nuoli-alas-ylos-80-sininen

Yksinyrittäjien ja mikroyrittäjien Työllistä taidolla -neuvonta jatkuu poikkeusaikanakin

1 huhtikuun, 2020

Työllistä taidolla -palvelu tarjoaa käytännön neuvoja työn ostamiseen

Työllistä taidolla -palvelu jatkuu normaalisti poikkeusajasta huolimatta. Suomen Yrittäjäopisto toteuttaa yksinyrittäjien ja mikroyrittäjien palvelua kasvokkaisin tapaamisin viranomaisten ohjeet huomioiden tai kätevästi etävälinein.

– Etävälineet ovat jo osoittaneet toimivuutensa, ja kokemukset ovat hyviä, kertoo palvelun asiantuntija Pekka Käyhkö Suomen Yrittäjäopistolta.

Perusasiat haltuun työntekijän palkkaamisesta ja työnantajana toimimisesta

Työllistä taidolla -palvelusta yksinyrittäjä ja mikroyrittäjä saavat neuvontaa työn hankkimiseen ja muun muassa työnantajuuteen liittyvissä asioissa.

– Käsittelemme yrittäjän  tarpeiden mukaan myös esimerkiksi lomautuksiin ja irtisanomisiin, nollatuntisopimuksiin ja TE-toimiston tukiin liittyviä asioita.

Palvelussa tulevat tutuiksi työnantajana toimimisen perusasiat kuten kirjallinen työsopimus ja koeajasta sopiminen. Yrittäjän tulee tietää oikeat menettelytavat myös lomautuksissa ja irtisanomisissa.

Tämän hetken poikkeustilanteessa työlainsäädäntöön tehdyt poikkeukset ja ajankohtainen tieto ovat esillä tapaamisissa. Työehtosopimusten yleissitovuuden merkitys käydään läpi ja katsotaan asiaa yrittäjän näkökulmasta.

Työn teettämisen eri vaihtoehdot

Tällä hetkellä työn teettämiseen joustavimpia mahdollisuuksia yrittäjän näkökulmasta tarjoavat erityisesti työvoiman vuokraus ja työn ostaminen kevytyrittäjältä tai toiselta yrittäjältä. Tällöinkin on tärkeää laatia hyvä sopimus toimeksiannon toteuttajan kanssa.

– Palvelussa esittelemme mallisopimuksia ja niitä voidaan tarpeen mukaan muokata kunkin tarpeen mukaan.

Palvelussa yrittäjä saa hyvän katsauksen työvoimanvuokraus- ja laskutuspalveluyrityksistä ja siitä, miten toimia niiden kanssa käytännössä.

– Kaikissa työn ostamisen tilanteissa teemme yhdessä yrittäjän kanssa kannattavuusvertailun. Pohdimme yhdessä yrittäjän kanssa, mikä vaihtoehto on kannattavin ja vähiten riskejä sisältävä.

Työllistä taidolla -palvelun perusneuvonnasta yrittäjä saa konkreettisen etenemissuunnitelman.

Markkinointi- ja liiketoimintaosaaminen avainasemassa

Nykyisessä tilanteessa korostuu yrityksen markkinointi ja yrittäjän liiketoimintaosaaminen.

– Suomen Yrittäjäopiston palveluntuottajien taustan ja osaamisen ansiosta voimme sparrata yrittäjää myös muissa kuin työn ostamiseen liittyvissä asioissa. Autamme yrittäjiä näin laaja-alaisesti, sanoo Pekka Käyhkö.

Tälläkin hetkellä onnistunut työn tekijän löytäminen lähtee hyvistä rekrytointikanavista riippumatta siitä, millä tavalla työtä ostetaan.

– Käymme kanavat kattavasti läpi ja ohjaamme yrittäjän hänelle sopivimman kanavan äärelle. Myös verkoston merkitys korostuu hyvän tekijän löytymisessä.

Konkreettinen suunnitelma ja kattavasti tietoa

Työllistä taidolla -palvelusta syntyy yrittäjälle perusneuvonnan jälkeen konkreettinen etenemissuunnitelma. Yrittäjä saa myös käyttöönsä avoimen materiaalipankin, joka täydentää neuvontaa ja johon voi rauhassa tutustua.

Työllistä taidolla -palvelu on yrittäjälle maksutonta ja jatkuu 6 kuukauden ajan ilmoittautumisesta. Palvelu ei velvoita palkkaamaan työntekjiää. Palvelu voidaan järjestää kätevästi etävälinein.

Palveluun ilmoittaudutaan TE-toimiston kautta.

 

Palvelun tarjoavat valtakunnallisesti Uudenmaan ELY-keskus ja TE-toimisto. Suomen Yrittäjäopisto toimii palveluntarjoajana ja palvelee yrittäjiä valtakunnallisesti suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Lue lisää palvelusta sivuiltamme.

Hyvää joulua.
Hyvää joulua sekä menestystä uuteen vuoteen 2021!
Suomen Yrittäjäopisto toivottaa rauhallista joulua sekä menestystä uuteen vuoteen 2021. Samalla kiitämme asiakkaitamme sekä yhteistyökumppaneitamme kuluneesta vuodesta.   Jouluna 2020 ...
SNOwMan-hanke kehitti työkalun pk-yritysen neuvontaan, rahoittaja Interreg Baltic Sea Region
Pk-yrityksen liiketoiminnan kehittämiseen tehty työkalu paljastaa kehittämiskohteet
Etsitkö uusia tapoja kehittää yrityksesi liiketoimintaa ja saada aikaan kasvua? Tai kaipaatko ulkopuolista tukea ja näkemystä yrityksesi strategiaprosessiin?  Keskity kehittämisessä olennaiseen   Pk-yritys ei ...
Etelä-Pohjanmaalla tehdään yhteistyötä yrittäjyyden kehittämisen etteen
Yrittäjä: Osaaminen on avain, jos haluaa menestyä kilpailussa!
Jos yrittäjällä tai yrityksen henkilöstöllä ei ole riittävää osaamista, ei yritys kasva tai mene eteenpäin. Yrityksen kehittymisen edellytys on jatkuva oppiminen. ...
Nenäpäivä
Nenäpäivä 13.11.2020 on kaikkien onnenpäivä – tehdään yhdessä hyvää
Suomen Yrittäjäopisto haluaa olla mukana tekemässä yhdessä hyvää maailman lapsille. Nenäpäiväkeräyksemme tavoitteena on kerätä lahjoituksia lasten ja heidän perheidensä hyväksi. ...
Asiakaslahtoinen kehittamispolku
SYOpress 2/2020
Asiakaslehtemme  SYOpress 2/2020 on julkaistu verkkoversiona. Lehdessä aiheina mm: Ura huipulla luo perheyritykselle uskottavan brändin liikunta-alalla Yritykselle parasta kilpailukykyä luo ...
Työnpaikka tähtäimessä - etsinnässä hyvä tyyppi. Korkeasti koulutettujen koulutus, Suomen Yrittäjäopisto.
Työpaikka tähtäimessä – etsinnässä hyvä tyyppi
Miten erottaudun työnhakijana? Miten työmaailma on muuttunut? Mitä työhakijalta edellytetään? Onko työnhakijalla palo ja motivaatio kyseiseen työtehtävään? Mitä sellaista osaamista ...