nuoli-alas-ylos-80-sininen

Yksinyrittäjien ja mikroyrittäjien Työllistä taidolla -neuvonta jatkuu poikkeusaikanakin

1 huhtikuun, 2020

Työllistä taidolla -palvelu tarjoaa käytännön neuvoja työn ostamiseen

Työllistä taidolla -palvelu jatkuu normaalisti poikkeusajasta huolimatta. Suomen Yrittäjäopisto toteuttaa yksinyrittäjien ja mikroyrittäjien palvelua kasvokkaisin tapaamisin viranomaisten ohjeet huomioiden tai kätevästi etävälinein.

– Etävälineet ovat jo osoittaneet toimivuutensa, ja kokemukset ovat hyviä, kertoo palvelun asiantuntija Pekka Käyhkö Suomen Yrittäjäopistolta.

Perusasiat haltuun työntekijän palkkaamisesta ja työnantajana toimimisesta

Työllistä taidolla -palvelusta yksinyrittäjä ja mikroyrittäjä saavat neuvontaa työn hankkimiseen ja muun muassa työnantajuuteen liittyvissä asioissa.

– Käsittelemme yrittäjän  tarpeiden mukaan myös esimerkiksi lomautuksiin ja irtisanomisiin, nollatuntisopimuksiin ja TE-toimiston tukiin liittyviä asioita.

Palvelussa tulevat tutuiksi työnantajana toimimisen perusasiat kuten kirjallinen työsopimus ja koeajasta sopiminen. Yrittäjän tulee tietää oikeat menettelytavat myös lomautuksissa ja irtisanomisissa.

Tämän hetken poikkeustilanteessa työlainsäädäntöön tehdyt poikkeukset ja ajankohtainen tieto ovat esillä tapaamisissa. Työehtosopimusten yleissitovuuden merkitys käydään läpi ja katsotaan asiaa yrittäjän näkökulmasta.

Työn teettämisen eri vaihtoehdot

Tällä hetkellä työn teettämiseen joustavimpia mahdollisuuksia yrittäjän näkökulmasta tarjoavat erityisesti työvoiman vuokraus ja työn ostaminen kevytyrittäjältä tai toiselta yrittäjältä. Tällöinkin on tärkeää laatia hyvä sopimus toimeksiannon toteuttajan kanssa.

– Palvelussa esittelemme mallisopimuksia ja niitä voidaan tarpeen mukaan muokata kunkin tarpeen mukaan.

Palvelussa yrittäjä saa hyvän katsauksen työvoimanvuokraus- ja laskutuspalveluyrityksistä ja siitä, miten toimia niiden kanssa käytännössä.

– Kaikissa työn ostamisen tilanteissa teemme yhdessä yrittäjän kanssa kannattavuusvertailun. Pohdimme yhdessä yrittäjän kanssa, mikä vaihtoehto on kannattavin ja vähiten riskejä sisältävä.

Työllistä taidolla -palvelun perusneuvonnasta yrittäjä saa konkreettisen etenemissuunnitelman.

Markkinointi- ja liiketoimintaosaaminen avainasemassa

Nykyisessä tilanteessa korostuu yrityksen markkinointi ja yrittäjän liiketoimintaosaaminen.

– Suomen Yrittäjäopiston palveluntuottajien taustan ja osaamisen ansiosta voimme sparrata yrittäjää myös muissa kuin työn ostamiseen liittyvissä asioissa. Autamme yrittäjiä näin laaja-alaisesti, sanoo Pekka Käyhkö.

Tälläkin hetkellä onnistunut työn tekijän löytäminen lähtee hyvistä rekrytointikanavista riippumatta siitä, millä tavalla työtä ostetaan.

– Käymme kanavat kattavasti läpi ja ohjaamme yrittäjän hänelle sopivimman kanavan äärelle. Myös verkoston merkitys korostuu hyvän tekijän löytymisessä.

Konkreettinen suunnitelma ja kattavasti tietoa

Työllistä taidolla -palvelusta syntyy yrittäjälle perusneuvonnan jälkeen konkreettinen etenemissuunnitelma. Yrittäjä saa myös käyttöönsä avoimen materiaalipankin, joka täydentää neuvontaa ja johon voi rauhassa tutustua.

Työllistä taidolla -palvelu on yrittäjälle maksutonta ja jatkuu 6 kuukauden ajan ilmoittautumisesta. Palvelu ei velvoita palkkaamaan työntekjiää. Palvelu voidaan järjestää kätevästi etävälinein.

Palveluun ilmoittaudutaan TE-toimiston kautta.

 

Palvelun tarjoavat valtakunnallisesti Uudenmaan ELY-keskus ja TE-toimisto. Suomen Yrittäjäopisto toimii palveluntarjoajana ja palvelee yrittäjiä valtakunnallisesti suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Lue lisää palvelusta sivuiltamme.

Yrittäjän digitaidot - tehosta yrityksesi näkyvyyttä somessa. Maksuton koulutus Lapin alueella.
Opi hyödyntämään digitaalisia markkinapaikkoja ja tehostamaan yrityksen näkyvyyttä somessa
Yrittäjän digitaidot -koulutus käynnistyy Lapin alueella Lapin alueella toimivat yrittäjät voivat nyt vauhdittaa bisnestään panostamalla omiin digitaitoihinsa riippumatta siitä, missä ...
Miten rakentaa menestyvää liiketoimintaa verkkoon?
Miten rakentaa menestyvä liiketoiminta verkkoon?
Lifestyleyrittäjyys, automatisoitu bisnes ja passiivisten tulonlähteiden rakentaminen FutureBisnes-webinaarisarja pureutuu uusiin tapoihin hankkia sivutuloja tai toteuttaa itseään yrittäjänä. Webinaarien lisäksi oman ...
Myös lomautuksen aikana voi hakeutua koulutukseen ja täydentää osaamistaan.
Myös lomautuksen aikana voi hakeutua koulutukseen ja täydentää osaamistaan
TE-toimiston työvoimakoulutus- ja valmennuspalveluista löytyy vaihtoehtoja myös juuri työttömäksi jääneelle tai lomautetulle Uutinen 24.4.2020, Etelä-Pohjanmaa. Viimeisten viikkojen aikana on TE-toimistoihin ...
Yksilöllinen RekryKoulutus on työnantajan tarpeista lähtevää koulutusta. Työntekijöitä teollisuuteen ja rakennusalalle.
Työntekijöitä teollisuuteen ja rakennusalalle
Yksilöllinen RekryKoulutus on työnantajan tarpeista lähtevää Ammattitaitoisia työntekijöitä yritykseen ei aina löydy työmarkkinoilta tai yritys voi kohdata muutostilanteita äkillisestikin. Tulee ...
Yrittäjä verkko-opiskelijana
Tietoisku: Yrittäjä verkko-opiskelijana – opiskele ajasta ja paikasta riippumatta
Suomen Yrittäjät järjestää kaikille avoimen ja maksuttoman tietoiskun yhteistyössä Suomen Yrittäjäopiston kanssa yrittäjän verkko-opiskelun mahdollisuuksista.   Asiantuntijoina Suomen Yrittäjäopistolta webinaarissa ovat ...
Syopress 2020
SYOpress 1/2020
Uusin asiakaslehtemme SYOpress 1/2020 on julkaistu verkkoversiona. Lehdessä aiheina mm: Suomen Yrittäjäopiston merkonomikoulutus Suomen kärkiluokkaa Pk-yrityksen kehittämisessä on tärkeää mitoittaa ...