Hanna Haapala.

Hanna Haapala – Liiketoiminnan ammattitutkinto, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala

Verkkokoulutuksessa ohjausta on aina ollut saatavilla

– Osallistun koulutukseen, koska HalpaHalli antoi siihen mahdollisuuden ja oli hieno lähteä kehittämään itseään, kertoo myyjänä työskentelevä Hanna Haapala Lapuan HalpaHallilta.

Suomen Yrittäjäopisto kouluttaa HalpaHallien henkilökuntaa Liiketoiminnan ammattitutkintoon myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisalalta. Koulutus on suunniteltu kaupan alalla ja palvelualalla työskenteleville.

– HalpaHallilla on myymäläverkosto, mikä on maantieteellisesti laajahkolla alueella. Toimipisteitä on Porista Siilinjärvelle ja aina Haukiputaalle saakka. Tästä huolimatta halusimme tarjota kaikille, asuinpaikasta riippumatta, mahdollisuuden osallistua koulutukseen kertoo henkilöstöpäällikkö Janne Syri HalpaHallilta. Tähän tarkoitukseen sopi hyvin Suomen Yrittäjäopiston tarjoma verkko-opintoihin ja itsenäiseen opiskeluun painottuva liiketoiminnan ammattitukinto.

– Koulutuksessa on ollut paljon verkkokoulutusta ja siinä hienoa on ollut se, että aina on saanut apua ja ohjausta Yrittäjäopiston ohjaajalta.

Hanna Haapala

– Koulutuksessa on ollut paljon verkkokoulutusta ja siinä hienoa on ollut se, että aina on saanut apua ja ohjausta Yrittäjäopiston ohjaajalta. Verkko-opinnoissa ei ole jäänyt yksin, kertoo Hanna opintojen sujumisesta.

Koulutus sujunut hyvin jokaisen oman oppimispolun mukaisesti

– Syyskauden aikana koulutuksessa opiskeltiin jokaisen oman oppimispolun mukaisesti palvelumuotoilua, kestävää kehitystä sekä mm Exceliä kertoo kouluttajana ja ohjaajana toimiva Tiina Rintamäki.

– Opiskelu tapahtui verkossa ja opiskelijat ottivat hienosti kaikki asiat haltuun ja hyviä oivalluksia pääsi syntymään niin varsinaisiin opintoihin kuin tietotekniikkaan liittyen. Marras- joulukuussa jännitimme yhdessä ensimmäisen näytön suorittamista. Jännittäminen osoittautui turhaksi, sillä jokainen selviytyi todella loistavasti vahvalla osaamisella näytöistä niin, että nyt jokaisella syksyllä aloittaneella on ensimmäinen tutkinnon osa taskussa, kertoo Rintamäki koulutuksen etenemisestä.

– Koulutus on tuonut jo nyt varmuutta ja käytännön työvälineitä eri tehtäviin, kertoo Hanna koulutuksen hyödyistä.

– On saanut uusia näkökulmia sekä voinut pohtia asioita eri näkökulmista, esimerkiksi asiakaspalvelun ja myynnin työtehtäviä. – Olisi hienoa, jos saisimme vielä koulutuksen aikana kokea myös lähiopetuspäiviä. Näin saisi jakaa ajatuksia vielä enemmän koulutukseen osallistuneiden kanssa sekä kehittää yhdessä toimintaa.

Hanna Haapalan sekä Lapuan HalpaHallin myymäläpäällikkö Tarja Huhtalan haastattelun voit katsoa oheiselta videolta.

Arkistot