nuoli-alas-ylos-80-sininen

Keskustelua lisää, kiitos!

11 tammikuun, 2021

Kevään suuri yhteiskunnan verkkoon rynnistys muutti myös SYOagrin koulutustoiminnan toteutuksen täysin. Verkkokouluttamisen noviisit siirsivät koulutukset Teams-palavereiksi ja fyysiset tapaamiset katosivat.

 

Vuoden mittaan kertyneen opiskelijapalautteen kaksi pääviestiä ovat: ”Me haluamme keskustelua sekä lähitoteutuksia” sekä ”Hyvin sujuu, säästyy aikaa ja vaivaa matkustamiselta, mutta kaipaan lisää keskustelua”.

Kun kaikki mahdollinen tieto on helposti saatavilla, keskustelun tietoa pureksiva merkitys nousee tärkeäksi koulutuksen järjestämismuodosta riippumatta.

Juttutuokioissa asiat tulevat itselle lähemmäksi ja itseä koskettaviksi, näkökulmat avautuvat mahdollisuuksiksi. Otollisessa ilmapiirissä kilpaillaan puheenvuoroista ja imetään toisten kokemuksia.

 

Meitä suomalaisia saattaa vaivata kuitenkin ajatus siitä, ettemme uskalla tai vaikutamme hölmöiltä, jos kysymme tai kommentoimme jotain väärin. Verkossa varsinkin, mikin aukaisemiseen on kynnys.

Tämä asettaa haasteen myös kouluttajille, miten synnytetään niin kovin toivottua keskustelua? Ei se aina onnistu luokkahuoneessakaan, mutta verkossa se saattaa olla monin verroin hankalampaa.

 

Onneksi on teksti ja erilaiset sovellukset. Ja niitähän me rakastamme!

Näppärät sanapilvet ja virtuaaliset fläppitaulut täyttyvät mitä erilaisimmista mielipiteistä ja asioista, kun niitä vain kysytään. Se mitä ennen kirjoitettiin muistilapuille, onnistuu nyt täysin myös verkossa.

Virtuaaliseinien etu on, että asiat tulevat käytännössä koko porukalta tasavertaisina. Seinällä on myös kätevä arvioida, miten oma ajatus vertautuu muihin, niihin hiljaisiinkin.

Jotkut löytävät itsensä erikoisuuksien joukosta, jotkut ovat hyvin samoilla linjoilla valtavirrassa. Tietona sekin on tärkeä, näkökulmasta riippuen!

 

Keskustelua voidaan siis käydä monella tavalla, kunhan sitä käydään. Vuorovaikutuksen syntymiseen tarvitaan aina useampi kuin yksi henkilö, ja sen syntymistä ei voi vastuuttaa pelkästään muille.

Jos jotain haluaa, se pitää pystyä ottamaan.

 

Data lisääntyy jakamalla, sitä ei pidä pihdata!”, totesi eräs digialan yrittäjä digitalisaation tulevaisuudesta.

Sama idea toimii myös keskustelussa. Oman tiedon jakamalla voit saada itsellesi viisi tietoa lisää.

Samaan teemaan liittyen edellä mainittu yrittäjä kertoi, että suurimmat hyödyt saa yleensä se, joka aloittaa ennemmin.

 

 

 

 

 

 

Jenni Koski
yritystoiminnan kouluttaja
jenni.koski(a)syo.fi

 

SYOagrin tämän kevään uudet startit toteutetaan verkkokoulutuksina. Tutustu tarjontaan www.syoagri.fi tai seuraa sivujamme facebookissa. Tervetuloa keskustelemaan!

Opiskelijatarinansa SYOblogissa avaa Moona Kansanen
Arkkitehti, yrittäjä, opiskelija – opinnoista tukea farkkubisnekseen
Olen Moona Kansanen, 25-vuotias yksinyrittäjänainen Tampereelta. Koulutukseltani olen arkkitehti, ja liiketoiminnan erikoisammattitutkinto Suomen Yrittäjäopistossa on näyttöjä vaille valmis. Näyttötutkinnon ja ...
Kuvassa yritystoiminnan kouluttaja Riitta Windahl
Työilmapiiri suurennuslasin alla
Organisaatioiden menestystekijöiden kärkeen ovat kivunneet sellaiset tekijät kuten hyvinvoiva työyhteisö, tunneälykäs johtaminen, luovuutta ruokkiva ja osallistava organisaatiokulttuuri, kollektiivinen oppiminen. Johto ...
Jenni Koski kirjoittaa SYOblogissa aiheesta "Keskustelua lisää, kiitos!"
Keskustelua lisää, kiitos!
Kevään suuri yhteiskunnan verkkoon rynnistys muutti myös SYOagrin koulutustoiminnan toteutuksen täysin. Verkkokouluttamisen noviisit siirsivät koulutukset Teams-palavereiksi ja fyysiset tapaamiset katosivat. ...
Blogikuva Sanna Möller-Aaltonen
Onnekasta ja yritteliästä yhteistyövuotta 2021!
Vuosi 2020 on onnellisesti purkissa ja mahdollisuuksien vuosi 2021 käsillä. On aika kääriä hihat ja virittäytyä työmoodiin joulunajan tauon jälkeen. ...
Anne Ohman syoblogi
Yrittäjät kannustavat ammatillisen koulutuksen ja oppilaitosten monipuolisten palveluiden hyödyntämiseen
Poikkeuksellinen tilanne lähes koko vuoden 2020 ajan on koetellut yrityksiä monin tavoin muun muassa kasvaneella epävarmuudella, vauhdittuneella digitaalisuudella ja lisääntyneellä ...
Maatilan välitilinpäätöksellä täsmällisyyttä talouden seurantaan
Välitilinpäätös – tuo oivallinen työkalu vero-optimointiin ja talouden suunnitteluun. Vähintään kerran vuodessa, alkusyksystä kannattaa herätä miettimään, miten oman maatilan talous ...