen Yrittäjäopistossa on toimittu vastuullisesti arjen tekojen sekä valintojen kautta. Vastuullisuutta on kuitenkin lähdetty viime vuosina kehittämään myös monin eri keinoin. Yrittäjäopiston kouluttajana minulla on tärkeä rooli edistää tietoisuutta vastuullisuudesta opiskelijoidemme ja heidän yritystensä keskuudessa. Samalla meidän kouluttajien tulee toimia niin kuin koulutamme.

Kun päätin lähteä mukaan Team Rynkeby -hyväntekeväisyyspyöräilyyn syksyllä 2021, pyysin työnantajaani sponsoriksi. Team Rynkeby -toiminnan tavoitteena on edistää osallistujien terveyttä ja fyysistä kuntoa, mutta pyöräilemme myös kerätäksemme rahaa vakavasti sairaille lapsille. Ilahduin, kun Suomen Yrittäjäopisto lupautui sponsoriksi.

Suomessa rahat kanavoidaan suoraan Aamu Säätiölle ja Sylva ry:lle tukemaan lasten syöpäsairauksien tutkimusta ja tukitoimintaa. Viime vuonna Suomessa kerättiin lähes miljoona euroa näille järjestöille!

Team Rynkebyn logo.

Team Rynkeby:n tarina

Team Rynkeby -pyöräily sai alkunsa tanskalaisen Rynkeby Foodsin työntekijöiden liikuntatempauksesta keväällä 2002. Kymmenen hengen porukka päätti pyöräillä Pariisiin katsomaan Tour de Francen päätösetappia Champs-Élysées’lle. Tavoitteena oli kuntoilu, mutta siihen yhdistyi myös hyväntekeväisyys, kun loput työnantajalta saadusta tukisummasta annettiin sairaalan lastenosastolle.  

Pyöräily Pariisiin jatkui seuraavinakin vuosina. Yhä useampi halusi mukaan tempaukseen, uusia tiimejä perustettiin. Tänä päivänä Team Rynkebyhyn osallistuu 2 400 kuntopyöräilijää yhdeksästä eri maasta. Suomesta pyöräilijöitä on lähtenyt mukaan jo kymmenen vuoden ajan.

Team Rynkeby.

Lähtisitkö sinäkin mukaan?

Team Rynkeby projekti kestää harjoitteluineen lähes vuoden verran. Syksyllä aloitetaan treenaaminen ja varojen kerääminen, seuraavana kesänä pyöräillään Pariisiin. Ehkä sinäkin haluat lähteä mukaan? Lue lisää Team Rynkebyn sivuilta.

Jos pyöräilyn sijaan haluat osallistua hyväntekeväisyyteen muuten, niin sekin onnistuu. Haastan sinut mukaan tukemaan Sylva ry:n ja AAMU Suomen Lasten Syöpäsäätiön työtä lasten hyväksi Mobile Pay maksulla numeroon 86600.

Anu Lehtimäki pyöräilyvarusteissa.

Anu Lehtimäki
yritystoiminnan kouluttaja, Suomen Yrittäjäopisto
Team Rynkeby Jyväskylä-Kuopio varakapteeni


Seuraa tiimimme toimintaa

(12) Team Rynkeby – Jyväskylä-Kuopio | Facebook ja

Team Rynkeby Jkl-Kpo (@trjyvaskylakuopio) • Instagram-kuvat ja -videot

#pientenpuolesta #pyörälläpariisiin #teamrynkeby #teamrynkebyjklkpo

Arkistot