nuoli-alas-ylos-80-sininen

Työntekijöitä teollisuuteen ja rakennusalalle

huhtikuu 22, 2020

Yksilöllinen RekryKoulutus on työnantajan tarpeista lähtevää

Ammattitaitoisia työntekijöitä yritykseen ei aina löydy työmarkkinoilta tai yritys voi kohdata muutostilanteita äkillisestikin. Tulee tarve saada uusia tekijä esimerkiksi eläköitymisen tai toiminnan laajentumisen vuoksi, mutta osaavia tekijöitä ei suoraan ole tarjolla avoimeen tehtävään.

– Yksilöllinen RekryKoulutus on tällöin hyvä vaihtoehto. Sen avulla yritys voi kustannustehokkaasti kouluttaa yhden tai useamman työntekijän yrityksen tarpeisiin, sanoo Suomen Yrittäjäopiston koulutusohjaaja Ulvi Urbel-Suvanto.

Tavoitteena on, että koulutettava työllistyy koulutuksen jälkeen yritykseen.

Koulutusta teollisuuteen ja rakennusalalle

Etelä-Pohjanmaalla käynnissä oleva yksilöllinen Osaajia yrityksiin -RekryKoulutus sopii hyvin eri alojen yrityksille, jotka tarvitsevat osaavaa työvoimaa. Juuri nyt Suomen Yrittäjäopisto tarjoaa sen kautta koulutusmahdollisuuksia teollisuuteen ja rakennusalalle.

Kouluttaa voi esimerkiksi tehtäviin, joissa tarvitaan robotiikka- ja automaatio-osaamista, tieto- ja viestintätekniikan osaamista, CNC-koneen käyttötaitoa tai osaamista 2D-piirtämisestä ja 3D-suunnittelusta alan ohjelmistoilla.

– Koulutukseen voi yrityksen tarpeiden mukaan sisällyttää myös muita tehtävässä tarvittavia koulutusosioita. Koulutus suunnitellaan ja räätälöidään aina yrityksen tarpeista lähtien, kertoo Urbel-Suvanto.

Yritys valitsee itse henkilön, jonka tehtävään haluaa kouluttaa. Haku voidaan toteuttaa joko avoimena hakuna tai kouluttaa jo yrityksellä valmiina mielessä oleva sopiva henkilö. Koulutukseen valittu henkilö saa pätevyyden tiettyyn tehtävään yrityksessä.

Yksilöllinen RekryKoulutus on työnantajan tarpeista lähtevää koulutusta. Työntekijöitä teollisuuteen ja rakennusalalle.

Heti mukaan yrityksen käytännön töihin

Koulutus sisältää tietopuolista opetusta 30 prosenttia ja työpaikalla tapahtuvaa käytännön tehtävissä oppimista 70 prosenttia ajasta. Perehtyminen tehtävään alkaa heti ja koulutettava pääsee näin alusta alkaen kiinni yrityksen käytännön töihin.

Koulutuksessa opiskellaan juuri sitä, mitä yrityksen tehtävässä tarvitaan. Koulutusaika käytetään tehokkaasti määritellyn osaamisen hankkimiseen.

Koulutuksen kesto määräytyy yksilöllisesti yrityksen tarpeiden mukaan. Räätälöidyksi koulutukseksi RekryKoulutus on varsin edullinen yritykselle.

Koulutuksen kokonaiskustannuksista 70 prosenttia kustantaa ELY-keskus ja yrityksen maksuosuus on vain 30 prosenttia. Päivähinnat vaihtelevat hieman alakohtaisesti ja tarkempia tietoja saa TE-toimistosta.

Yrityksen näkökulmasta kätevä koulutusmalli

Yritykselle koulutuksen prosessi on melko suoraviivainen. Paljon paperityötäkään ei tarvita, ja koulutustarpeistakin voi keskustella jo etukäteen kouluttajatahon kanssa.

– Osaavaa työntekijää etsivä yritys voi ottaa yhteyttä suoraan minuun. Voimme yhdessä keskustella olemassa olevista koulutustarpeista ja etsiä yritystä parhaiten palveleva ratkaisu, kehottaa Urbel-Suvanto

Varsinaisesti RekryKoulutuksen prosessi käynnistyy yhteydenotosta TE-toimistoon, kun yritys tekee esityksen yhteishankintakoulutuksesta. Koulutuksen voi aloittaa sopimuksen mukaan.

Lisätietoja

Lue lisää
Yksilöllinen RekryKoulutus Osaajia yrityksiin

Yrityksen kokemuksia RekryKoulutuksesta
E. Paloniemi Oy sai osaavan työntekijän erikoisalalle

Kysy lisää
Ulvi Urbel-Suvannolta, 050 3948766, ulvi.urbel-suvanto(a)syo.fi


 

Myynti vaatii toimivan moottorin – rakenna se itse ja pistä käyntiin! Keskiviikkona 21.4.2021 klo 15-17, maksuton tilaisuus verkossa.
Myynti vaatii toimivan moottorin – rakenna se itse ja pistä käyntiin!
Myynti vaatii toimivan moottorin – rakenna se itse ja pistä käyntiin! Keskiviikkona 21.4.2021 klo 15-17, maksuton tilaisuus verkossa Haluatko yrityksellesi ...
Rekrytointi
Etsimme teknologiakouluttajaa osaavaan joukkoomme!
Olemme 80 asiantuntijan valtakunnallinen koulutusorganisaatio. Tarjoamme parhaan asiakaskokemuksen yrittäjyyden ja osaamisen kehittämisessä toteuttamalla yksilöllisiä ja luovia koulutus- ja kehittämispalveluita yhteistyössä ...
Yrityksen kehittämiseen tarjolla asiantuntija-apua joustavasti ja edullisesti ELY-keskuksen Analyysi- ja Konsultointi-palveluilla
Suomen Yrittäjäopiston asiantuntijat mukana tuottamassa Yritysten kehittämispalveluita ELY-keskuksen Yritysten kehittämispalvelujen haku on avattu. Nyt yrityksillä on mahdollisuus saada Suomen johtavien ...
Minustako kevytyritttäjä? Bisnestä verkkoon -hankkeen valmennus Etelä-Pohjanmaalla, Suomen Yrittäjäopisto.
Minustako kevytyrittäjä? Verkkovalmennus 20.4.2021 alkaen
Minustako kevytyrittäjä? Kevytyrittäjyys on hyvä vaihtoehto testata turvallisesti omaa liikeideaa ja yrittäjyyttä. Bisnestä verkkoon -hanke tarjoaa nyt maksuttoman täsmävalmennuksen, jossa ...
Kasva ja kansainvälisty -tapahtuma 2021.
Kasva ja kansainvälisty! -virtuaalitapahtuma 25.3.2021
Yhdessä kohti uutta! Kasva ja kansainvälisty! -tapahtuma kerää jälleen yhteen kasvusta ja kansainvälistymisestä kiinnostuneita yrityksiä ja kansainväistymispalveluja tarjoavia toimijoita torstaina ...
Suomen Yrittäjäopiston henkilökuntaa
Yrittäjyyden henki vahvasti osana kaikkea Suomen Yrittäjäopiston toimintaa
Suomen Yrittäjäopiston vuoden 2020 taloudellinen ja toiminnallinen tulos oli erinomainen ja tavoitteet täyttyivät.  - Yhdistymisen jälkeen olemme määrätietoisesti jatkaneet toiminnan ...