nuoli-alas-ylos-80-sininen

Keskustelua lisää, kiitos!

tammikuu 11, 2021

Kevään suuri yhteiskunnan verkkoon rynnistys muutti myös SYOagrin koulutustoiminnan toteutuksen täysin. Verkkokouluttamisen noviisit siirsivät koulutukset Teams-palavereiksi ja fyysiset tapaamiset katosivat.

 

Vuoden mittaan kertyneen opiskelijapalautteen kaksi pääviestiä ovat: ”Me haluamme keskustelua sekä lähitoteutuksia” sekä ”Hyvin sujuu, säästyy aikaa ja vaivaa matkustamiselta, mutta kaipaan lisää keskustelua”.

Kun kaikki mahdollinen tieto on helposti saatavilla, keskustelun tietoa pureksiva merkitys nousee tärkeäksi koulutuksen järjestämismuodosta riippumatta.

Juttutuokioissa asiat tulevat itselle lähemmäksi ja itseä koskettaviksi, näkökulmat avautuvat mahdollisuuksiksi. Otollisessa ilmapiirissä kilpaillaan puheenvuoroista ja imetään toisten kokemuksia.

 

Meitä suomalaisia saattaa vaivata kuitenkin ajatus siitä, ettemme uskalla tai vaikutamme hölmöiltä, jos kysymme tai kommentoimme jotain väärin. Verkossa varsinkin, mikin aukaisemiseen on kynnys.

Tämä asettaa haasteen myös kouluttajille, miten synnytetään niin kovin toivottua keskustelua? Ei se aina onnistu luokkahuoneessakaan, mutta verkossa se saattaa olla monin verroin hankalampaa.

 

Onneksi on teksti ja erilaiset sovellukset. Ja niitähän me rakastamme!

Näppärät sanapilvet ja virtuaaliset fläppitaulut täyttyvät mitä erilaisimmista mielipiteistä ja asioista, kun niitä vain kysytään. Se mitä ennen kirjoitettiin muistilapuille, onnistuu nyt täysin myös verkossa.

Virtuaaliseinien etu on, että asiat tulevat käytännössä koko porukalta tasavertaisina. Seinällä on myös kätevä arvioida, miten oma ajatus vertautuu muihin, niihin hiljaisiinkin.

Jotkut löytävät itsensä erikoisuuksien joukosta, jotkut ovat hyvin samoilla linjoilla valtavirrassa. Tietona sekin on tärkeä, näkökulmasta riippuen!

 

Keskustelua voidaan siis käydä monella tavalla, kunhan sitä käydään. Vuorovaikutuksen syntymiseen tarvitaan aina useampi kuin yksi henkilö, ja sen syntymistä ei voi vastuuttaa pelkästään muille.

Jos jotain haluaa, se pitää pystyä ottamaan.

 

Data lisääntyy jakamalla, sitä ei pidä pihdata!”, totesi eräs digialan yrittäjä digitalisaation tulevaisuudesta.

Sama idea toimii myös keskustelussa. Oman tiedon jakamalla voit saada itsellesi viisi tietoa lisää.

Samaan teemaan liittyen edellä mainittu yrittäjä kertoi, että suurimmat hyödyt saa yleensä se, joka aloittaa ennemmin.

 

 

 

 

 

 

Jenni Koski
yritystoiminnan kouluttaja
jenni.koski(a)syo.fi

 

SYOagrin tämän kevään uudet startit toteutetaan verkkokoulutuksina. Tutustu tarjontaan www.syoagri.fi tai seuraa sivujamme facebookissa. Tervetuloa keskustelemaan!

Vuokko Kraatari kysyy SYOblogissa oletko mielesihyvittäjä?
Oletko mielesihyvittäjä?
Olipa kerran maatilayrittäjä, jolla oli kaikki hyvin. Pihassa oli uuden karheat koneet, navetassa huippukarja, pankkitilillä rahaa ja perheasiat kunnossa. Hänellä oli ...
Mirkka kirjoittaa SYOblogissa hyvinvoinnin merkityksestä organisaatiolle
Kun voidaan hyvin, voidaan mitä vain!
  Mikä innostaa ihmisiä, lisää viihtyisyyttä sekä tunnetta terveydestä ja turvallisuudesta työssä? Työhyvinvointi on sekä yksilön että työyhteisön kokemus, ja ...
SYOblogi, Uudelle uralle räätälöidyn koulutuksen kautta, Virpi Viitanen.
Uudelle uralle räätälöidyn koulutuksen kautta
Oppilaitoksissa on tarjolla erilaisia koulutuksia, joissa on määritelty sisältö. Mitäpä jos tarvitset ja haluat mahdollisuuden räätälöidä itsellesi, tilanteeseesi sopivan koulutuksen? ...
Työllistä taidolla – Hangosta Petsamoon!
Suomen Yrittäjäopisto on toteuttanut valtakunnallista ja asiakkaille maksutonta Työllistä taidolla -palvelua mikro- ja yksinyrittäjille pian lähes kaksi vuotta. Tätä palvelua ...
Koulutusassistenttina Suomen Yrittäjäopistolla – lankojen koossa pitämistä ja muutoksen kesyttämistä
Olen työskennellyt Suomen Yrittäjäopistolla yli kymmenen vuotta. Työtehtäväni, nimikkeeni sekä erilaiset ohjelmat ovat tässä ajassa hieman muuttuneet, mutta työssäni päivittäin ...
Minna Mattila, Suomen Yrittäjäopisto.
RekryKoulutus tähtää suoraan työhön!
Työlle tekijä nopealla aikataululla Brändilähettiläs, palkanlaskija, apuvälinemekaanikko, kunnossapidon asentaja, IV-ammattilainen, välinehuoltaja, logistiikkatyöntekijä, maatalouskoneasentaja, 3D-suunnittelija, CNC-koneistaja, vanhustyöntekijä, maastosuunnittelija, bitumieristäjä, eläintenhoitaja, kaihdintyöntekijä… ...