Sari Saarikoski kirjoittaa SYOblogissa.

Suomen Yrittäjäopisto tarjoaa apuaan osana Kehittämispalveluita

ELY-keskuksen Yritysten kehittämispalveluiden Analyysi- ja Konsultointi-palvelut ovat yritysten käytettävissä. Myös Suomen Yrittäjäopiston Sari Saarikoski ja Tapio Vuorenmaa valikoituivat mukaan yli 700 asiantuntijan joukkoon tarjoamaan ELY-konsultointeja yrityksille.

Palvelemme Analyysi, Kasvu ja Uudistaminen -tuotteilla

ELY-keskuksen kautta haettava palvelu on tarkoitettu toimiville pk-yrityksille, jotka haluavat kehittyä suunnitelmallisesti. Yrityksen tarpeena voi olla esimerkiksi kasvu, toiminnan tehostaminen tai yrityskauppaan tähtääminen. Olemme tavoitettavissa ja tapaamiset järjestetään yrittäjän tarpeen mukaan koko Suomessa.

Analyysi-palvelu

Analyysilla yrityksen tilanne kartoitetaan kokonaisvaltaisesti yhdessä asiantuntijamme kanssa. Paneudumme liiketoiminnan nykytilaan ja tulevaisuuden tavoitteisiin. Tuloksena syntyy konkreettinen, kirjallinen kehittämissuunnitelma, jota on mahdollisuus jatko työstää Konsultointi -palvelun avulla.

Ohjaamme hakemaan ELY-konsultointipäiviä jatkotyöskentelyä varten ja tarvittaessa autamme löytämään juuri yrittäjän tarpeeseen sopivimman asiantuntijan yhdessä ELY-keskuksen asiantuntijan kanssa. Meille tärkeintä on, että yrityksen tarpeeseen löytyy sopiva osaaja.

– Meillä on pitkä kokemus yrittäjyyden kehittämisestä, joten meidän kanssamme on luontevaa työstää yritystoimintaa yrittäjän tavoittelemaan suuntaan.

Sari Saarikoski

Analyysi-palvelun kautta hallitun kasvun suunnitelma

Merenkurkun Majatalon yrittäjän Anne Jokelan tarpeena oli hallitun kasvun suunnitelma ja palvelujen kehittäminen. Kasvu toteutettiin yrityskaupan kautta, jonka toteuttamiseksi analysoimme erityisesti yrityksen talouden, rahoituksen hakemisen tueksi.

Analyysissa nousi keskeiseksi kehittämistarpeeksi myös markkinoinnin tehostaminen. Ne toteutettiin toisen palveluntuottajan toimesta ELY-konsultointipäivien avulla yrityksen markkinoinnin tehokeinojen ja viestinnän sisältöjen kirkastamiseksi.

Lopputuloksen näette Merenkurkun Majatalon kotisivuilta (linkki avautuu uuteen välilehteen). Anne kuvasi palvelujen vastanneen hyvin tarpeeseen ja oli tyytyväinen palvelujen hinta-laatu-suhteeseen sekä lopputulokseen.

Konsultointi -palvelu

Konsultointi-palvelulla tarjoamme selkeästi kohdennettuja ratkaisuja havaittuihin liiketoiminnan kehittämiskohteisiin.

Kasvun ja kansainvälistymisen konsultoinnissa perehdytään yrityksen liiketoiminnan strategiseen kokonaistilanteeseen. Yhdessä yrittäjän kanssa suunnitellaan, miten kasvu tai muu toimenpide toteutetaan kannattavasti ja hallitusti. Yleensä perehdytään syvällisesti myös talouden strategiseen suunnitteluun ja ennakoidaan tulevaa.

Tavoite konkretisoituu yhdessä suunnittelemalla.

Lue lisää

Yrityksen kehittämispalvelut (sivu avautuu uuteen välilehteen)


Sari Saarikoski
yritystoiminnan kouluttaja
sari.saarikoski(a)syo.fi

Sari Saarikoski.

Arkistot