Neljä ihmistä keskustelee pöydän ympärillä kahvilla, pöydällä kannettava tietokone.

Myös lomautuksen aikana voi hakeutua koulutukseen ja täydentää osaamistaan

TE-toimiston työvoimakoulutus- ja valmennuspalveluista löytyy vaihtoehtoja myös juuri työttömäksi jääneelle tai lomautetulle

Uutinen 24.4.2020, Etelä-Pohjanmaa.

Viimeisten viikkojen aikana on TE-toimistoihin tullut runsaasti uusia asiakkaita, myös monia sellaisia, joille TE-toimiston monipuoliset palvelut ovat kenties aivan uusia.

Monella on huoli tulevaisuudestaan, mutta myös ehkä yllättäen lisääntynyttä vapaa-aikaa, jonka voisi käyttää hyödyksi kehittämällä taitojaan tulevaa varten.

ELY-keskus Etelä-Pohjanmaalla julkaisi perjantaina 24.4.2020 tiedotteen työvoimakoulutusten mahdollisuuksista työttömäksi jääneelle tai lomautetulle

Lue ELY-keskuksen tiedote kokonaisuudessaan täältä.

Myös lomautuksen aikana voi hakeutua koulutukseen ja täydentää osaamistaan

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus ja Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto sekä koulutuksenjärjestäjät Suomen Yrittäjäopisto, Sedu ja Jami kokosivat yhdessä tämänhetkistä yhteenvetoa siitä, millaista työvoimakoulutusta ja valmennusta juuri nyt tai lähitulevaisuudessa on alueella tarjolla.

Ammatillisen työvoimakoulutuksen tavoitteena on usein suorittaa perus- tai ammattitutkinto tai tutkinnon osia. Eri ammattialoilla järjestetään lisäksi jatko- tai täydennyskoulutusta. Koulutukset ja valmennukset voivat olla myös hyvin lyhyitä ja tähän aikaan sopivasti ne voidaan pääosin suorittaa etänä verkkokoulutuksina.

Vahvista osaamistasi ja löydä uusi työ

Suomen Yrittäjäopisto tarjoaa Etelä-Pohjanmaalla monipuolisesti työvoimakoulutuksia eri alojen työnhakijoille ja osaajille. Tarjolla on sekä kokonaan verkossa että monimuoto-opintoina toteutettavia koulutuksia. Käytännön tehtäviin pääsee työssäoppimisjaksoilla.

Suomen Yrittäjäopistolla on juuri alkamassa CAD-tekniikan verkkokoulutus Seinäjoella, räätälöityä RekryKoulutusta suoraan Luoman Puutuote Oy:n työvoimatarpeisiin ja kädentaidoista kiinnostuneille monipuolisesti puutuote- ja sisustusalan koulutusta. Suomen Yrittäjäopisto toteuttaa myös yksilöllistä Osaajia yrityksiin -RekryKoulutusta.

– Loppukevään aikana avautuu lisää koulutuksia. Tulossa hakuun on täysin verkossa toteutettava käytännöllinen nopea verkkokoulutus uutta työtä etsivälle ja korkeasti koulutettujen osaamisen tuotteistamiseen keskittyvä koulutus, sanoo vararehtori Lea Puotinen.

– Koulutustarjontaa kannattaa siis seurata koko ajan.

Kaikki Suomen Yrittäjäopiston toteuttamat tällä hetkellä Etelä-Pohjanmaalla haussa olevat työvoimakoulutukset näkyvät TE-palveluiden koulutushausta. Koulutuksiin hakeudutaan aina TE-palveluiden kautta.

Lue lisää

Lisätietoja

vararehtori Lea Puotinen, 050 596 0905, lea.puotinen(a)syo.fi

Arkistot