Yrittäjä Jutta Kolehmainen kirjoittaa SYOblogissa polustaan merkonomiksi

Minun polkuni merkonomiksi

Olen Jutta Kolehmainen, 40-vuotias ratsastuskouluyrittäjä ja sairastan Menieren tautia. Sairauteni vuoksi jouduin miettimään uutta suuntaa uralleni ja täysin extempore ostin toimivan verkkokaupan vuoden 2019 lopussa.

Eihän minulla ollut aavistustakaan, miten sellaista pyöritetään. Onneksi joku vinkkasi sitten merkonomin tutkinnosta. Siispä etsimään koulutusta, jonka voisi käydä verkossa. Ja miten sopivasti sellainen löytyikään SYO:n tarjonnasta.

”Sovelsin kaikkia kursseja suoraan omaan yritykseeni”

Aloitin koulutuksen syyskuussa 2020, jolloin olin pyörittänyt verkkokauppaa lähes vuoden. Vuoden aikana olin saanut käyttööni jo jotain dataa kaupastani. Ajatuksenani oli opiskella kirjanpitokursseja ja jonkin verran markkinointia, tähtäimenä mahdollisesti hakea jossain vaiheessa tradenomiopintoihin ja sitä kautta tilitoimistoyrittäjäksi.

Muutaman kirjanpitokurssin käytyäni totesin, ettei se ollut kuitenkaan minua varten. Kurssimoduuleiden vaihto kirjanpidosta asiakaspalveluun sekä markkinointiin onnistui hyvin näppärästi. Sovelsin kaikkia kursseja suoraan omaan yritykseeni ja sain lyhyessä ajassa todella paljon tietoa ja vinkkejä muun muassa verkkokauppayrittämisestä, asiakaspalvelusta, myynnistä ja markkinoinnista sekä sisällön tuottamisesta.

Ei minulla ollut aavistustakaan, miten verkkokauppaa pyöritetään. Onneksi joku vinkkasi merkonomin tutkinnosta.

Selkeä suunta yrittämiseen löytyi merkonomikoulutuksen myötä

Oli todella antoisaa nähdä koulutuksen edetessä oma kehittyminen, sekä tietysti oman verkkokaupan kehittyminen ja liikevaihdon kasvaminen.

Koska nälkä kasvoi syödessä, päätin hakeutua heti merkonomitutkinnon suoritettuani tradenomiopintoihin. Pääsykoekurssit ovat juuri käynnissä ja niissä olen päässyt jo näyttämään ja käyttämään merkonomiopinnoissa oppimaani hyödyksi.

Olen nyt löytänyt selkeän uuden suunnan yrittämiseeni tämän merkonomikoulutuksen myötä. Tästä on hyvä jatkaa elinikäistä oppimista markkinoinnin ja sisällön tuottamisen sekä oman verkkokauppani kanssa.

Tästä on hyvä jatkaa elinikäistä oppimista markkinoinnin ja sisällön tuottamisen sekä oman verkkokauppani kanssa.

Ajankohtaiset ja monipuoliset materiaalit, omanlainen aikataulu

Opiskelu SYO:ssa sopi omaan opiskelutyyliini. Materiaalit olivat ajankohtaisia ja monipuolisia, sekä tarpeeksi tiiviitä. Opintojen aikataulutuksen pystyi räätälöimään täysin omanlaisekseen ja apua oli saatavilla aina nopeasti ja ystävällisesti.

Olen erittäin tyytyväinen opetukseen ja opettajiin SYO:ssa sekä kiitollinen myös kaikista niistä vinkeistä myös muihin webinaareihin, luentoihin ja materiaaleihin, joita sain suoraan ohjaavalta opettajalta.


Jutta Kolehmainen
yrittäjä, merkonomi
ihaastus(a)toisenkavionkauppa.fi

Kirjoittaja toimii yrittäjänä Ihaastus – Toisen kavion kaupassa. Tutustu yritykseen: www.toisenkavionkauppa.fi

Merkonomi ja yrittäjä Jutta Kolehmainen

Lue lisää koulutuksesta

Arkistot