Minna Rintamäki SYOagrin blogissa.

”Minä nyt mitään koulutusta tarvi pomona olemiseen”

Jokainen pomo tai esihenkilö haluaa varmasti olla hyvä pomo, sellainen, joka saa työyhteisönsä ja tiiminsä puhaltamaan niin sanotusti yhteen hiileen.

Tehtävät ja tilanteet, joita esihenkilö kohtaa työssään, ovat monipuolisia mutta välillä myös hankalia ja vaativia. Ihmisten johtaminen ei aina ole helppoa ja työehtosopimustakin pitää osata oikein tulkita, ettei tule maksaneeksi kalliita ”oppirahoja” jälkikäteen.

Kuulokkeiden kuvake.
Kuuntele blogi podcastina, klikkaa kuulokkeita

Esihenkilöllä on monenlaisia tehtäviä, mitä ei ehkä tule miettineeksi. Hän mahdollistaa omalta osaltaan työntekijöiden onnistumisen, vaikuttaa työilmapiiriin, motivoi ja kannustaa, organisoi, perehdyttää, kuuntelee, kehittää, unelmoi, ideoi, huolehtii hyvinvoinnista, ratkaisee konflikteja, pitää yhteyttä verkostoihin ja näyttää omaa esimerkkiään arjen työssä. Näin muutamia työtehtäviä mainitakseni. Aikamoinen osaaja siis pitää olla!

Koulutuksen aikana näin kouluttajan vinkkelistä on ollut hienoa huomata, miten ehkä jo tuttuihinkin asioihin on tullut uusia näkökulmia ja ideoita. Opiskelijat ovat todenneet koulutuksesta muun muassa seuraavaa: ”Olen saanut palautteen antamiseen varmuutta, ja rohkeutta ikävien asioiden puheeksi ottamiseen. Opin myös hakemaan tietoa ja aikatauluttamaan omaa tekemistäni. Lisäksi koulutus auttoi selkiyttämään erilaisia rooleja sekä konkreettisimmin erottamaan, mitkä työt kuuluvat työntekijälle.”

Ensimmäisenä päivänä olen sanonut saatteeksi sanat: ”Tämä koulutus ei tee sinusta valmista esihenkilöä. Esihenkilö ei voi koskaan olla valmis, mutta saat tästä koulutuksesta siihen hyviä eväitä.” Hyvän esihenkilön tai pomon ominaisuuksiin kuuluu omien taitojen jatkuva kehittäminen. Olisiko sinulla tarve päivittää näissä asioissa omaa osaamistasi?

Minna Rintamäki.

Minna Rintamäki
yritystoiminnan kouluttaja
minna.rintamaki(a)syo.fi

Arkistot