nuoli-alas-ylos-80-sininen

Työllistä taidolla – Hangosta Petsamoon!

maaliskuu 16, 2021

Suomen Yrittäjäopisto on toteuttanut valtakunnallista ja asiakkaille maksutonta Työllistä taidolla -palvelua mikro- ja yksinyrittäjille pian lähes kaksi vuotta. Tätä palvelua edelsi Yrittäjästä työnantajaksi -palvelun toteutus Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla.

 

Työllistä taidolla -palvelu auttaa yrittäjiä rekrytointiasioissa

Työllistä taidolla -palvelussa autetaan yrittäjiä uuden työntekijän löytämisessä, rekrytointikanavien valinnassa ja käytössä sekä pohditaan yhdessä faktoihin ja yrityksen tilanteeseen pohjautuen sopiva tapa ostaa työtä.

Suomen Yrittäjäopiston satojen eri puolilta Suomea olevien Työllistä taidolla -asiakkaiden kanssa on taitettu huikea matka ja matka jatkuu. Neuvontapalvelu ei ole yksipuolista palvelun toteuttajan ”luennointia”, vaan kokemusten jakamista molemmin puolin. Yhdessä ratkotaan yrittäjien haasteita työllistämisasioissa ja muissakin asioissa.

Aihepiirin substanssiasiantuntija on palvelun toteuttaja Suomen Yrittäjäopistossa. Asiakas saa aina myös kirjallisen dokumentin käsitellyistä asioista ja etenemissuunnitelman mahdollisen työn ostamiseksi. Vaihtoehdot työsuhde, työvoiman vuokraus, työn ostaminen kevytyrittäjältä tai toiselta yrittäjältä punnitaan ja vertaillaan. Tämän vertailun perusteella tehdään juuri asiakkaan tilanteeseen parhaiten sopiva etenemissuunnitelma.

Työsuhde ei siis ole ainoa vaihtoehto, vaan lisätyöpanosta voi hankkia muillakin keinoin. Eri vaihtoehtojen kannattavuus on myös keskeinen aihe tapaamisissa.

Palvelu ei pääty yhteen tapaamiskertaan, vaan asiakas voi 6 kk:n ajan saada lisää palvelua maksutta tarpeen mukaan.

Lisäksi palvelun aikana käydään läpi erilaiset TE-toimiston tukimahdollisuudet. Näitä kannattaa yrittäjän hyödyntää, kun rekrytointitarve on.

 

Hengästyttäviä kokemuksia aiemmista rekrytoinneista

Voi että, millaisia hienoja ja myös karuja kokemuksia yrittäjät tapaamisissa kertovat aiemmista rekrytointikokemuksistaan! Huh. On upeaa kuulla jo toimivilta työnantajayrittäjiltä kertomuksia nuorista ja ”nälkäisistä” työntekijöistä, joita ovat onnistuneet rekrytoimaan.

Kun ensimmäistä työntekijää palkataan ja jos muuten yrittäjällä ei ole kokemusta työnantajuudesta, palvelun tuottajan kokemukset omasta yrittäjätoiminnastaan ja työnantajana toimimisesta ovat tässäkin mielessä hyödyllisiä. Asiakkaat ovat antaneet palvelusta erinomaista palautetta.

 

Vielä ehdit mukaan työllistämään taidolla!

Noin vuosi sitten korona muutti kaiken. Aiemmin toteutetut lähitapaamiset vaihtuivat Teams- tai puhelinpalavereihin. Lisäksi alettiin keskustelemaan myös myynnistä ja markkinoinnista, yhteiskunnan koronatuista yms. Tarve palvelulle ei ole hävinnyt mihinkään ja nyt voikin olla oikea aika varautua tulevaan.

Työllistä taidolla -palvelu jatkuu kesään 2021 saakka. Vielä ehtii ilmoittautua tähän maksuttomaan palveluun mukaan (linkki alla).  Ilmoittautuminen tapahtuu Webropol -lomakkeen kautta suoraan TE-palveluihin. Valitse palveluntuottajaksi Suomen Yrittäjäopisto, niin pääset mukaan matkaan kanssamme! Yhteydenotto palvelun toteuttajalta tulee heti ja sovitaan tapaaminen joko kasvokkain tai etänä.

Ollaan yhteyksissä!

 

Pekka Käyhkö

 

 

 

 

 

Pekka Käyhkö
KTM, NTM, yrittäjä
Yritystoiminnan kouluttaja, Suomen Yrittäjäopisto
Työllistä taidolla -palveluvastaava

 

Työsuhde ei siis ole ainoa vaihtoehto, vaan lisätyöpanosta voi hankkia muillakin keinoin. Eri vaihtoehtojen kannattavuus on myös keskeinen aihe tapaamisissa.

Vuokko Kraatari kysyy SYOblogissa oletko mielesihyvittäjä?
Oletko mielesihyvittäjä?
Olipa kerran maatilayrittäjä, jolla oli kaikki hyvin. Pihassa oli uuden karheat koneet, navetassa huippukarja, pankkitilillä rahaa ja perheasiat kunnossa. Hänellä oli ...
Mirkka kirjoittaa SYOblogissa hyvinvoinnin merkityksestä organisaatiolle
Kun voidaan hyvin, voidaan mitä vain!
  Mikä innostaa ihmisiä, lisää viihtyisyyttä sekä tunnetta terveydestä ja turvallisuudesta työssä? Työhyvinvointi on sekä yksilön että työyhteisön kokemus, ja ...
SYOblogi, Uudelle uralle räätälöidyn koulutuksen kautta, Virpi Viitanen.
Uudelle uralle räätälöidyn koulutuksen kautta
Oppilaitoksissa on tarjolla erilaisia koulutuksia, joissa on määritelty sisältö. Mitäpä jos tarvitset ja haluat mahdollisuuden räätälöidä itsellesi, tilanteeseesi sopivan koulutuksen? ...
Työllistä taidolla – Hangosta Petsamoon!
Suomen Yrittäjäopisto on toteuttanut valtakunnallista ja asiakkaille maksutonta Työllistä taidolla -palvelua mikro- ja yksinyrittäjille pian lähes kaksi vuotta. Tätä palvelua ...
Koulutusassistenttina Suomen Yrittäjäopistolla – lankojen koossa pitämistä ja muutoksen kesyttämistä
Olen työskennellyt Suomen Yrittäjäopistolla yli kymmenen vuotta. Työtehtäväni, nimikkeeni sekä erilaiset ohjelmat ovat tässä ajassa hieman muuttuneet, mutta työssäni päivittäin ...
Minna Mattila, Suomen Yrittäjäopisto.
RekryKoulutus tähtää suoraan työhön!
Työlle tekijä nopealla aikataululla Brändilähettiläs, palkanlaskija, apuvälinemekaanikko, kunnossapidon asentaja, IV-ammattilainen, välinehuoltaja, logistiikkatyöntekijä, maatalouskoneasentaja, 3D-suunnittelija, CNC-koneistaja, vanhustyöntekijä, maastosuunnittelija, bitumieristäjä, eläintenhoitaja, kaihdintyöntekijä… ...