Historian havinaa, opiskelijan näkökulma. Anu Herala.

Opiskelijan näkökulma: sujuvaa ja mutkatonta yhteistyötä oppilaitosten välillä

Historian havinaa


Suomen Yrittäjäopiston pitkän historian varrelle mahtuu monenlaisia vaiheita ja yhteistyötä.

Qalmarilla konsulttina työskentelevä Anu Herala opiskeli 2000-luvun alkupuolella SeAMKin Kauhavan yrittäjyysyksikössä systeemityön suuntautumisvaihtoehdossa.

Ammattikorkeakoulu ja Yrittäjäopisto toimivat silloin samassa talossa, ja yhteistä opettajakuntaakin oli. Heralalle vuorovaikutuksesta ja yhteiselosta Suomen Yrittäjäopiston ja sen koulutusten kanssa on jäänyt lämpimät muistot.

– Yksikkö oli siitä mukava, että se oli niin pieni ja se oli Kauhavalla. Kaikki tunsivat siellä toinen toisensa. Hienoa oli myös se, että aina kun ehdotti jotain, sitä ei tyrmätty. Pikemminkin kehotettiin kertomaan lisää.

Joustavuus Heralan mukaan oli ainutlaatuista. Opiskelijat menivät usein yksikön johtajan puheille tekemään parannusehdotuksia ja ideoita ja aina ajatukset otettiin kiinnostuneena vastaan. Keskusteluyhteys opettajien kanssa ja tekemisessä oli erittäin matala.

Anu Herala
Anu Heralalle vuorovaikutuksesta ja yhteiselosta Suomen Yrittäjäopiston ja sen koulutusten kanssa on jäänyt lämpimät muistot.

– Tietysti opiskelijat keskenään eri oppilaitoksista olivat paljon tekemisissä myös vapaa-aikana, opiskelijat kun asuivat sujuvasti sekaisin soluasunnoissa kampuksen lähellä. Ei siinä kyselty, kuka missäkin opiskelee.

Positiivinen ilmapiiri ruokki itse itseään – minkäänlaista vastakkainasettelua ei näkynyt. Aina oltiin valmiina auttamaan ja neuvomaan opinnoissakin.

Herala kertoo yhteistyön näyttäytyneen hänelle sujuvana. Kaikilla oli omat tavoitteet, yhdessä opiskeltiin ja yritettiin tehdä se mahdollisimman mutkattomasti.

Yrkkärin vahvuus on siinä, että opiskelijan arki ja opinnot pyritään saamaan sujuvaksi ja toimimaan.

Anu Herala

– Eräänkin kerran olimme aivan ulalla heksadesimaaliluvuista. Yrittäjäopiston puolelta opiskelija sanoi, että meillä eräs opettaja osaa selittää ne.

– Kun sitten pyysimme häneltä apua, opiston opettaja oli heti valmis vääntämään tusinalle opiskelijoita ratakiskosta asian. Niin kauan istuttiin ja käytiin asiaa läpi, että ymmärsimme, mistä oli kyse.

Nykyhetkessä Herala näkee tärkeänä sen, että koulutus on ajan hengessä mukana ja koulutetaan ihmisiä aloille, joilta löytyy töitä.

– Yrkkärin vahvuus on siinä, että opiskelijan arki ja opinnot pyritään saamaan sujuvaksi ja toimimaan. Jos olisi esimerkiksi poikkeuksellinen työhistoria tai elämäntilanne, voisin kuvitella, että juuri tähän tapaan asiat hoituisivat nykyäänkin. Siitä kannattaa ehdottomasti pitää kiinni, Herala päättää.

Katso Suomen Yrittäjäopiston tämän päivän tarjonta:

Arkistot