SYOBlogi: Etäopiskelu työn ohella. Anu Öhberg, toimistopäällikkö/kirjanpitäjä ja Roosa Nousiainen, pääkirjanpitäjä.

Etäopiskelua työn ohella

Kokemuksiaan omasta opiskelusta taloushallinnon koulutuksissa kirjoittavat Anu Öhberg ja Roosa Nousiainen. He työskentelevät samassa tilitoimistossa Keravalla.

Anu ja Roosa opiskelivat taloushallinnon osaajaksi oppisopimuksella. Työvuosia tilitoimistotehtävistä Anulla on seitsemän ja Roosalla kolme vuotta ja heille kuuluvat kaikki tilitoimiston työtehtävät.

Etäopiskelua työn ohella

Meillä oli kiinnostusta opiskeluun ja kysyimme mahdollisuutta opintoihin työnantajalta. Vastaus oli myönteinen ja kannustava. Tästä ajatuksestamme sekä työantajan myötämielisestä suhtautumisesta lähtikin usean työntekijän kiinnostus opiskella työn ohella. Saamme käyttää työaikaa opiskeluun, joka mahdollistaa opiskelun sujuvan etenemisen.

Suomen Yrittäjäopistosta löytyi oikea koulutus

Suomen Yrittäjäopisto löytyi, kun etsimme koulutuksia Google-haulla. Löysimme hakujen kautta myös positiivista palautetta kyseisestä koulutusta. Tällä oli vaikutusta koulun valintaan. Hakuprosessi oli helppo, nopea ja opettajilta sai hyvin opastusta oman opintopolun rakentamiseen.  Lähdimme suorittamaan koulutusta oppisopimuksella Keudan kautta.

Työpaikaltamme tällä hetkellä Suomen Yrittäjäopistossa opiskelee kahdeksan opiskelijaa. Määrä on noin puolet tilitoimiston työntekijöistä. Saamme tukea opiskeluun työnantajaltamme sekä muilta opiskelijoilta. Tämä auttaa etenemisessä ja ongelmatilanteissa koulutehtäviin liittyen.

Yllätyimme, miten sujuvaa etäopiskelu on työn ohella.

Anu Öhberg ja Roosa Nousiainen

Liiketoiminnan ammattitutkinto valmis

Olemme molemmat nyt suorittaneet liiketoiminnan ammattitutkinnon Yrittäjäopiston kautta.  Haluamme molemmat jatkaa opintoja liiketoiminnan erikoisammattitutkintoon ja Roosa onkin jo opinnot aloittanut.

Yllätyimme miten sujuvaa etäopiskelu on työn ohella. Aikatauluja pystyy joustamaan elämäntilanteen mukaan. Kurssit ovat selkeästi rakennettu ja niissä on otettu huomioon kaikentasoiset opiskelijat.

Olemme saaneet opiskelusta paljon hyödyllistä lisätietoa, jota voimme hyödyntää työssämme sekä voimme jakaa tietoa myös koko työyhteisölle. Suosittelemme koulutusta kaikille. Opintojen aloittamista ei tarvitse pelätä.

Anu Öhberg
toimistopäällikkö/kirjanpitäjä
Tilitoimisto MST-yhtiöt Oy

Roosa Nousiainen
pääkirjanpitäjä
Tilitoimisto MST-yhtiöt Oy

Arkistot