Taina ja Jani Konnu.

Teams mahdollisti etäopiskelun

Taina ja Jani Konnu lähtivät mukaan Yrittäjäopiston koulutukseen, koska talousasiat kiinnostivat. Konnut pitävät Rantalan tilaa Punkaharjulla. Valion omistajakirjeen kautta saatu tieto Suomen Yrittäjäopistosta ja tarjottavista koulutuksista herätti mielenkiinnon. He hakeutuvatkin Tuhti paketti taloutta -koulutukseen.  

Kuulokkeiden kuvake.
Voit kuunnella blogin myös podcastina, klikkaa kuulokkeita

Koulutukseen osallistuminen onnistui etänä

Teamsin avulla järjestetyt webinaarit mahdollistivat opiskelun, koska fyysisesti paikan päälle lähteminen olisi ollut lähes mahdotonta. Kahden ja puolen tunnin mittaiset aamupäiväwebinaarit noin kerran kuukaudessa sopivat kuitenkin hyvin Tainalle ja Janille. He käyttivät myös aktiivisesti koulutuksessa tarjolla olleita vastuukouluttajalta varattavia ohjausaikoja oman maatilan lukujen ja asioiden läpikäymiseen. Webinaarien jälkeen, kun asiat olivat vielä hyvin muistissa, tehtävien ja laskelmien tekemiseen ei kulunut kovinkaan paljoa aikaa.  

Tainan ja Janin havainnot koulutuksesta

  1. Talousasiat ovat tärkeitä, aika on rahaa ja rahaa tarvitaan aina. 
  1. Kaikkia koulutuksessa saatuja laskelmataulukoita voi hyödyntää vuosikausia. 
  1. Opiskelu virkisti, kun sai uutta tekemistä ja ajattelemista. Mielenkiinnolla odotti myös, mitä seuraavaksi on tulossa. 
  1. Pariskuntana opiskelu antoi enemmän, kun voitiin yhdessä pohtia oppimaamme ja suunnitella tulevaa. 
  1. Uuden oppiminen ja vanhan kertaaminen oli antoisaa. 
  1. Lähde mukaan – oli oman tilan tilanne mikä tahansa. Kouluttautuminen kannattaa aina. 

Taina ja Jani Konnu.
– Meille on tärkeää, että voimme opiskella juuri niitä asioita, jotka ovat meille tällä hetkellä ajankohtaisia. Valinnan mahdollisuudet koulutusta suunnitellessa houkuttelivat jatkamaan opiskeluja vielä lisää, kertovat Taina ja Jani Konnu.


Minna Paukku
koulutusasiantuntija
minna.paukku(a)syo.fi

Minna Paukku.

Arkistot