nuoli-alas-ylos-80-sininen

MaatilaCoach toi avoimuutta yhteiseen tekemiseen!

5 lokakuun, 2020

Haastattelimme kevään aikana MaatilaCoach -palvelua käyttänyttä maatilayrittäjä-pariskuntaa Seinäjoelta. Kokemukset olivat hyvät, ja he lupasivat jakaa ajatuksensa myös muille. Lue lisää, mitä kokemuksia yrittäjäpariskunta palvelusta sai!

 

Oman MaatilaCoachin valinta

– Kuulimme MaatilaCoach -palvelusta verkostojemme kautta ja kiinnostuimme asiasta. Lähtökohtaisesti meillä ei ollut mitään haastetta tai ongelmaa, johon etsimme ratkaisua, vaan meitä kiinnosti kokeilla, millaisia hyötyjä yrittämiseen voisimme ulkopuolisella sparrauksella saada.

– MaatilaCoachin valinta sujui toiveidemme mukaisesti ja ensimmäinen tapaaminen järjestyi melko pian ensimmäisestä yhteydenotosta. Tapaamiset toteutettiin omalla tilalla, välillä koko perheen läsnäollessa.

 

Selkeät tavoitteet, päämäärien saavuttaminen

– Tunnelma oli alkumetreiltä lähtien rento. Coach ”ohjasi” keskustelua, ja piti huolen myös siitä, että tapaamisille asetettiin selkeitä tavoitteita ja keskustelulla saavutetaan tiettyjä päämääriä.

– Siinä samalla, kun avasimme maatilan historiaa, nykytilaa ja toimintaamme, ajatukset virisivät myös hyvin nopeasti miettimään, mitä tältä kaikelta me yrittäjinä itse halusimme.

– Tulimme sanoneeksi ääneen kummankin omista lähtökohdista tulevat ajatukset ja tarpeet, sekä perusteluita niiden taustalta. Se oli uudenlaista keskustelua, jota ei juurikaan arjessa käydä.

 

Kotitehtävät tukivat tapaamisia

– Tapaamisten välillä meille oli asetettu kotitehtäviä, joita pohdittiin yhteisillä kävelylenkeillä ja iltaisin keittiönpöydän ääressä.

– Ensimmäistä kertaa teimme tilallemme SWOT-analyysin, pohdimme realistisia kehittämiskeinoja sekä riskikartoitusta. Eivät ne aivan itsestään selviä olleetkaan, vaikka sitä niin helpolla ajattelisi.

 

Coach auttoi näkemään kehityskohtia keskinäisessä yhteistyössä

– Coachin ohjauksessa huomasimme myös, miten vähän oikeastaan pidimme toisiamme tietoisena tilalla tapahtuvista ja suunnittelussa olevista asioista.

– Kärjistäen molemmat suunnittelivat, päättivät ja tekivät asioita itse, toisen seuratessa vierestä. Sesonkiajan kiireissä tämä erityisesti korostuu harmillisesti, kun univelka kasvaa ja hermot saattavat kiristyä pienestäkin poikkeamasta omaan ajatukseen.

 

Sokerina pohjalla: Parisuhde

– Suurinta jumppaa teimme tilan vision ja strategian kanssa. Kovin yksiselitteisesti sitä oli melkein mahdoton rakentaa, mutta asetimme itsellemme tähtäimen reilun 10 vuoden päähän. Välitavoitteiksi määriteltiin konkreettiset askelmerkit tavoitteen saavuttamiseksi.

– Tehtäviä toimia olivat mm. kouluttautuminen ja tarvittavan tiedon haku, uudenlaisen kokeilukulttuurin luominen tilalle, tilan työresurssien suunnittelu sekä uusi liiketoiminnan osa-alue.

– Ja sokerina pohjalla: Parisuhteen ylläpito ja huoltaminen arjen kiireiden keskellä.

 

Tilan kehitykselle yhteinen suunta

– Me koimme tämäntyyppisen sparrauksen nappivalinnaksi tilan ja toimintamme kehitykselle!

– Ulkopuolisen sparraajan läsnäollessa puhuminen ja puheeksiottaminen oli luontevaa ja helppoa, ja asioihin on ollut myöhemmin helppo palata.

– Ilman MaatilaCoachia jatkaisimme ”samaa rataa”, emmekä välttämättä hakisi tilan kehitykselle näin vahvasti yhteistä suuntaa.

 

Työlistasta toteutukseen

– Tulemme jatkamaan MaatilaCoach -palvelussa, ehdottomasti!

– Tapaamiset olivat tärkeitä pysähtymisen hetkiä oman yrittäjyyden ja yritystoiminnan äärelle.

– Konkreettisena tuloksena meillä on nyt listattuna paperille asioita, joita kuntoon laittamalla ja eteenpäin kehittämällä saadaan paljon hyvää aikaiseksi tilan toiminnan tulevaisuudessa. Toteutus lähti käyntiin myös saman tien ja meillä eletään nyt vahvaa aktiivisen kehityksen aikaa.

 

Kiinnostuitko toiminnasta? Tutustu aiheeseen lisää MaatilaCoach -sivustolla ja ole rohkeasti yhteydessä!

 

 

 

 

 

 

Jenni Koski
yritystoiminnan kouluttaja
jenni.koski(a)syo.fi

 

”Ulkopuolisen sparraajan läsnäollessa puhuminen ja puheeksiottaminen oli luontevaa ja helppoa, ja asioihin on ollut myöhemmin helppo palata.”

 

Minna Mattila, Suomen Yrittäjäopisto.
RekryKoulutus tähtää suoraan työhön!
Työlle tekijä nopealla aikataululla Brändilähettiläs, palkanlaskija, apuvälinemekaanikko, kunnossapidon asentaja, IV-ammattilainen, välinehuoltaja, logistiikkatyöntekijä, maatalouskoneasentaja, 3D-suunnittelija, CNC-koneistaja, vanhustyöntekijä, maastosuunnittelija, bitumieristäjä, eläintenhoitaja, kaihdintyöntekijä… ...
Vesa Hilden kirjoittaa SYOblogissa esimiehen roolista
Esimies yrityskulttuurin sisäistäjänä, välittäjänä ja kehittäjänä
Yritysten rakentaessa yhä enemmän erilaisia tavoitteita toiminnalleen on huomattu, miten tärkeää on ottaa koko esimiestaso mukaan näiden asioiden suunnitteluun alusta alkaen. ...
Tiina Rintamäki
Oppimisen iloa, työtä ja elämää
Aktiivinen ja iloinen puheensorina täyttää luokkatilan Saarijärvellä, Oulussa ja Seinäjoella syksyllä 2020. Ollaan aloittamassa halpahallilaisten kanssa koulutusta liiketoiminnan ammattitutkinnon suorittamiseksi. ...
SYOblogin aiheena Maatilan tilinpäätös
Maatilan tilinpäätös – joukkue- vai yksilölaji?
On taas se aika vuodesta. Maatilan kirjanpidossa pitäisi laittaa kuitit jonoon ja kirjanpito kuntoon huhtikuun alkuun mennessä jätettävää veroilmoitusta varten. ...
Opiskelijatarinansa SYOblogissa avaa Moona Kansanen
Arkkitehti, yrittäjä, opiskelija – opinnoista tukea farkkubisnekseen
Olen Moona Kansanen, 25-vuotias yksinyrittäjänainen Tampereelta. Koulutukseltani olen arkkitehti, ja liiketoiminnan erikoisammattitutkinto Suomen Yrittäjäopistossa on näyttöjä vaille valmis. Näyttötutkinnon ja ...
Kuvassa yritystoiminnan kouluttaja Riitta Windahl
Työilmapiiri suurennuslasin alla
Organisaatioiden menestystekijöiden kärkeen ovat kivunneet sellaiset tekijät kuten hyvinvoiva työyhteisö, tunneälykäs johtaminen, luovuutta ruokkiva ja osallistava organisaatiokulttuuri, kollektiivinen oppiminen. Johto ...